ölse dahi gam yemeyecek olan şanslı yaratıklardır.
o insan
* hep bana der ki: "sen insan değilsin zaten, sen bana özel tasarlanmış bir yaratıksın, dünyada insan suretinde."
sadece bir süre sonra bunun sadece heyecan verici bir his olduğunu ve geçici olduğunu anlayacak, acaba çok mu abarttım diye düşünmesi muhtemel, insan insanın kurdudur sözünü bir süreliğine unutmuş insan.
bir de hayatındaki doğru insanı bulmuş olduğundan emin olan insan vardır ki o daha fena.
"onlar gerçek değil ki akıllım, film icabı böyle bunlar", vs.
koca bir yalan.eskiden inanırdım, yokmuş öyle bişey
yapacağı bir yanlışla (misal,
aldatmak) elindeki 1 doğruyu da götürecek insandır.
kişi hayatındaki olup olabilecek doğru dürüst insanı bulmuştur. işte bu insan için iki tek atılır
ama ortada bi sorun vardır ; "doğruyu gören sadece kendisidir". işte bunun içinde iki tek atılır
yaşayacaklarına ve tanıyacaklarına haksızlık edecek olan insan..
+ hanım koş ruh ikizimi buldum
- ben de ruh öküzümü buldum bey. kanepede, çizgili pijamaları var
+ zebradır o.
hayatındaki boşluğu dolduracak insanı değil de, boşluğu doldurulamayacak insanı bulmuş insandır ki kendisini takdir etmemek elde değildir.
öyle olduğunu sanan insan modeli.
daha kötüsü, o kişiyi bulduğunu zannedip de daha çıkmaya bile başlıyamamış olmaktır
neye göre ,kime göre doğru insan? ayrıca bulmakla da bir yere varılmıyor ki! onunla bir paydada buluşamadıktan sonra bir anlamı olmayan durum sadece.
tanım:aklıma eski bir arkadaşımı getirmiş hede...
*
bir arkadaşımın eski sevgilisi
kütahya'da arkadaşlarıyla gününü gün etmektedir ve kızımızı hiç aramamaktadır... esas kız bir gece aniden uyanır, sevgilisini arar ve:
-seninle konuşmam lazım. kendimi çok kötü hissediyorum,der.
aldığı cevap ise şudur:
-üzgünüm ama
o ben değilim...
kızımız istediği cevabı almıştır... finalde ise tabii ki beyimizi
dehlemiştir...
imrenerek baktığım ve yerinde olmak için çok şey vereceğim insandır. (zira ben artık o modelin henüz imal edilmediğine inanmak üzereyim..)
şanslı insandır. darısı başıma diyorum her buldum diyene
kaybedecek çok şeyi olan insandır.
budizme göre nirvanaya,tasavvufa göre de insan-ı kamil mertebesine ulaşmış insandır.
(surcu, 07.06.2007 22:54)
gerçekten bulduklarına inanıyorlarsa şanslılardır,allah ayırmasındır...
yanılgı içinde olabilecek insan. bilinmez.