|
|
- deneme sınavlarında bir yıl boyunca nerdeyse hep ful çektikten sonra öss'de zıçmak (bkz: ösym götümü ye)
- hayatta kalabilmek için akla kazınması gereken kurallardan bir tanesi..
(sulfur, 09.02.2007 03:00 ~ 03:01)
- adalet güçsüzün güçlüye kurduğu bir tuzaktır demiş bir düşünür nede güzel demiş..
- össde de adil olmayan bir şekilde, haketmediğinizi düşündüğünüz bir okula yerleştirilmeniz sonucu hırs yapıp o kadar çalışarak yıl sonunda mükemmel bir ortalama yakalamanıza rağmen, yatay geçiş için başvurduğunuz okulun sizden 20 puan altta ortalama tutturmuş birinin başvurusunu kabul edip, sizinkini etmemesi.
- maddi veya manevi bir takım eksikliklerden dolayı bazılarımızın hayata 3-0 yenik başlamasına sebebiyet veren kimi zaman içler acısı olabilen durum
- sabah uyandım dershaneye gittim.eve gelip bir şeyler atıştırdıktan sonra derse oturdum,akşam olunca televizyon,internet vs.bunları neden mi yazdım?anlatmak istediğim ben bunları yaparken bazıları sokaklarda...bazıları benden çok daha başarılı oldukları halde dershaneye verecek paraları yok...bazılarının yiyecek yemekleri bile yok...hepimizin hayatında günlük yaptığımız işlere baktığımız zaman bir takım haksızlıkların mevcut olduğunu görürüz.kimi zaman şartlar bizim lehimize,kimi zamanda karşımızındakinin lehine olsa bile bu durum hayatın gerçekten adil olmadığını gösterir.
şüphesiz seçme şansımız olsaydı hepimiz daha doğrusu bir çoğumuz daha iyi şartlar içerisinde yaşamak isterdik.belki de mutsuzluğumuzun en büyük dostu,başımıza gelen her olaydan ötürü hayat çok rererö diye karamsar bir kimliğe bürünmemizdir.neden hep daha fazlasını isteriz?neden elimizdekiyle yetinmeyi bilemeyiz?insanoğluyuz çünkü yaratılış hamurumuzda "hep daha fazlasını istemek" var.çevreme baktığımda gördüğüm mutlu insanların hep elindekiyle yetindikleri ve mutsuz insanların asla göremediği bir gerçek olan "aza kanaat etmeyen,çoğu bulamaz"sözünü yaşam biçimi haline getirmiş olmaları.
neden dediğim anlar oluyor.hayatımda bir şeyleri eksik buluyorum çoğu zaman.karşımdakine bakıp "onun var benim yok","o benden daha güzel haksızlık buuu" dediğim de oluyor.ama artık bu triplerim kısa sürüyor çünkü bir şey öğrendim."hayat ne kadar adaletsiz olursa olsun her zaman benden daha kötü durumda olan birileri vardır."
"onun var benim yok" diyorsun öyle mi?elindekilere baksana önce.kim bilebilir? belki senin sahip olduğun fakat gözünün bile görmediği bir malını,eşyanı ya her ne zamazingoysa işte birisi çok istiyor bile olabilir."o benden daha güzel haksızlık buu"öyle mi?hatırlıyorum da bu sözü ne çok kullanıyordum.ama bunun da bir çaresi var."her zaman benden çirkin birileri vardır."ulen şimdi baktımda çok polyanna olmuşuz be.ama inanın gerçek bu.
elbette her şey bu kadar basit değil.çoğu zaman hayatın adaletsizliği yukarda anlattıklarım kadar basit olamayabiliyor.sunduğum çözüm yolları da bir işe yaramayabiliyor.ama inanın yukarda saydığım ve okuyunca komik gelen bazı şeyler için bile "hayat mı bu?","hayat hiç adil değil" gibi şeyler düşünüp hayatı kendine zehir eden insanların sayısı da azımsanamayacak kadar fazla.
en azından ortalama bir öğrenci olarak diyebilirim ki "her zaman benden daha kötü durumda olan birileri vardır."
- bir realitedir.
hayat adil değildir, zira daima sizden daha dramatik bir durumda olan pek çok kişi yaşamına devam etmektedir.
- hayatın herhangi bir döneminde mutlaka dengelerin bir şekilde sağlandığına inandığım, daha doğrusu inanmaya çalıştığım durum. aksi takdirde ne hayat hayat olur ne de buralar yaşanılası bir yer. yarının ne getireceği bilinmediği sürece bugün sizden daha kötüleri ya da iyileri olduğu gibi yarın da aynı şeylerin olabileceği mantığı.
- sabretmeyi, hazmetmeyi öğrenmeyi sağlayan, kimi zaman isyan ettirse de olgunlaştıran, ilahi adalete sığınma sebebi.
(bkz: kötüye bir şey olmaz)
- herkesin yaşamının bir yerinde aklına gelen düşünce.
ve fakat herkesin aklına geliyorsa kime göre adil değil o vakit?
- (bkz: hayatın ne kadar ibne olduğunun anlaşıldığı anlar)
|