|
|
- ezik insan mı bilemem ama çok şey kaybettiğini sanmadığım kişi. belki karanlıkta kalma korkusu var, belki asosyal oluşundan hiç o duyguyu yaşayamamıştır. yedinci sanat diye adledilen toplum afyonuna kapılmaması kişisel tercihtir ama kesinlikle gerzeklik değildir. hele istanbulda yaşayıpta boğazı görmeyenler olduktan sonra.
- parası yoktur.
- muhtemelen limitsiz adsl hattına sahip rapidshare ve torrent gurusudur.
- kesinlikle kendini ezik hissetmemesi gereken kişidir.sırf bu yüzden ona ezik diyen kişiler tam anlamıyla embesildir.çünkü bu ülkede 1 ay boyunca sofrasına et girmemiş insan varken,sabah kahvaltıda cay-zeytin-ekmek dışında alternatifi olmayan bir yığın insan varken birilerinin kalkıp -büyük şehirlerde 10ytl,ufaklarda 5-6ytl- verip sinemaya gitmedi diye birileriyle dalga geçmesi onun ezikliğini gösterir.
parası olan ve gitmeyenler için ise kendi tercihidir diyebiliriz ancak.biz gidiyoruz da noluyo diye de düşünmüyor değilim hani.çünkü sırf öküzlüğünden kaynaklı harç hurç diye patlamış mısır yiyen bir sürü angutla uğraşıyoruz.
- 1890' larda aramızdan ayrılmış insandır.(bkz: vefat)
- 1 hafta öncesine kadar öyle olan bir adam tanıyorum. parasızlıktan değil, eringeçlikten sıçmaya gitmeyen bir adamdır bu. acımaya değmez. geçenlerde ilk iron man'e gitti bu;
gişeye yanaştım, bi ayrın men alabilir miyim dedim. tabii dedi. nerden olsun dedi. marul gibiymiş sinema salonları, göbeği en güzel yeriymiş. orta göbekten olsun dedim. neyse gişedeki hatun da maşallah daş kıvamında.
dedim; iron man'in biletini stone girl'ün satması ne büyük tesadüf değil mi. "ne" dedi. devreler yanmış olacak ki; meme dedim. neyse "salon 4" deyu haykırdı elemanın biri. 2 kişi girdik koca salona. yok bileti de son 3-4 dakka kalasıya almısım. bu kız neden sordu ki nerden istersin bileti diye. acaba bana iş mi attı. aklım kızda kalmıştı. arkalara bi yere oturdum. sol bacağımı koridora uzattım, sağ bacağımı ön koltuğa. arkadaşların anlattıklarının(önüne uzun boylu biri oturur sahneyi göremezsin falan) etkisinden mi, yoksa filmi izlerken öyle bir dalmışım ki ondan mı bilemiyorum, ayağıma seslenerek; biraz eğilir misiniz beyfendi dedim. ayağım siklemedi. sövdüm adama. amına koduğumun adamı dedim. sahneyi görebilmek için arada dikleşiyordum. içerisi popcorn koktu sonra. acayip canım çekti. film oynarkene gidip popcorn aldım. popcornu satan kız da maşallah statüsündeydi. o da bana iş attı (ohaa!! bu nasıl yalan).salona döndüm. hiçbişey göremiyordum. güç bela merdivenleri tırmandım. az önce önümde oturan dallama yoktu yerinde. tekrar aynı şekli aldım. perdeyi yine göremiyordum. ara oldu. makinist(ya da ne ise adı); isterseniz hemen başlatam dedi. diğer çocuk "zıkkım alıp gelecem" dedi. 10 dakka ibneyi bekledim. önümdeki kişinin ayağım olduğunu gördüm. sonra arka makine dairesinden(oranın adı ne bilmiyom) şu sesler duyuldu;
+ ebenin amı hüseyin, ne mal adamsın lan.
- ya noldu.
+ oğlum ben sana iron 2 yi takacan dedim.
- demedin.
+ ya hadi demedim, bu ne? anasını sikmişsin filmin.
- ama demedin. valla demedin.
+ lan tamam demedim. ben malım. malım ben mal. ama bu filme naptın. üstüne mi oturdun olm?
....
bu muhabbet bi 15 dakka sürdü. o esna zıkkım alan çocuğun zıkkımları bitti, tekrar almaya gitti. sanki restorana gelmiş adam. neyse film başladı ve bitti. bu da sanırım son sinema maceram oldu. demem o ki, sinema evde, 17 inc monitörde izlenir.
- eğer imkanı varken gitmemeyi tercih eden biriyse, çok şey kaçırıyordur.
ne evde kurulan sinema sistemleri ne de başka bir şey verir sinema tadını...
filmin başlamasını beklemek, sesli bir şekilde mısır vb şeyleri yiyen birileri varsa onlara sinir olmak, 10 dklık ara, mısır-kola-frigo keyfi, hava aydınlıkken sinemaya girip karanlıkken çıkmak, ya da hava yine aydınlıkken sinemadan çıkınca gözlerin kamaşması ve filmin etkisiyle kendini bambaşka bir dünyada hissetmek hiçbir şeye değişilmez.
- (bkz: sinemadan çıkmış insan)
- hayatındaki ilk kez sinemaya kız arkadaşı ile gitmeyi tasarlamış halen daha da kız arkadaşını bulamamış ve bu adam bu inadından vazgeçmemiş ise bir kız arkadaş bulması için dua ettiğim insandır.
- ilk gidişiyle birlikte perdeyi gördüğü anda beyin amcıklaması geçirecek insan modeli. birde arada bir gidenleri vardır. bunlar gittikleri her filmi beğenirler, herkese anlatırlar (bkz: recep ivedik)
|