gündem
  1. · aşk ı memnu
  2. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  3. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  4. · uludağ sözlük
  5. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  6. · yasaklanması gereken şeyler
  7. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  8. · kısasa kısas
  9. · ortama akmak

hayatımda pişman olacak hiçbir şey yapmadım  

1. önümüze ve dahi ömrümüze servis edilen kimliksiz ve şahsiyetsiz söz

hayatında yaptığı şeylerle pek fazla övünebilen biri değilim.
    bakmayın ona buna bi şeyler söylediğime; kendi kendime az buçuk had bilirim ve bu az buçuk had bilme serencamı içerisinde kırdığım kalpler, uygunsuz sözler, haksızlık yapıp hakkını yediğim onlarca insan, arkalarından konuşup daha sonra dilimi ısırdığım bir sürü dost ve daha neler neler gizli.
    hem de öyle pişmanlıklar ki, vıcık vıcık yapış yapış
    bazıları nefes aldırmıyor
    bazıları o kadar acı ki nasıl yaptığım flu
    bazılarının şeceresi öyle bozuk ki bu itiraf sözlerinde bile yeri yok onların

tam sıkıldığım zamanlardan birinde duydum yine “hayatımda pişman olacak hiçbir şey yapmadım, yaptığım her şeyin arkasındayım” diyen tok sesi
    bu aymazlıktan bulanırken midem, kendime döndüm
    öyle pişmanlıklarım var ki, bırak arkasında durmayı yanında yamacında sağında solunda olmamak belki bir ömür bedelidir artık
    sevimsiz bir şarkının delirtici tekrarı bulantı yapıyor zihnimde
    kaçamıyorum

uzak bir yoldan tükürüyorum ruhuma,
    toza toprağa bulanan bir balgam gibi yapışıyor yüzüme hatalarım
    hayatında pişmanlık yapacak bi şey yapmamış olana bakıyorum, özeniyor muyum ne?
    bu özentiden de pişmanlık duyucam,
    duyucam duymasına da
    bu hayat bitmez böyle
    (khaki, 01.12.2007 03:44 ~ 03:56)
  2. hiçbir şey yapmadım demenin başka bir versiyonu.
    (buyukdusunuryinebuyukdusundu, 01.12.2007 04:03)
  3. akabinde -ne yaşadın ki sen o zaman? diye bir soru sorulmak istenir.
    (cwen, 01.12.2007 04:03)
  4. hiçbir şey yapmadım demenin başka bir versiyonu.
    (buyukdusunuryinebuyukdusundu, 01.12.2007 04:04)
  5. - hayatımda pişman olacak hiçbir şey yapmadım.

+ eksik yetişmişsin sen.

- nasıl yani?

+olmamışsın işte.

- hadi canım! ben mükemmelim.

+ öyle mi? ben de "insan"ım ve bana en acı dersleri veren öğretmenim olan "pişmanlık duymak"tan memnunum. en azından hatalarımı tekrar etmemeyi öğretiyor bana.

- ...

+ ...
    (thecrimson, 01.12.2007 04:56)
  6. egosu yüksek ve de hatalarından ders alamamış, tükürdüğünü yalamayan kişilerin kullandıkları söz.
    (mandolina, 01.12.2007 05:08)
  7. yalan.
    (luthien, 01.12.2007 05:09)
  8. (bkz: @1466483)
    (dali, 01.12.2007 05:32)
  9. on puan! on puan! on puan! on puan! kırk puanla şampiyon olmuş insanların sözüdür.
    alkışlarla yerine alıyoruz kendisini...
    (emigrant, 01.12.2007 07:42 ~ 20:36)
  10. kim söylüyorsa yalan söylemiştir.insanı insan yapan yanlışlarıdır.insanlığın tarihi yanlışların tarihidir aynı zamanda.dolayısıyla pişmanlıkların tarihi.
    (nyksss, 01.12.2007 09:16 ~ 09:17)
  11. söyleyen kiişinin pişmanlık hissi için yanıp kavrulduğunun resmidir. ne bir risk almıştır, ne bir çılgınlık, hep birileri için yaşamış, sonra da kalmıştır o şekil. o kadar düşünerek hareket edip bir de hata yapsaydın bari...
    (heidi, 01.12.2007 09:27)
  12. - hayatımda pişman olacak hiçbir şey yapmadım
    + peki pişman mısın?
    - evet
    + aramıza hoş geldin!
    (anka, 01.12.2007 09:35 ~ 09:37)
  13. eğer bunu bilinçli olarak söylüyorsa; hata yapmadığını iddia eden değil, hata yapmış olmaktan pişmanlık duymayan kişinin sözüdür."öğretmeni" olan hatalardan dolayı pişmanlık duymamaktadır.hepsi bu...
    (power of the right, 01.12.2007 11:09)
  14. hemen ardından sen insan değil misin? sorusuna muhatap olacak şahsiyet. hayatında pişman olacak bir şey yapmadım diyen kişi ancak pişman olunacak şeylerin ne olduğu hususunda tam bilgi sahibi olmadığından bunu diyebilir. sorumluluk sahibi bir insan için muhakkak hata ihitmali vardır. ve insan hata yapar. ama kişi yaptığından pişman olmayacak kadar bazı değerlerden yoksun ise, zaten o arkadaşa diyecek lafımız yoktur.
    (karahisari, 01.12.2007 11:30)
  15. ''soyunduysam sanatım için soyundum'' diye devam eder bazen.
    (nokia şarzı, 01.12.2007 11:32)
  16. son uygulamalardan sonra yapılmış wondorus beyanatı.
    (dereotundannefretederim, 01.12.2007 14:36)
  17. + hayatımda pişman olacak hiçbir şey yapmadım.
    - geçmiş zaman kullanman iyi oldu be cümlenin sonunda..
    (dirtypain, 01.12.2007 14:40)
  18. diyen kişi hastadır ruhen.kendisiyle problemleri vardır.tehlikelidir.sinir bozucudur.
    bu dediği şeye pişman olmadığı sürecede böyle gider.
    (hiçaçı, 01.12.2007 14:44)
  19. hayatında pişman olacak hiçbir şey yapmadın; salona hiç ayakkabıyla girmedin, bazen bütün ailenin ölmesini dilemedin, kitapların altını çizmenin büyük bir suç olduğunu düşündün, çalışman gereken zamanda hep çalıştın -gocunmadın-, güzel bir manzara gördüğünde hüzünlenmedin; aksine iç bayan bir uyuşmuşlukla mev mev gülümseyip duruyordun, "farklı bir şeyler yapmalı?! olric'i bulmalı!" dediklerinde neden konuşulduğu hakkında hiçbir fikrin yoktu.. büyük şairleri hep sevdin ancak bir yakının şiir yazdığında dalga geçtin, felsefe derslerine bir anlam veremedin..

ego ya da süperegonu dinledin hep. nerde ne yapılması gerekiyorsa, hep onu yaptın ve bence sen kaybettin!
    (geber marla singer, 01.12.2007 14:54)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil