belki ilginizi çeker
  1. · götürürler merkeze siktirirler herkese
  2. · bir insanı hayatın merkezine koymak
  3. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · yılmaz özdil
  2. · her yerinden öpüyorum rüştü
  3. · thierry henry
  4. · dünyanın en güçlü 500 müslümanı
  5. · 2012
  6. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler
  7. · boylumlama
  8. · karl marx
  9. · yeni girilen giriye oy verilmesini beklemek

hayatının merkezine sevgiliyi oturtmak  

sayfa  / 2
  1. ciddi anlamda risktir. çünkü, her hareketinizi, her davranışınızı, her sözünüzü, her duygunuzu artık hayatınızın merkezine oturttuğunuz ''o'' kişi almıştır. sürekli aklınız, fikriniz, 5 duyunuz,tüm vücudunuz ''o'' kişiye göre hareket eder. ve en acısı da birgün bakmışsınız ki, siz, siz olmaktan çıkmış bambaşka bir kişi haline bürünmüşsünüzdür. seviyorsanız buna takmazsınız. ama ya bir gün yanıldığınızı anlarsanız?
    geride sizden bir hayalet kalmıştır, ve o hayaletin iskeletine tekrar ''ten'' dediğimiz duyguları aktarırsınız.
    (hale yediler, 02.09.2009 16:42)
  2. sen olamamak demektir. artık sen değilsin, güle güle kendine dedirtir.
    (lengineer, 02.09.2009 16:44)
  3. bir müddet sonra ise hayatın merkezi size oturtmaya başlar. pişmanlıklar, keşkeler ağızdan dökülür. geriye dönüp baktığınızda mutlu olduğunuzu hatırladığınız zamanlar üzgün ve kırılgan olduğunuzu bildiğiniz zamanlardan çok çok azdır.
    (cromm, 02.09.2009 16:45)
  4. eğer karşılıklı yapılmazsa ciddi tahribatlara sebebiyet verir. bir gün bir bakmışsın artık senden hoşlanmıyor, seni sevmiyor. kaldın mı sap gibi ortada. o kadar dediydik merkezine cüzdan koy diye...
    (kopekbaliginingozundekibugu, 02.09.2009 16:46 ~ 16:46)
  5. bazen farkına varamadan gerçekleşen, o'nun ölümüyle ancak anlayabildiğin bir şey..
    (suursuz, 02.09.2009 16:46)
  6. sevgili olur da giderse löpçük gibi ortada kalınmasına yol açacak olan eylem. o yüzden yapmayınız, sevgilinizi ya da kimseyi hayatınızın merkezine koymayınız, koydurmayınız. kimse kimsenin hayatının merkezinde olmayı haketmez zaten.
    (benden sonra mutluluk, 02.09.2009 16:47 ~ 16:51)
  7. saçmalığın daniskasıdır.
    (merhemsiz kel, 02.09.2009 16:47)
  8. -aşkım az kaldı geliyoruz dur
    +ya hilmi düşücem bak aç artık şu gözlerimi
    -ya sabrett geldik sayılır
    +danannnnnnnnnn
    -aaaa burası ama burası..
    +evet tam tahmin ettiğin gibi
    -kaç kişiyi oturttun buraya benden önce kim bilir
    +aşkım sen ilksin yemin ediyorum

(bkz: götürürler merkeze siktirirler herkese)
    (sanki buranın komutanı önce insan olacak, 02.09.2009 16:48)
  9. yapılmaması kesinlikle şahsım tarafından tavsiye edilen eylem. yapmayın dostlar çok yanlış bir şey. dünyada sizi seven tek insan o değil. bunun bilincinde olduğunuz sürece kendinizi bir nebze de olsa bu eylemi yapmaktan uzak tutabilirsiniz. sevilmediğinizi hissettiğinizde neler olacağını düşünün. o hayatını yaşarken siz hayatınızın en kötü günlerini bile yaşıyor olabilirsiniz. bir de ayrıldığı zamanı düşünün. intiharla sonuçlanması muhtemeldir.

(bkz: @3135093)
    (aglayankekinvekankalarınınkankası, 02.09.2009 16:50)
  10. hata olduğunu ne kadar erken farkedersen, o kadar şanslısın demektir.
    ama gel de hormonlara anlat bunu. zerre sklemiyor hipneler.
    (sinirliyim ezelden, 02.09.2009 16:53)
  11. aşk herşeyiyle risktir zaten. karşındakinin kusurlarını bas bas bağıran sessiz bakışlara inat güvenirsiniz siz. belki de sadece siz. sevgilinin üzen model olduğunu gösteren belirtiler gözünüze gözünüze girerken siz bu başka bir hal diye savarsınız rasyonel çıkarımları, varsayımları, tehlike sinyallerini.
    aşksa eğer yaşadığınız gözünüze gözükmeyen, uyarıların komik geldiği bir eylemdir merkeze koymak sevdiceği. aşk da öyle yaşanır zaten. içinde ne hissettiğin, nasıl hissettiğin önemlidir. merkezde kimin olduğu, yanıldığın, haklı çıktığın tüm bunların hiçbir önemi yoktur. önemli olan kalbinin "o" diye attığı o günlerde ne kadar mutlu olduğundur, ne kadar sevgi dolduğun... ama unutmamak gerekir ve eylemlerden pişman olmamanın tek yolu budur. ben yaşıyorum aşkı. ben güzelleştiriyorum. içim içime sığmıyorsa eğer aşkı böyle yaşatan benim bakış açımdır. kimseye atfetmemek gerekir mutluluğu ki, ancak o vakit kalkabilirsiniz merkezi gitmiş bir enkazın altından.
    ayrıca sevgilimse karşımdaki, seviyorsam oturturum tabii kardeşim en ortaya. o dönemin şartları bunu gerekiriyormuş yapmışım. yine aşık olayım yine yaparım. bu kadar basittir bu işin doğası. kasmanın, aşkın aromasını kaçırmanın manası ne?
    (çiğnenmiş sakız, 02.09.2009 16:54)
  12. ben başımın üstüne oturtmayı deniyorum, hem daha zevkli oluyor. hayatın merkezine oturtmak tabii bambaşka bir şey ama olması gereken bir eylem. o sevgili ona sıradan biri gibi davranamayız.

erkek olaydım bu giri de pek bi komik olurdu haa, başımın üstüne ahaha.
    (simliboya, 02.09.2009 16:58)
  13. ait olmak isteyenlerin eylemi. birey olmak belli ki yoruyor bedenlerini.

hayatın içine sıçılmakla sonuçlandığı bir gerçek. sanırsam sevgili oturduğu yerin bilincinde olmuyor çoğu zaman. çatır, çatır.
    (atma dillo din kardesiyiz, 02.09.2009 16:59 ~ 16:59)
  14. ilişki budalası tipitiplerin yaptığı ve götlerinde patladığı durum. ne ana ne kardeş ne arkadaş, ilk sırada daima sevgili. hayır bi de zaten yalnızlığı kabul edemediğinden sevgili edinmeden durunamayanları da var, ziyan ziyan ilişkiler üstüne bi de merkezlerine "sevgili" lerini oturtuyorlar ya bitiriyorum.

sevmek, sahiplenmek, sahiplenilmek güzel tabi. insanın karşı cinse olan ilgisinin yarattığı durum epey kafa meşgul eder, önemli yer kaplar yaşamında eyvallah. fakat tüm hayatını ona endekslemek bana saçma geliyor. sevgilin karşında işte.. gözünün içine bakıyor, sana ait, sen ona aitsin, seni seviyor, günlerini paylaşıyor, sana ortak çıkıyor. eğer düzgün bir ilişki yaşıyorsan, sevgili kavramını kaşarlaştırmamışsan tabii. geçirdiğin günler sevgiline mi amınakoyim hayatta? sevgilinle güzelleşir hayatın, günlerin, sevgilin için yaşamazsın.

yeri gelir, durumlar değişir, problemler olur, merkeze koyarsın sevgilini tabii ki. kafanı meşgul eder devamlı, rahatsız durumlar, problemler çıkar, onları aşmak için geçirirsin günlerini. anne babanın çocuğuna göre yaşam tarzını değiştirmesi, fedakarlıklar yapması gibi olabilir durumlar, normaldir. fakat hayatı ilişki yaşamak olmuş tipler için bu merkeze koyma olayı daima götlerinde patlayacaktır, adam gibi beraberlikleri olanlar sevgilisi için diğer insanları unutmaz, kişiliğinden, hayatından taviz vermez çünkü seçtiği partneri onun günlerini güzelleştirmek için vardır, hayatını değiştirmek için değil.
    (vlad, 02.09.2009 17:03 ~ 17:10)
  15. (bkz: patlıcan oturtma)

(hem de tam merkezine)
    (slevin, 02.09.2009 17:04)
  16. (camel, 02.09.2009 17:06)
  17. bir sevgiliye sahip olmaktır. sahip olmadığım zaman, uzaktan da oturtmuş olduğumdan mütevellit daha bir normal geliyor. hayatının kıyısına bile ilişemediğin birini, hayatının merkezine oturtuyorsun. feci bu. sevgili de olsa, oturtmamak gerekir. yıllardır evli olanlar bile hayal kırıklığına uğratırken, bu derece bağlanmamalı. ama oturuyor hala. insan değişemiyor işte. güle güle otursun, ne diyeyim.
    (nasıl yazmışım ama süper di mi, 02.09.2009 17:08)
  18. sonradan yaşanan hayal kırıklıklarının çok büyük olacağına işarettir.
    (my name isobel, 02.09.2009 17:19)
  19. eğer manevi açıdan kimseniz yoksa yanınızda, elden gelmeden yapılandır. ama o kiminiz, sevgiliniz bir gün giderse o zaman, o kimsesizlğinizden daha çok koyacaktır acısı size.
    (argento, 02.09.2009 17:29)
  20. aşkta yapılan en büyük hatadır..
    tamam sevgili çok önemli yerde olacaktır..ve zaten de olmalıdır..
    ama sevgilinin hayatın merkezinde olması ve sürekli öyle davranması çok tehlikelidir..
    ilişki bitince kurumuş ağaçlar gibi göt üstü çökülür..
    yapacak hiçbir şey kalmaz..
    yapılması gereken şudur ki: sevgiliyi hayatın tamamına oturtmamak ve normal hayatını insanın kendi kendine yaşayabilmek..!!
    yoksa ayrılıklarda çok büyük tramvalar doğurur..!
    (betterthanwords, 02.09.2009 17:31)
  21. bilader,

sevgiliyi nereye oturtacaksın afedersin? merkeze oturtmayıp da nereye oturtacaksın? kenara mı, köşeye mi, baş köşeye mi?

merkeze oturtacaksın. başka hiçbir yere oturtabilemezsin. ben burada yukarıda 21 tane merkeze oturtmuş, ondan sonra da ağzının payını almış yazar görüyorum. "hadi len" diyen eksi oylasın, bedava valla, hem de içiniz rahatlar. ha pardon, 21 değil, "bu satırların yazarı"yla beraber 22.

ha, burada neden bahsediyoruz? sevgiliden bahsediyoruz. ben bişi söyleyeyim müsadenizle. af buyurun ben bu sevgili lafından hiç hoşlanmam. yani önceden hoşlanmazdım. şimdi biz de akıntıya uyduk, moda tabirleri kullanır olduk. sevgili bana bir hitap gibi gelirdi; bay, bayan falan gibi yani.

şimdi noluyor; yapıyorsun manitayı, el ele tutuşup geziyorsunuz beraber. bi arkadaşınla karşılaştın: "bu emre, bu da sevgilim merve, memnun olunuz."

hoop bi dakika. ne vakit sevgili oldunuz lan siz? hangi vakit sevdiniz birbirinizi de sevgili oldunuz? ben oraya karışırım, ben buraya müdahale ederim. gerekirse çakarım bile iki tane.

ulan sevgili dediğin nedir lan? nedir, bilmelisin ki söylemelisin bana? ananı babanı tanımazsın lan sevgili için. gerekirse kırarsın, parçalarsın her şeyi. öyle bir kimsedir sevgili. sen dün tanıştın, bugün sevgili oldun. yok öyle yağma kardeşim! o zaman nereye oturtursan oturt, ama öyle merkeze falan oturtamazsın. istesen de oturtamazsın. sevgili dedin mi için bi titreyecek, aklın bir gidip gelecek. terso durum oldu mu ateş basacak, yüzün kızaracak, küfürler edilecek, yedi cihan başına yıkılacak. ötesi hiç olmaz!

ha böyle oldu mu da, sevgili dediğin kimse hayatının merkezine oturacak. sen istediğin kadar oturtma, o gelip oturacak. haa, buna karşı çıkanlar bu başlığa yazan sayın yazar arkadaşlarımla mı sınırlı? hiç değil, burada kim var kim yoksa, bi anket yapsan hepsi der ki, sevgili hayatın merkezine oturamaz.

nah oturamaz!

sen yap manitayı, fazladan bi de sev onu, aklın gitsin, için titresin; ve hadi bi de oturtma! kabil değil ve de hiç mümkün değil.

ha sen hâlâ, "yok kardeşim ben hiç de bile oturtamam" diyorsan...

o zaman sen hiç sevmemişsin be kardeşim.
    (çaylakadam, 02.09.2009 20:46 ~ 15.10.2009 10:09)
  22. (illuyanka, 02.09.2009 20:47)
  23. (windydays, 02.09.2009 20:51)
  24. (bkz: turşusunu kurup beklemek)

böyle bir şey olsa gerek.
    (ozgurce, 02.09.2009 20:53)
  25. yapılan en büyük hatalardan biri.
    (onbirdakika, 02.09.2009 20:57)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil