hayatı futbol olmuş insan modeli   

adana çık aradan

1. ata demirer'in tek kişilik dev kadrosunda bahsettiği mümtaz abidir kendileri. sabah kalktıkları andan itibaren başka birisi oluverirler.onlara sonradan empoze edilmiş bir kişiliktir bu, yamanmış virüslü ek(ki en sonunda tüm sistemi çökertmiş).

gündelik hayatta kullandıkları cümlelerin içine serpiştirilmiş, futbolla ilgili kelimeler, toplam cümle sayılarına nazaran bir hayli az iken, sözlüğe geldiklerinde, "31 şubat 2007 adanademirspor-corihantas maçı" tarzında başlıklarla karşılaşmamızı sağlayan insanlardır.

toplumumuzda ise daha farklı olarak çok daha ilginç bir insan tipi oluşmaya başladı."futbolu ve takımını, sahip olduğu en güzel ve tek değer haline getirip, onunla sevinen, üzülen, sıçan" insanların türemesi beklenmedik değil ama biraz ilginç. en ilginç olanı da üniversite okuyan ya da okumuş kesimde bu tiplere rastlanması. hani söyliycek hissettirecek ya burada "ben beşiktaşlıyım abi" "ben fenerliyim aga" "ben galatasaraylıyım abi" diye başka insanlara. o onun bir kimliği olacak, kendisine benzer tüm diğer taraftarlar tarafından sevilecek, takdir edilecek, girileri okunacak, artılanacak. aynı takımı tuttuğu kızlar, sağ taraftaki "mesaj" linkini durmadan yakacak "slm, nbr, asl, tşk, kib, bye" tarzı mesajlarıyla.

bir takım tutar, takımının maçlarına gider ve sosyal bir aktivitede bulunur falan buraya kadar herşey normal. takımı yenilir, gözyaşları içinde kalır. adamın biri çocukların da izlediği bir karşılaşmada elini çüküne götürür, sahada bulunan tüm bayanlara rağmen, bir taraf alkışlar ve "hepimiz oyuz, biz de karamuratız" diye bağırırlar. kardeşim işin gücün yok mu senin? bsg! maçı izle geç, git bbg falan izle daha iyi ya.mnkym.

galatasarayın monacoya, fenerin intere yenilmesini tüm kalbiyle isteyip, salyalar akıta akıta izleyen, çarşı hede hödöye bile karşı diye türkiyedeki güncel olaylarla ilgili vatansever triplere giren stadyum teröristlerinin içerisinde bulunan arkadaşların "biz sevinmek için sevmedik" tadında argumanlarla ne anlatmaya çalıştıkları ayrı bir muamma.
    (bab the kenk, 05.12.2007 12:56 ~ 23:28)
  2. uzaya da çıksa fırsat buldukça alman kale yapar.

http://img376.imageshack.us/...
    (atropos, 05.12.2007 13:02)
  3. -abi bize iki çay ortala muz olsun
    -demli mi yani?
    -abi ilker yasin ayakları yapma bana anladın sen hadi tuncay gibi hızlı olsun acelemiz var
    -tamam
    -ne diyodum ahmetcim, hah işe gittim bende o gelmeyince, bir girdim müdürün odasına aurelio gibi kıvrak çalımlarla tak lafı doksana kodum
    -ne dedin lan?
    -müdürüm dedim atom karınca rıza gibi çalışıyorum ama hala teşvik primi alabilmiş diilim dedim
    -ee o ne dedi?
    -bana feldkamp ağızları yapıyo, dedim bırak bunları topu taca atma sürekli doğru dürüst bir cevap ver dedim
    -ee aldın mı zammı bari
    -almazmıyım rüştü'nün topu doksandan alması gibi aldım hemde hahaha biz kaçın kurasıyız olm??
    -bi yemek yaparsın bize artık.
    -yaparım tabi olm!! biz rıdvan gibi dediği dedik, oğuz gibi efendi bir insanız icabında
    -helal
    -tabi olm delikanlılıkta dokuz kusurlu hareket olmaz bizi bozar
    -e hadi gidelim o zaman
    -ya arif abi nerde kaldı çaylar ya! valla görücen bende kırmızı kartı bida gelmicem kahvene.
    -geldi geldi
    -koy söyle penaltı noktasına koyar gibi nazikçe, dibini dökme.
    -alın bakalım gençler
    -ohhh tavşan kanı gibi maaşallah, hürrrrp! tuncay vurdu gol be abim işte çay bu!
    (diazepam, 05.12.2007 13:05 ~ 13:08)
  4. (bkz: beşiktaşilik)
    (harakiri, 05.12.2007 13:05)
  5. (bkz: @1171478)
    (hysteria, 05.12.2007 14:11)