belki ilginizi çeker
  1. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · yök ün katsayı uygulamasını kaldırması
  2. · öğretmenler günü
  3. · prison brake
  4. · sözlük yazarlarının hayalleri
  5. · beşiktaş
  6. · darwin i bitiren balık
  7. · annenin gençlik fotoğrafları
  8. · 26 ekim 2007 istanbul anathema konseri
  9. · michael bolton

hayal ettiğin şeye sahip olmak  

1. hayal etmekten daha iyi olan. bedel ödeyerek, emek harcayarak, vaz geçmeyerek, gözünü hedefinden ayırmadan hayal ettiğin şeyin gerçeğe dönüşmesini sağlayabilmek.

hayal ettiğin şeye sahip olmak, hayal etmekten daha iyisi olan...
    (stylebrisbane, 15.07.2008 22:37)
  2. ben hayal ettim, hayaller beni tepti. hep seni hayal ettim, hiç seninle hayal edemedim. baktım gerçekleşmiyor hiçbir hayal, sonra bıraktım hayal etmeyi.
    (erken teşhis, 15.07.2008 22:40)
  3. bazı kişiler için bir süre sonra anlamı kalmayan...

çünkü bazı şeyler hayalken güzel, elde edildiğinde anlamını yitirebiliyor. bunun kişinin hakikaten ne istediğini biliyor olup olmadığıyla, geçici heves, net istek gibi ayrımlarla yakından ilgisi var.
    (cherryblossomgirl, 15.07.2008 22:43)
  4. insanı mutlu eden,gerçekleştirilmesi mümkün hayallerinin peşinden koşturmaya devam ettiren durumdur.vazgeçmeme sebebidir.
    (yirmiiki22, 15.07.2008 22:45)
  5. yeni hayaller kurmaya başlama zamanının geldiğinin alametidir.
    bunun açgözlülükle bir ilgisi yoktur efendim. insan durağan bir varlık değildir. sürekli ilerlemek, sürekli değişmek zorundadır. bir an için durup yemek yemenizin, sabahları kalkıp işe/okula gitmenizin sebebini düşünün. mutlaka bir tane vardır. bütün hedeflerine ulaşmış birini düşünebiliyor musunuz? böyle bir şahsın nefes almasının anlamı nedir?
    allah kimsenin bütün hayallerini gerçekleştirmesin.
    (ntcik, 15.07.2008 22:50)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil