belki ilginizi çeker
  1. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · izmirli altıncı nesiller buluşuyor sevişiyor
  2. · aylin aslım
  3. · bakire kız ile evlenmenin verdiği huzur
  4. · colin kazım richards
  5. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler
  6. · insanın hayatına sıçan şeyler
  7. · geniş aile
  8. · cem mumcu
  9. · 35 idamı imzalarken elim bile titremedi

hayatın bir başkasının düşü olması  

1. ilk defa karşılaşıldığında insanı sarsan bir hipotezdir. uzun süre meşgul eder insanın kafasını. ama bir süre sonra, türkiyede kitapları en çok satılan yazar olduğu kadar (zor üslubu nedeniyle) en az okunan yazar da olduğu iddia edilen dünyaca ünlü bir sanatçımızın şu satırları olur son durak:
    “çünkü, yaşadığımız hayatın bir başkasının düşü olduğunu kanıtlamanın hiçbir şeyi değiştirmeyeceğini biliyordum artık.”
    (yeni nesil, 15.05.2007 17:32)
  2. (bkz: tadından yinmez)
    (kipti, 15.05.2007 17:47)
  3. aslında gerçekten benimsendiğinde insanın kendini asla kötü hissetmemesini sağlayabilecek bi hipotezdir.gerçekçiliği de kesinlikle wardır.amma ve lakin asıl zor tarafı bunu gerçekten kabul edebilmektir.kendini bildin bileli söylendiğin hep başkalarınınkine özendiğin hayatının aslında başkaları için bir düş olduğunu kabul edebilmek zor olsa gerek...
    (hedehödö, 15.05.2007 18:26)
  4. hayallerde yaşayan insanlar...

ilk önce küçük bir hayal kurarak başlamıştı bu işe; "şimdi okula gidiyor olsaydım ne yapardım" sorusunu sormuştu ilk kendine.

sonra daha büyük ve geniş kapsamlı hayaller;
    "doktor olucam ve herkesi ücretsiz tedavi edicem", "anneciğim ileride çok para kazanıp size evler, arabalar alıcam"...
    belki kolay bir şey değildi dediklerini yapmak, ama zararı yoktu, düşün dünyası gelişmekteydi.

yaş ilerledikçe hayaller de mantıklılaşıyordu, ama daha çok kurulmaya başlanıyordu; ders dinlerken, otobüste giderken, hatta yüzerken bile.
    derste hayaller dünyasında olmasına karşın notları hep iyi giderdi onun, iyi de bir lise kazanmıştı. ama o lisenin ona kaybettirdikleri belki de onun hayal gücü oldu.

eskisi gibi değildi artık zaman değişiyor, değiştikçe çevresi de değişiyordu. cep telefonları, internet derken kendinin de değiştiğini farketmesi çok zaman almadı. farketti ama engelleyemedi. istedi ama yapamadı. belki de biraz geç olmuştu...

sonuçta hep kötüye gitti, bu gidişata dur diyemedi, kendini kişiliğini yitirmeye, başkalarının düşlerinde yaşamaya başladı.
    peki neden?
    kendisi hala bu sorunun cevabını arıyor.

anlattığım kişi ben değilim, ama çok yakın bir arkadaşım ve benim de ondan yana kalır yanım yok doğrusu.
    (gnarus, 15.05.2007 18:40 ~ 18:41)
  5. hayatının artık tam anlamıyla kendi hayatın olmamasıdır.
    (partrella, 19.05.2007 00:31)
  6. the truman show gibi bir şeydir.
    (weirdlola, 19.05.2007 00:33)
  7. bazı insanların , ki biz onlara genelde tiki diyoruz , yaşadıkları hayatın rüya gibi olduğunu ve herkesin onları düşünüp onlar gibi yaşamak istediğini zannettiklerinden ve diğerlerine göre başkası olduklarından düşündükleri düşüncemsi.
    (bravado, 19.05.2007 00:41 ~ 01:24)
  8. bir çin imparatorunun kaygısı...

uykusunda kısacık ömürlü bir kelebek olduğunu gören hükümdar, ya bir kelebeğin düşündeki çin hükümdarıysam diye üç buçuk atıp, gerçeği şüpheye bular.

ve kesinlikle; (bkz: puslu kıtalar atlası)
    (ütopya, 19.05.2007 00:54)
  9. insanın varlığının kanıtı başkalarında bıraktığı izler olduğu düşünüldüğü zaman pek yadırganmayacak bir durumdur. düş müdür? hatıralar ne kadar düşse o kadar düştür.

(bkz: beni sizler yarattınız)
    (eriyenadam, 19.05.2007 01:57)
  10. (bkz: paranoya)
    (cherryblossomgirl, 19.05.2007 02:24)
  11. (bkz: sofi nin dünyası)
    (dali, 19.05.2007 02:42)
  12. (bkz: stranger than fiction)
    (akarui, 19.05.2007 02:52)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil