belki ilginizi çeker
  1. · 25 ykr lik kahveyi starbucks da 5 ytl ye içmek
  2. · tchibo
  3. · starbucks a sadece tuvalete girmek için gitmek
  4. · limasollu hagi
  5. · hayati boyunca hic starbucks a gitmemis insan
gündem
  1. · kadınları sinir eden erkek davranışları
  2. · abdul kader keita
  3. · denizli denince akla gelenler
  4. · üzerinde kırmızı gül yaprakları bulunan yatak
  5. · metal dinleyen adam beşiktaşlı olur
  6. · sözlük yazarlarının başucu kitapları
  7. · öğrenciliğin bittiği gün
  8. · şarkı söylemek lazım
  9. · yasaklanması gereken şeyler
 sayfa  / 2

hayatı boyunca hiç starbucks a gitmemiş insan  

1. 4 kilo portakal parasını 1 bardak portakal suyuna vermemiş insandır...afferim
    (akçabardak, 27.10.2009 18:20)
  2. ben
    demek ki yazık bana.
    (lijepa djevojkaa, 27.10.2009 18:21)
  3. gitmek nasıl bir insana bir şey katmıyorsa ya da kaybettirmiyosa gitmemekle de ne bi şey kazanmış ne de kaybetmiş insandır. starbucks'a gitmekle cool havalı olunmaz, gitmeyince de muhalif olunmaz..
    (ursula, 27.10.2009 18:23 ~ 18:24)
  4. starbucks, mcdonalds, pizza hut, burger king köyünde/kasabasında olmayan hatta bunların adını sadece televizyondan görmüş insan olabilir.
    (maltheserkreuz, 27.10.2009 18:24)
  5. kapitalizm ile çok haşır neşir olmamış insandır.
    (triadin, 27.10.2009 18:26)
  6. "hayatı boyunca hiç starbucks a gitmemiş olmak" tercih meselesi de olabilir.
    adı starbucks olmayan çok daha güzel bir kafeyi tercih etmek gibi ...
    (lijepa djevojkaa, 27.10.2009 18:28)
  7. türk kültüründeki gibi cezvede yapılan kısık ateşte pişen telvesi bol, köpüğü çok olan, kahve fincanında acı kahve içmeyi daha çok seven insandır.
    (manco, 27.10.2009 18:29)
  8. (bkz: 25 ykr lik kahveyi starbucks da 5 ytl ye içmek)
    çöpe atabilecek kadar parası olmayan insandır.
    (elpinoras, 27.10.2009 18:29)
  9. sol görüşü benimsemiş sosyalizm,komunizm arasında gidip gelen, starbucks ve onun türevlerini kapitalizmin kolları olarak gören türkü kafe bar insanı.
    (uygar, 27.10.2009 18:38)
  10. orospu çocuğudur. ne kadar saçma ulan. hele ki istanbul'da oturuyorsa yedi ceddini düzeyim onun ben.

her caddeye, sokağa, hatta götümüze starbucks açılacak ve kişi buraya gidip kağıt bardaktan 15 liralık kahve içmeyecek. insanlığını sorgularım ben onun. inanın çok sinirliyim, böyle insanların varlığından haberim yoktu. ben de şimdi öğrendim, hayretler içerisindeyim şu an.

starbucks'a gitmemiş olanlar adreslerini mesaj atsın hepsini önce sikecem sonra starbucks'a götürecem. kusura bakmayın ama hakettiniz.

- nası dedim ama limasollu hagi abi? iyi dedim dimi abi?
    (bu kişiyi dikkate almayın, 27.10.2009 18:52)
  11. (azalin, 27.10.2009 18:53)
  12. (caudron, 27.10.2009 18:54)
  13. avrupa'da yaşayan milyonlarca insanı tanmlayan cümle. bırak sturbucks'ı hiç bir şekilde emperyalist markaları göremessiniz almanya'nın veya avrupa'nın şehirlerinde çok turistik bir yer olmadıkça. onun yerine tchibo var. onu her köşe başında görebilirsiniz.
    (benedict, 27.10.2009 18:55)
  14. herhangi bir arkadaş ortamıyla beraber gittiğinde ne içeceğini bilemeyecek ve birilerine danışacak olandır. gittiği arkadaş grubundakilerle samimi değilse, ne bileyim yeni tanıştığı insanlarlaysa, henüz tanışma aşamasındalarsa falan bi hayli taşak oğlanı olabilir. hayır, starbucks'ın bir statü öğesi olup olmamasından değil, gezip görmemiş, mekan bilmiyor falan diye taşak geçerler. geçenler de evde 30 kuruşluk kahve içmiyor mu? içiyor ya neyse.

yine de 1 kere gitmekte fayda var yani. "sikmediğimiz bi o kuş kalmıştı zaten" denmesin, her şey "ohaa kahveye 7 lira verilir mi ayı kıro hayvan burjuva" değil. ortamı, nezihliği, durmadan "bi şey alır mısınız" diyen garsonlara sahip olmadığı için bile gidilebilir.
    (pocket aces, 27.10.2009 19:01)
  15. (hamuş, 27.10.2009 19:02)
  16. yalnızca bu sebepten dolayı kapitalizm düşmanı, emperyalizm köstekçisi, halkçı ve aynı zamanda sosyalist olabilen insandır. kapitalizmin yıkılması, yerine sosyalist düzenin getirilmesi için aranan kandır, liderdir o. o, hayatı boyunca hiç starbucks a gitmemiş insandır. hayatını oluşturan diğer bütün eylemler de aynı halkçılıkta ve sosyalistliktedir. sosyalist olmak için başka hiçbir şey yapmasına gerek kalmaz bu insanın.
    (ilyiştaykovski, 27.10.2009 19:15)
  17. gittim ama içmedim. bi' yerden kurtardım mı şimdi?

dışarda herhangi bir çay bahçesinde bile kahve içilse en az 3-5 lira zaten. katagorileştirmeye gerek yok. gidenin boyu uzamıyor, gitmeyen de bir şey kaybetmiyor zannımca.
    (fantastik, 27.10.2009 19:19)
  18. bir şey kaybetmemiş insan. sıkmasın canını. benim gibi yapsın. yanından geçerken bir kaç arkadaşla ''staaaarrrrrrr faksss'' diye bağırsın içini döksün. onlarda kahvelerini afiyetle içsinler bu arada.
    (bilebilebiikikere, 27.10.2009 19:21)
  19. (allegra, 27.10.2009 19:24)
  20. gidenlere karşı kin beslemeyen, onlara her ortamda çamur atmaya çalışmayan bir insan ise karar verme yetisine sahip olarak gitmemeyi seçmiş bir vatandaştır.
    (crocodile, 27.10.2009 19:31)
  21. istiklalde adım başı açılan bir mekan olarak hala gitmemiş olmak neredeyse imkansızsa da benim gibi henüz ,içeri adımını atmamış kişilerde mevcuttur mutlaka . bu yoğunluğa rağmen gidilmemesinin de mutlaka bazı sebepleri vardır .
    kapitalizme karşı bir duruştur .
    25 kuruşluk kahveye 7-8 tl vermeme çabasıdır .
    cafe içerisinden caddeden geçenlere öküz gibi bakanlara kıl olunmuştur .
    mis gibi cam ve porselen varken kağıt bardaktan kahve içmek istenmemiştir .
    en önemlisi de hala starbucks a gitmeme özelliğini muhafaza ve müdafaa edebilme çabasıdır .
    hakkaten la gahvesinin dadı nasıl acaba .
    (legendhakan, 27.10.2009 20:03)
  22. biz kapitalistler (!) kendisini zorla starbucks'a götürmeye kalkıştık. kollarından sürükledik, saçlarını yoldu. suratına kezzap attık.

baktık olmayacak bu adam içeri girmeyecek bari kahveyi zorla içirelim dedik. yemin ediyorum 3 kişi ağzını açamadık. uhu sürmüş manyak. bu derece davasına bağlı bir adammış. biz entelijanslar ise adam içmeyince onun kahvesini de içtik. valla bak.

kahrolsun starbucks emperyalizmi!!!
    (substance, 27.10.2009 20:11 ~ 20:33)
  23. gitmedim,gitmem,gideninde zekasından şüphe ederim.lan bir bardak kahveye 20 lira verilir mi? ya.verenin aklına şaşarım abi.20 liraya alırım babalar gibi nescafe classic oturur evimde yaparım zevkimi.ama oranın ortamı farklı öyle deme.diyenler mutlaka vardır. ne ortamı abi iki kelimeyi bir araya getirip cümle kurma yetisine sahip olmayan gerizekalı kaşarlar topluluğumudur orada ki ortam.bu mudur? ortam dediğiniz.gerizekalı 3-5 kız onlara sulanan aynı zeka seviyesine sahip tikycanlar.yazık ya gerçekten yazık acıyorum size.
    (paranoyak mayonez, 27.10.2009 20:16 ~ 03.11.2009 17:26)
  24. buz yerine ice, fındık yerine hazelnut diyen çalışanlardan bulaşık suyu tadında kahve alıp içmek istemeyen insandır.
    (denden, 27.10.2009 20:20)
  25. yaklaşık yarım litre kahveye 4 tl vermek yerine *0,2 litre kahveye 3 tl verendir. ekonomi bilgisi olmaması, arkadaşımız olmayacağı anlamına gelmiyor tabii ki. onu da severiz, sayarız.
    (ford ka, 27.10.2009 20:21)
 sayfa  / 2

© 1923 - 2010 itü sözlük (buraya numaratör koyduk yılı kendi artırıyor artık)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük duyurular  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil
havadis:  itü sözlük blog  ·  twitter  ·  friendfeed  ·  facebook