|
|
- aşık insanın yapacağı eylemdir. aşık değilse de sapıktır.
insanın kafasında bir tutku, saplantı olarak vücut bulmuş aşktan ötürü, şahıslar hoşlandıkları şahsiyete sütten çıkmış ak kaşık gözüyle bakarlar. besledikleri tamamen saf duygulardan dolayı hedef şahıs kesinlikle mükemmeldir. o kaşlar o gözler o endam, tamamen melek gibidir, burnundan sümük aksa, cennetin şifa şerbetleridir.
eğer aşık olan bir erkekse, hoşlandığı kız tasdikli kaşar bile çıksa, inanmaz, inanmak istemez, kabul edemez. ona göre o bir melektir, öyle şey yapmaz. çekemeyenlerin uydurmasıdır.
eğer kızsa, hoşlandığı eleman abazan deseler, ibne deseler yemez. başkasının gözü vardır ondan dolayı uyduruyorlardır.
işte bu duygular içinde şahıslar her şeyi mükemmel gidiyor sanmaya başlarlar. sabah sabah hedef şahsın dudakları arasından zar zor çıkan bir "günaydın"a tav olurlar. iki dakika görmenin yettiği bu anlarda şahıslar bulutların üzerinde, hülyalara dalmıştır.
hâl böyle iken de böyle bir insanın laftan anlaması beklenmez.
kızın aşık adamın önünden geçtiği bir vakitte,
- olgaa senin amına koyayım
- koy abiii (leyla bakışlar)
şeklinde muhabbetler de mümkündür.
gelelim hayır kısmına.
şimdi bu kadar yukarılarda bir adam, hatuna açıldığında hayır lafını duysa anlar mı? sanmıyorum.
ve ya güzel giden bir ilişkide, eleman ayrılmak istedi diyelim. kız ise sır sıklam aşık. siktir git desen, benimle konuştu ya yeter diyecektir. inanmaz ayrılığa, çünkü hisleri onun inanmasını istemez.
nasıl olur, ben onu bu kadar seviyorken, beni bırakır/reddeder.
nasıl benim sevdiğim bu kadar değer verdiğim "mükemmel" dediğim insan böyle davranır bana.
işte böyle, aşık adam hayırdan anlamaz. o duygu yoğunluğu içinde, terkedilmesine/reddedilmesine inanamaz. çünkü kendi kafasında her şey mükemmeldir.(venom, 28.02.2007 02:10 ~ 02:15)
- bir de şu versiyonu mevcuttur.
yapılan bir iyiliğin iyilik olduğunu anlamamak.
- (bkz: hayırsız)
- obsesif insanların beyinlerine hükmedememesi sonucu karşıdakine çektirdikleri işkencedir kesinlikle..bu tipler hayır kelimesinin anlamını bilmezler,bildikleri tek doğru kafalarında yarattıkları dünya ve bu dünya için gerçekleşmesini istedikleri şeydir.uğraşmak boşunadır...
|