|
|
- davulu olmayan bateristlerin yada davul çalmaya ortamı olmayan bateristlerin neredeyse her dinledikleri şarkıya eşlik etme biçimleri.. genelde baterinin nasıl çalındığını bilmeyen biri tarafında görüldüğünde ellerin çapraz biçimde aşşağı yukarı sallanması gayet delice bir hareket olarak algılanır..
- müzik dinlerken genel olarak farkında olunmadan yapılan eylem
- (bkz: baterist gibi davranmak)
- otobüslerde dinlediği müziğin etkisinde kalarak bu eylemi gerçekleştiren arkadaşlara sık rastlanılır.. bunların bir de hayali gitar çalanları vardır.. en üst modelleri de müziğin ritmine fazla kaptırıp otobüste dikildiği yerde hafiften hafiften danseden tiplerdir..
(bkz: kendini klip çekiyor sanmak)
- yer: bakırköy
kişiler: a,b,c
(a,bazı garip el hareketleri yaparak kadın delilerin yanında dolaşmaktadır)
a- dum tıs dum tıs dum tıs tıs
(stajyer doktor b, profesör c'ye sorar:)
b- hocam bu deli ne yapıyo böyle?
a- dum tıssss
c- onun hayali bateri çalmak, okullarda, servislerde, otobüslerde her yerde böyle dolaşırmış.
b- vah vah pek de gençmiş.
c- ohoo bu ney ki ilerde oturan şu adam daha kötü, hayali eksi oy almakmış.
x- tıkır tıkır tıkır enter, çok iyi,tık...(camel, 08.11.2005 20:38 ~ 20:39)
- (bkz: hayali davul)
- tecrübelerim sonucu anladığım kadarıyla hayali davul çalarken bagetleri şuursuzcca havalarda sallamak sadece bilek ağrısına sebebiyet veriyor. havada baget salayıp sonra davul setine geçiş yaptığınız zaman kitlenip kalıyorsunuz. evde davul seti olmadanda birşeyler yapabilmeye takmış olan ben, kendimi geliştirmek adına dizlerime vurarak çalışmaya başlamıştım. sonuçta, stick control namına ellerim hızlanmış ve ritimleri bir nebze öğrenmiştim. ancak dizlerinizle çalışacağım diyede kendinizi sakat bırakmayınız. ben çalışırken ipin ucunu kaçırıp günler boyu baldır, diz, bel ağrılarıyla cebelleştiğimi hatırlıyorum.
tabi "davul öğrenicem diye kendimi sakat bırakamam" diyorsanız, dizden sonraki bir üst model olan yastık setine geçebilirsiniz. ilerleyen zamanlarda para biriktirdikçe pedal ve pad alır, setinizi bir kademe daha ilerletirsiniz. tabi tavsiyem, eğer mümkünse ne dizle ne yastıkla uğraşın, direk davul seti alıp onunla başlayın bu işe. imkanı olmayan kişilerde, dizlerinden feragat etmeye ve götünden ter akıtmaya hazır olsunlar. havada kol sallamayın bir yere vurduğunuzu hissedin diyor, bitiriyorum.
- kişinin,kendisini müziğin akışına bırakarak,koparcasına kendini parçaladığı,dışardan bakıldığında ''mal mısın olum yahu'' gibi cümlelere maruz kalınmasını sağlayan hadise.
dıştan bakıldığında cidden malca gözükmektedir ama onu birde çalana sormak gerekir.o dakikalarca twin atan,hi-hat openlarla akıl alan,ritim kaçırmayan(!),gerektiğinde crash'e azarcasına asılan ve kendisini dünyanın en elit bateristlerinin yerine koyan bizzat o'dur.
verdiği muazzam konserden sonra,kendisini aşırı derecede kaptırmışsa,seyirciye baget atma olaylarına da girişerek,yan odada yatan anneyi gecenin bir köründe uyandırma potansiyeli de vardır bu bünyenin.menapoz dönemini çoktan geçmiş annesini uyandırdığının farkında olmayan bu arkadaşımız,annemizin ''ulan manyak mısın,kırcam sopaları,allta komşu var ne vuruyon yere patur kütür saat gecenin bi körü olmuş?!!?'' gibi çemkirmelerinden sonra öz güvenine geçici bir hasar gelmesi olasıdır.
ardından bu bünye 1-2 gün ara verir ve turnesine devam eder.düzenli yapılması durumunda da fark etmeden kol kası da yapabilir ...
|