hayali davul çalarken anneye yakalanmak   

sayfa  / 2
adana çık aradan

1. ev doluyken hayali davul çalmamak gerektiğini gösteren olaydır.şayet anne önce acayip bir bakar,sonra bir kahkaha atar,ilk altın gününde de komşulara anlatır,komşular da gider aileye anlatır falan;rezil rüsva olursunuz millete.

en iyisi ev boşken çalmaktır...
    (asakura yoh, 24.10.2006 02:38 ~ 02:38)
  2. (bkz: air drum)
    (bkz: air guitar)
    (lefteyenine, 24.10.2006 02:40)
  3. hayal ettiğiniz davul portnoy un seti gibi 45-50 parçadan oluşuyorsa,artık anneniz yok demektir.haa oldu da ramazan davulu hayal ettiniz,bu sefer annenizin gözüne girdiniz demektir.

-münevver hanım bizim oğlan bi drum solo atıyo görme
    +öyle mi ayol.bizim ersin de sweep picking ci oldu çıktı
    /ay sizinkiler de neymiş öyle, bizim oğlanda 9 oktav ses var
    *sorma komşu bizim oğlan da 9 inch sıçıyo,asıl sanat bu
    (floydzede, 24.10.2006 02:52)
  4. (bkz: air drum yaparken anneyle göz göze gelmek)
    (ya moor, 24.10.2006 12:05)
  5. bir de yastıkları koltukarı davul hayal edip onlarla çalmak vardır ki annenin terliği suratınınzda patlayınca anlarsınız davulun kaç bucak olduğunu.
    (bkz: ben bugün bunu gördüm)
    (a perfect tool, 12.02.2007 02:49)
  6. (bkz: kaçıınnnnn)
    (bkz: deli galiba)
    (höytfield, 12.02.2007 02:51)
  7. 20 yaşına gelmiş bir dananın football manager oynadığı sırada bir yandan maçı anlatırken babaya yakalanmasından daha kötü olmayan bir durumdur.
    (lucifer, 12.02.2007 02:52 ~ 02:53)
  8. sadece evde değil işyerinde de aynı duruma düştüğüm olaydır. kulaklık ile dinlenen müziğe kendini kaptıran bünye, bir anda ellerini ritme kaptırabiliyor. direktörünün o nur yüzünün görülmesi ile sonuçlanan bu olay, kişi bünyesinde bi an için "rezil mi oldum acaba" duygusuna hüküm verebilir
    (vasati 40 çöp, 20.03.2007 11:36 ~ 21.03.2007 10:32)
  9. müzik kariyerimin başlamasına sebep olan durumdur.

süreç: ritme olan yeteneğim ve bateriye tapınma düzeyindeki ilgim aile çapında bilinirken,babamın ders almama izin vermemesi,akabinde bir gün annemin beni hayali davul çalarken yakalaması,akabinde babama gidip durumu anlatması,babamın ikna olması,bateri dersleri almaya başlamam,sonra gruptu konserdi bugünlere geldik.

(bkz: bu da böyle bir anımdır)
    (yata yata paslandık, 20.12.2007 00:52)
  10. hayali davul çalma aktivitesinin "ıp tısssss" şeklinde bir kapanışla bitirilmesinin gerektiği andır.
    (diazepam, 20.12.2007 00:57)
  11. air drum işiyle pek ilgilenmemiş biri olarak diyebilirim ki bahtsız bedeviyim ben. geçenlerde nereden gaza geldiysem zamanında stüdyoda boş zaman buldukça girip tıngırdamak kadarıyla olan davul hakimiyetimi geliştireyim falan dedim. sonuçta bas gitarist olarak davulcu mantığını çözersek bilirsek iyi olur eder gibisinden kendime bir çift baget ve çalışma padi satın aldım. denizliye ailemin yanına tatile gittiğimde sıkılırım ederim diye götürdüm malzemeleri ve evde karşıma bir kaç metod şu bu koyup stick control çalışmaktaydım. ayrıca traditional adı verilen dave weckl stili baget tutma hödösünü yapmaya * merak sardım o ara. * çalışırken güzeldi lakin synergy dinliyordum o sıra ve çalışma hedeften saptı bana pad yetmemeye başladı yastık mastık şu bu tepinmeye başladım. bileklerin açıldığını hissettikçe de abarttım. lakin kafayı kaldırdığımda elinde çay ve bisküvi, yüzünde garip bir ifade ve hayretler içinde bakan bir çift gözden ibaret annemi gördüm.

napıyorsun oğlum sorusuna cevap olarak anne şimdi ben bas gitarcıyım ya, davulla kardeştir onlar davul da öğreneyim dedim işe yarar ne bileyim bir enstrüman bir müzisyen iki enstrüman iki müzisyen kıl yün hede hödö falan yardırdım. annemin bomba cevabı bir:

ben neden çalışıyorsun demedim neden tepiniyorsun dedim(sırıtarak)
    işte anne zart zurt..

bomba cevap iki
    oğlum sen zamanında bas gitar da çalışıyordun ama sıyırmamıştın. hayırlar olsun. bak sevdiğin bisküviden getirdim.
    (jellyjam, 20.12.2007 01:15)
  12. (bkz: allah başka dert vermesin)
    (tori, 12.05.2008 00:54)
  13. (bkz: sağda solda headbang yapmak)
    (keyif pezevengi, 12.05.2008 01:01)
  14. kuzenim hayali gitar-davul ikilisinden birini çalışırken anneanneme yakalanmıştı. anneannemin dehşet içinde bu olayı aileye anlatması ise olayı trajikomik yönlere taşıyordu.

loop'un anneannesi - makoshark oturmuş, gözleri kapalı kulağında kulaklıklar, beyle beyle yapıyor (burada yapılan hareketler gösterilir)
    loop'un dayısı gülerek - genç işte, vücut yapıyor...
    (loop, 12.05.2008 01:03)
  15. annenin "ne taşıyorsun sen öyle bakiim?" sorusuna maruz kalınıp, verilen " davul " cevabından sonra "allah akıl fikir versin... " tarzı bir laf işitmeye sebeptir.
    (luto, 12.05.2008 01:11)
  16. -oğlum napıyorsun sen.
    - davul çalıyorum görmüyormusun anne ( pişkin tavır).
    - bey koş oğlan çok çalışmaktan kafayı yedi.
    (lost knight, 12.05.2008 01:13)
  17. olası anne tepkisi: "bey bizim psikiyatrın numarası kaçtı??"
    (pinkpillsandblueshots, 12.05.2008 01:37 ~ 01:38)
  18. hayali dediğimiz, bilgisayar masasına vurarak çalıp tabanda da ayakla ritim tutmaksa uyarıları dinlemeyince vallahi anneden dayak yiyorsunuz.
    (korn, 12.05.2008 01:46)
  19. hiçbir şey olmaz. hatta soloyu bitirirken o hayali bagetleri de annemin gözüne sokarcasına sallarım, hayali davul konusunda yürür giderim bu alemde.. o kadar da iddialıyım yani...
    (prozac, 12.05.2008 03:11 ~ 03:13)
  20. birçok defa başıma gelen hadise.ilk zamanlar annemin "sen sapık mısın oğlum?" diye tepki verirken sonraları "eğer davul çalarsan hakkımı helal etmem" diye etti.son 2 yıldaki söylediği tek cümle ise "üniversiteyi kazanamadın bunların yüzünden bırak artık yeter! çalış üniversiteyi kazan ne bok yersen ye!" halini almıştır.
    (uzayi kurtaran dunyali, 12.05.2008 10:10)
  21. kardeşim ve benim için artık normal sayılan olaydır.
    iki psikopat air drum çalmaktadır. dayı bunları görür:
    -exclurel yemek hazır geliiiin
    -bi dakka dayı davul çalıyoz.
    -o davul varya.bihöhöhöhöyt!
    -dayı?!
    (exclurel, 12.05.2008 11:11 ~ 11:11)
  22. -kızım napıyosun sen??(endişe dolu bakışlar eşliğinde)
    -sence?
    -ver onu bana!!
    (theladyofshalott, 11.07.2008 09:35)
  23. - ....
    - oğlum napıyorsun?
    - hayali davul çalıyordum anne. kapıyı çalmadan niye içeri giriyorsun?
    - ahahaha. oğlum sen beni güldürdün...
    - tamam anne tamam.
    - ahmet oğlum anne anne ne mırıldanıyorsun? öğrenci evinde kala kala anneni mi özledin lan?
    - oğlum annem karşıdaki koltukta oturmuyordum mu demin? lan, lan, lan...
    (uykulu, 11.07.2008 09:59 ~ 15:30)
  24. gölge boksu yaparken anneye yakalanmak kadar abuk durumdur.

gerçi şahsım adına annemin sözkonusu durumuma bir süre sonra alışıp kafasını çevirip bakmadığını bile söyleyebilirim. yalnız kalındığında tuvalette dum pas dıp tısss (tuvalet reverb ü ile beraber şahane olmaktadır.) sesleri eşliğinde yapıldığında seslerin dışarıya komik çıkması olasıdır siz kendinizi 40 bin kişiye stadyumda çalarken hayal etmenize rağmen.

iş bitip tuvaletten çıkınca aile efradı tarafından bir süre sorgu dolu bakışlara maruz kalmanız olasıdır.

(bkz: gölge boksu)
    (ad hoc, 11.07.2008 10:08)
  25. bey yetiş bizim oğlan galiba bir şeyler kullanmaya başlamış tuhaf tuhaf hareketler yapmaya başladı diye sonuclanabilecek eylem.
    (brujo, 11.07.2008 14:41)
 sayfa  / 2