soyut bir resmin ne atlatmak istediğini çözmeye çalışmak gibi...herkese farklı şey anlatır, oysa ressam bambaşka bir anlam yüklemiştir eserine ya da anlam falan yüklediği yoktur.
bulunamayacağından dolayı gereksiz yere yapılan eylem.
hayatı yaşamak yerine yapılabilecek gereksiz aktivite.
"...şu durmadan kurulup dağılan evrende
bir nefestir alacağın, o da boştur boş!"
hayyam
insanın kendine yakışanı giymesidir.
monty python's the meaning of life'da yapılan iş.
delirme nedenidir
google a da bakılırsa olumlu sonuç alınabilecek eylem
hayatın anlamına ters olan arayış.
hayata geliş sebebin,yaşanan olayların sebebleri,yarının ne getireceği,hayatın anlamı çözülmesi mümkün olmayan çok düşünmenin sonu bakırköy akıl hastanesi ile sonuçlanan cevabı olmayan sorular sinsilesi...
(te5ir, 11.02.2007 23:54)
kimseden madalya beklemeden aranan şeydir. dolayısıyla bulunca kimsenin madalya takmayacağını bilmek arayan için bi anlam ifade etmez. ha diyince bulunabilecek bi şeymidir elbette değildir.. ama yine de aramalıdır. zira hayatı ezbere yaşamaktan daha ulvidir bu. daha zordur ama ulvidir.
(murty, 12.02.2007 00:01)
kimi zaman kendiliğinden avuçlarınıza düşer
sonucunun hayatı sindirmek olduğunu düşündüğüm aktivite.iyisiyle kötüsüyle,yalanıyla gerçeğiyle,ölümüyle doğumuyla,mucizenin yanında en acı getirileriyle...ne en mutlu ne de en mutsuz zamanın ebedi sürmeyeceğini sindirmektir sanırım hayatın anlamı..
"hayatın anlamını aramak" hayatının anlamı olmuş insanların, hayatın anlamını bulmuş olduklarının farkına varamadan ısrarla 'nerde bulurum' diye uğruna kendilerini heder ettikleri uğraş. gereksiz, yorucu ve sıkıcı.
hayatı anlamlı kılan şeydir aslında anlamı aramak.
bulmak mühim değildir, aramak sizi iyi bir insan yapacaktır zaten. sizi iyi bir insan yapmasa bile başarılı bir insan yapacaktır. ama sikerim lan tarzındaki hezeyanınız sizi bir yere götürmez.
(bkz:
aramaya inanmak)
kişinin kendini tanıması yolunda ilerlemesidir aslında hayatın anlamını aramak, çünkü hayatın anlamı herkes için bir değildir. kimileri için en çok özlem duyulan kişiye kavuşmanın mutluluğu, bir başkası için hayallerin gerçekleşmesidir. bu yüzden hayatın anlamı insanların kendi yaşamlarında, kişiliklerindedir ve tek bir tane değildir.
boşa atılan kürek gibidir.
hiç gerek yok. yaşa şu kısacık ömrünü sonra git gidebildiğin yere. kasma çünkü kastıkça yanındaki değerleride görmemeye ve yitirmeye başlarsın.
devlet yurdunda iki gün kalıp hayatın anlamını bulduğunu sanmak var bir de. çok değişik bir durum, enterasan. ancak böyle bulmaktansa hala arıyor olmak iç rahatlatıcı doğrusu.
yalandır. yaşayan kimi gördünüz bir kelebek bulunca hayatın anlamını buldum diye sevinen. kaç asker tanıdınız zafere imza atınca hayatın anlamını buldum diyen. kaç sevgili gördünüz yıllar sonra birbirine hala aşkla bakıp işte ben o gün hayatta olduğumu hissettim diyen. yalan kardeşim. doğduk, hırslıyız, yaşıyoruz, ölücez. yok anlam falan.
hayatın anlamıdır.
yaşamın aslında kendi kafamızin içinde olup bittiği gerçeğine toslamaya neden olan arayış.