hayaller, kimsenin giriş alanının olmadığı, tüm faktörleri sizin yönetebildiğiniz ve istediğiniz anda istediğiniz şekilde bükebildiğiniz şeyler olduğundan, sizin yarattığınız durumlar haliyle herkesin ve herşeyin yarattığı durumdan elbet iyi olacaktır, ancak bu ayrım yapılamadığı zaman daima hayatta hüzün ve burukluk olacaktır.
burada kendimden örnek vererek devam edeyim.hayatımda belki de 5 sene önce hiçbirşey yoktu, sıradan biriydim. lise yıllarında sıradan geçen günlerimde ne zaman yatağa uzanır ve kendi başıma kalsam en keyif aldığım şey hayallerimdi.
odtü'de prestijli bir bölümde okumak, okurken en sevdiğim ve çokça duyduğum ülke
ispanya'ya gitmek, gittiğim zamanda özleyeceğim güzel ve akıllı bir kızarkadaşım ve de okurken elde edeceğim yüksek notlar, katılacağım ve duyduğum popüler klüpler, yeni imajım...
bir insana anlattığınızda bunları gerçekten imkansız gibi görülen ve
tiye vurulacak şeylerdi. ama güzellerdi, ve o hayallerimde yaratıığım herşeye ulaşmam gerekirdi.
ve aradan ben şöyle bir bakınca 5 sene geçmiş.ve hayat hayallerimi gerçekleştirmeme fırsat verdi. evet, şu an odtüde okuyorum, kazandım ama hayalimdeki o bulutların bölümünde hiç zevk almadığımı, sınav proje quiz üçgeninde hiç de insancıl olmayan bir rekabette kendimi buldum. evet, ispanya'ya gittim, ama o hayalimdeki insanların dolaştığı, fiesta ve flamenko vatanını, boğaların koşturmasını asla hissedemedim. evet, gerçekten akıllı ve güzel bir kız arkadaşım da oldu, ama böyle bir insanın karmaşıklığı, sorunları ve kompleksleri, hayallerimdeki uyumlu , ve belki de evliliğe kadar gidecek bir ilişkiyi göremedim, onun sorunlarında ben boğulduğumu gördüm, ayrıldık. evet, düzenli çalıştım ve şu an şeref öğrencisiyim, ama sadece bu şeref öğrenciliği aslında iş hayatında pek birşey katmadğını, zamanımı çaldığını ve kuru bir belgeden başka birşey olmadığını gördüm. o bahsedilen popüler klüpleri de gördüm, ama aslında hayalimdeki aktivitelerden çok, topluluk üyelerinin entrikalarını ve başkanların ihtiraslarına şahit oldum. aynada baktığım beni,sakalımı ve saçımı çok sevebilirdim belki 5 sene önce, ama şimdi aynada sıradan bir yüzden başka birşey bulamadım.
bu kadar şeyi neden anlattığımı anladınız sanırım. hayalleri insanlar sadece kendisi için kurduğundan ve gerçekler herkesin ve herşeyin gerçeği olduğundan mutlak surette farklı oluyor ve, tümüyle kavuşsanız da bir müddet sonra siz umursamamaya başlıyorsunuz. evet biliyorum, insanoğlu nankörlüğü işte, şu boktan huy, ama olay bu.