benim gibi taa amerika'ya golf oynamaya giden biriyseniz siz de golf oynadığınız alanda hiç türk görememekten yakınan bir insansınız demektir. golf dünyada milyonlarca kişi tarafından oynanan bir oyun, çok zevkli bir spor. tüm dünyada olduğu gibi benim ülkemde de golf klüpleri, etiler ve çevresinde golf resort oteller, hiç bulamasanız taksim meydanı'nda minigolf sahası bile var. ülkemde golf oynamak için tonla yer olduğu halde neden varoşlara sığınmış ezik insanlar golf oynamazlar? kaç paradır bir golf klübüne katılmak, golf sopası, topu v.s. almak? bu kadar fakir misiniz ulan? edeceği en fazla bin-bin beş yüz dolar.
dünyada yılda 240 milyon hektar ağacın kesilmesine neden olan, bin dolara değecek kadar ahım şahım bir eğlence vermeyen bir oyuna; koşulabilecek düzlükte olan herhangi bir araziye iki adet taş koyarak bakkaldan yetmiş beş kuruş karşılığı alınacak bir topla oynanabilecek ata sporunu tercih eden varoştur.
bak terbiyesizlere. hayır o değil bunlar bi de uçağa da binmiyorlar ve binince de uçakta verilen yemeği geri çeviriyorlar.
(bkz: çok tutunca kayserci olmak)
golf pasif bir oyundur,oyuncunun fazla efor sarfetmesine gerek yoktur,fazla dikkat gerektirmez,sakin sakin bir o yana bir bu yana sallanırsınız,kısaca golf oyuncunun skinde bile değildir,olsa olsa götündedir,son zamanlarda artan bir elit oyuncu kitlesi vardır...futbol aktif bir oyundur,oyuncunun sürekli efor sarfetmesine gerek vardır,fazla dikkat gerektirir,telaşlı telaşlı kendinizi bir o yana bir bu yana kaydırırsınız,kısaca futbol oyuncunun götünde değil skindedir,son zamanlarda sayısını koruyan çoğunluğu varoş bir kitlesi vardır.
(bkz: elit ve varoş arasındaki farklar)
(bkz: pasif ve aktif arasındaki farklar)
resmen terbiyesizdir. ortalık golf sahalarıyla kaynıyorken hala hangi zeminde hangi golf sopasını kullanacağını bilmeyen insanlar var. bu kadar da olmaz, yuh artık!
dünyadaki tüm golf sahaları bir gün sulanmasa, susuzluk çeken 2 milyar insana temiz içme suyu sağlanabilir. bunu düşününce bahsi geçen aleni varoş arkadaşın aslında insanlık adına birşeyler yapmaya çalıştığı anlaşılır.
öncelikle daha başlıktan ironiyi kapamamış yazarlara "yazar koş" diyorum. (gene anlamayan yazarlar varsa mesaj göndersin. sakince cevaplarım.) ondan sonra yazılan girinin tamamen malum yazar'ın * düşünce tarzında, onun satırları ile ve sanki golf oyununun veya uçağa binmenin herkes tarafından yapılabilecek bir faaliyet olduğunu düşünecek bir mantalitede yazılmaya çalışıldığını anlamamış bünyelerin tarafıma gönderme yapmalarına anlam vermemekle birlikte hakikaten ciddiye aldıklarını, bunları cidden söylediğimi düşündükelerini, sözlükte ilgi çekmek için malum yazarı taklit ettiğimi söylediklerini görüyor ve zeki geçinen bu tiplere gülüyorum.
varoşlarda oturmak zorunda kalan (ki artık varoş kelimesi çok sıktı) ekonomik durumları malum olan, hayatla mücadele etmekten kendilerine dahi vakit ayıramayan, ek iş yaptığı için gece gündüz çalışıp çocuklarını bile göremeden çalışan vatandaşıma "sağdan soldan üç kuruş bul uçağa bin" şeklinde birşey söylemek nasıl bir mantıktır? aynı şekilde french kiss bilmeyen bir insan nasıl aşağılık olur? vesaire...
bazı sosyal imkanlar veremediğin, arasında koca bir uçurum yarattığın halkına karşı şimdi böyle bir faşistlik yapmaya başlanıyor. sırf ilgi çekmek için ya da beyin fonksiyonlarının yetersizliği nedeniyle, yapılması gayet doğal olaylara kafayı takmış, hepsinden saçma bir hikaye çıkarıp, ciddiye almayıp okuduğunuzda komik gelen, ancak ciddi yazdığınızı bildiğiniz için sigortalarınızı attıran yeni bir tür doğdu. bu türe henüz bir isim verilmedi ama yakında tüm kitapçılarda...
bir de bu tabaka şimdi levent'te yapılan sappihire'de de golf oynayamayacak zavallıdır.ah be cahil,sen bir golf takımı alıp metrelerce yüksekte golf oynamak istemez misin?o metrelerce yükseklite oynadığın golf toplarını yerde yürüyen zavallı bizlere atmak istemez misin?ben sırf bu yüzden kendi içimde kalan ezikliğimle golf oynayıp yukardan bir iki varoşu,bir iki dilenciyi vurmak istiyorum golf toplarımla ama onları görebilir miyim o kadar yüksekten,aman olmadı bir iki varoş evin camını kırma duygumu tatmin etmek isterim,nedir?
caddebostan sahile kurulan ücretsiz mini golf standından sonra sayıları bir nebze olsun azalan insan grubudur.
bu tür platformların devamını halkımızı varoş sıfatından kurtarmak için dört göz beklemekteyiz.
aynı zamanda, ibb'nin uyumaması gerektiğini ve hemen her mahalleye mini golf platformları kurmasının gerekliliğini tekrar aklımıza getiren kavramdır.
adı mühim değil bir golf klübünün 9 bin avroluk ömür boyu üyelik ücretini dahi yatıramayan eziktir. evet, orta direk bile değil tam anlamıyla varoştur.. hadi üye olma anladık, bir gün oynamayı dene işte.. varoş seni..
bu kişi üstüne üstlük tiger woods kimdir sorsan, onu bile bilmez.
öyle cahil bir insandır, eline versen golf sopasını "ucunda ne va la bunun?" diye soracak, club'ı yerinden sökmeye çalışacaktır.
bir kere böyle bir aleni varoşu (çünkü yürüyüşlerinden de tanıyabilirsiniz bunları) aldık, götürdük golf kulubüne, golf arabasından ürktü, inanır mısınız.
zar zor ikna ettik bindi, alanı görünce dümdüz, "bizim davarları burda mı gütcez?" dedi.
deliklerin yanına götürdük, aha "şu t'yi al şuraya sok, sonra bu topu şuradaki deliğe sok" dedik de, "neden?" dedi.
-ben 1.deliği iki, ikinci deliği üç, 3. deliği tek, 4. deliği altı, 5, 6, 7, 8, 9 ve 10. delikleri iki atışla geçtim, mehmet ise sadece 4. delikte benden farklı olarak üç atış yaptı. ben 11. delikte 4lük sopa kullansam mehmet'e de 6lık tahta sopa versem kimin kazanacağını sence rüzgar mı belirler yoksa deliğin kum pist sonrasında olması mı?
-??!!
-peki şöyle söyleyeyim 14. deliğe gelmeden ormanlık alana düşen topumu 2 vuruş gibi çok nadir görülen vuruşla çıkartıp ardından 3. vuruşta topu deliğe soksam, 16. delikte olan mehmet'i yakalama oranım kaç olur?
-??!!
-siktir git lan cahil?
-ben çim biçmek için.....
-hala burda mısın lan sen varoş?