havuz problemleri   

adana çık aradan

1. -bir insanın havuzla ne problemi olabilir ki? ya içinde yüzersin, ya uzaktan işersin...

(bkz. cem yılmaz)
    (8844455, 17.06.2004 00:35 ~ 09.12.2007 14:22)

2. kendi bayrağının ölçülerinden bile soru çıkartıp,problem yapan bir sınav sistemine sahip milletin bir havuzla iyi geçinmesini beklemek zaten yanlış olacaktır.

alternatifi için : bir yazar bir sözlüğün içine 15 dakikada 190000 giri girerek s*çmaktadır,iki moderatör ise dakikada toplam 500 giri silebilmektedir.arı kaç dakikada sıçar?
    (palanthaser, 17.06.2004 00:43)
  3. sanırım çocuklara daha o yaşlardan ev ekonomisi öğretmeye çalışan problemler, öyle ki havuzu dolduran musluklar eve giren parayı, boşaltan musluklar ise harcamaları temsil etmektedir. buna göre bir soru şöyle oluyor mesela:
    "bir evin aylık harcamalarını baba 35 gün çalışarak, anne 45 gün çalışarak karşılayabilmektedir. evin çocuğu ise evin bir aylık harcamasını 40 günde yapabilmektedir. evde para anne, baba ve çocuktan başka kimse olmadığına göre 3'ü beraber kazanç ve harcama adında tam kapasite çalışırsa ve babanın aylık maaşı 120.000 lira* ise
    a) bu aile ayda kaç para biriktirebilir?
    b) bir ay boyunca anne hastalanır, hiç çalışamaz ve "anne ile babanın" toplam harcaması bir buçuk katına çıkarsa o ay ailenin durumu ne olur?"
    (8844455, 17.06.2004 13:37)
  4. kafası matematiğe basmayan şahısların espriyle karışık laf soktuğu problem tipidir, amaç tabii ki de kafayı yormak, çalıştırmaktır (bkz. cahil esprileri)
    (greeen, 17.06.2004 15:36)
  5. suyun basıncı işin içine girince daha da bi üstüne sıçılası hâle gelen bir ilkokul, ortaokul, lise uğraşısı.
    (selam kelamı, 17.06.2004 15:38 ~ 15:56)
  6. aslında tüm problemlerin indirgenebileceği temel problem
    (knightcoder, 17.06.2004 17:19)
  7. artık müfredatta yer almayan ve sınav sisteminden kaldırılan matematik soru tipi..
    (zeus, 30.06.2004 08:25)
  8. günlük hayatın her anında yaptığımız hesap kitabı salak bir havuzla özdeşleştirip, insanı aptal eden, haluki daha hayattan örnekler olsa daha faydalı olabilecek soru tipleri
    (stocky2001, 30.06.2004 10:20)
  9. (bkz: yaş problemleri)
    (the acme, 05.04.2005 21:21)
  10. genelde bir kısmını kimliği belirsiz kişiler tarafından doldurulmuş, geri kalan kısmını da öğrencinin doldurması istenen ve bunun için basit bir doldurma işini içinden çıkılmaz bir hal aldıran problem tipleridir.
    (ubi, 06.05.2006 18:10)
  11. bi insanın havuzla ne gibi bi problemi olabiler ki?
    şeklinde problem yaratan problemlerdir.
    (kelrapunzel, 07.05.2006 17:55 ~ 17:56)
  12. tübitak olimpiyatlarında sorulduğunda olimpik havuz problemleri olacak soru tipleri.
    (qfwfq, 07.05.2006 18:40)
  13. bunlara benzer bir de kümes problemleri vardır. kümese girip kaç tavuk, kaç inek var saymak yerine ayak sayılarından bilgiye ulaşmayı öğretir. bana göre felakettir ve çocukların ruh sağlığı açısından müfredattan kaldırılmalıdır.
    (dreams2, 31.05.2006 16:06)
  14. yok suyu açtım,yok boşalttım,çeşme bozuldu olaylarının yanı sıra aşka da uyarlanabilen ilginç bir hadisedir
    bu aşk havuz problemi, yeni farkediyorum
    yazmıştım denklemini,girdim yüzemiyorum
    gel suyu boşaltalım,yeniden dolduralım
    çöz beni içinde havuz probleminin...
    bi musluk kapansa öbürü açılır
    kızlar havuz kenarında açılır,saçılır
    atlamak yasak ama önüne geçemiyorum
    bir huzur içinde ben neden yüzemiyorum?
    (grace, 31.05.2006 21:37)
  15. böyle çözümsüzleri de mevcut:

http://www.resimekle.com/...
    (finch, 10.07.2006 22:28)
  16. içinde havuzu boşaltan musluklar barındırabilen akıl mantık ve küresel ısınmadan bir haber olan yurdum öğretmenlerinin vazgeçmediği soru tipidir oysa aynı mantıkla işçi problemleri vardır onlar sorulsa bunlar yerine daha bir güzel olunacaktır.
    (dream endless, 26.03.2007 14:41)
  17. işçi problemleri ile beraber eminim pek çok öğrencinin başını ağrıtmış baş belası problemlerdir. hayır bir iki tür keşfeder kendi çapında çözüm yolu üretirsin daha beteri çıkar önüne. bir problem hiç mi anlaşılmaz ya. daha karşılaşmamış mini mini birlerin çalışkan ikilerin allah yardımcısı olsun demekten başka yapacak bir şey yoktur. kocaman çalışkan birlerden de zevkle çözen varsa saygılarım sunarım.
    (catch your dream, 10.04.2007 21:29)
  18. insanın beynini bulandıran, matematik öğretmenlerine bile daha 11 yaşında yedinci sınıf öğrencisine öğretmeye çalışırken çocukların üç dört kez anlatılmasına rağmen anlamamasından dolayı illallah dedirten, müfredatta olmasına hiç gerek olmayan mantıklı düşünmeye değil beyin köreltmekten başka işe yaramayan, matematiğin o yaştaki çocuklar için en gereksiz konusu.
    (greenowa, 10.04.2007 22:00 ~ 22:01)
  19. ilköğretim öğrencilerine "kesir sayılar" konusunu pekiştirmek için sorulan problemlerdir. iki tip havuz problemi vardır.

1.) havuz boştur. aynı özelliklere sahip n kadar musluk vardır. ve bir musluk kendi başına havuzu k saatte dolduruyordur. soru şudur: bu n kadar musluk aynı anda açılırsa havuz kaç saatte dolar?
    bu ilk soru tipi mantıklıdır. sonuçta havuz doldurulmak istenebilir ve bu durumda kaç saatte dolacağını bilmek gerekir.

2.) havuz boştur, kısmen doludur, tamamen doludur. bu soru tipinde iki tarz musluk vardır. bunlar dolduran ve boşaltan musluklarlardır. bir musluk kendi başına n saatte dolduruyordur ve diğer musluk s saatte boşaltıyordur.
    soru geliyor: bu musluklar aynı anda açılırsa havuz dolar mı? dolarsa kaç saatte dolar? veya bu havuzun t saatte dolması için kaç dolduran, kaç boşaltan musluk açılmalıdır?
    tamamen mantıksız bir sorudur. ne istediğini bilmemektir. amacımız ne? havuzu doldurmak mı, yoksa boşaltmak mı?

velhasıl kelam bu ve bunun gibi soru tipleri lgs'den tutun öss'ye kadar hep öğrencilerin karşısına çıkar.
    (themummy87, 10.04.2007 22:03)
  20. problem 1: haldun abicim öncelikle iyi günler. benim ilk problemim iyi bir havuzu nereden bulabilirim?
    cevap: internetten, arkadaşlarına sorarak o da olmadı gel bana ben sana bulurum.

problem 2: peki haldun abi havuza giderken ne giymeliyim?
    cevap: kotun altına sandalet giymede ne giyersen giy.

problem 3: anladım abi. gelelim diğer probleme. acaba havuzda nelere dikkat etmeliyim?
    cevap: öncelikle kendine dikkat etmelisin. eğer kızlarla muhabbetin iyi değilse; şort mayonun altına mutlak slip giy!!

problem 4: heh abi gelelim kızlara. neler yapabilirim kızları tavlamak için?
    cevap: pasif olma, beğendin kızla git konuş, bişeyler ısmarla havuzda türlü atraksiyonlar yap.

problem 5: atraksiyon derken, biraz açar mısın haldun abi?
    cevap: öyle öküz gibi göbekleme, çivileme efenime söyliyeyim bombalama falan atlama havuza. balıklama bilmiyorsan merdivenden gir. ya da girme lan sen vazgeçtim.

problem 6: kızlara ne gibi şeyler ısmarlamalıyım ?
    cevap : soğuk şeyler olsun. bunu da mı soruyon pezevenk? (sinirlenmeye başlar)

problem 7: abi son sorum tamam gidiyorum sonra. havanın 34 derece, havuzun derinliğinin 3 mt, uzunluğunun 10 mt, erkek başına düşen kız oranının 4/9 ve benim bir abazan olmam göz önüne alınırsa ne kadar sürede boşalır?
    cevap: havuz mu?

problem8: hayır abi.
    cevap: 10 sn
    (bulsaraa, 16.05.2007 23:12)
  21. test yapmayı tam olarak da anlayamamış bir sistemin ürünü. bu sistem işe önce meleksel bir açıyla başlamış, garibim öğrenciler kasmasın diye test kavramlarına sürtünmesiz ortam ağırlıksız makara kaybolmayan sakız gibi şeyler eklemişlerdir. sonra ise nedense sınavın zor olduğuna sistem taksimden bir çift şeytan boynuzu alıp basitleştirilmiş kavramları karıştırıp ortaya garip bir şey çıkarmıştır. amaçlarından sapmış olmak o esnada çok bir şey ifade etmiyormuş demek ki.
    aslında bütün bunlar dersanelerin, üniversitedeki gıcık hocaların, sigara+içki üreticilerin ve komedyenlerin şeytani bir planıdır!
    (göster bakalım kaynanalar hamamda nasıl bayılır, 16.05.2007 23:49)
  22. mantar, hepatit, giardiazis, dizanteri, kayıp düşme en çok yaşanan havuz problemleridir...
    (luto, 16.05.2007 23:59)
  23. (bkz: havuz problemi)
    (bkz: nil karaibrahimgil)
    (karamelize ekmek, 30.07.2007 19:43)
  24. ülkemizde güldürü sanatıyla (?) uğraşan abilerim ablalarımın nemalandığı ve bu esnada pisagoras'ın, kabrinde kemik spazmı geçirdiği "x leydi xy laba luba da xyz capcup" şeysi. ne?
    (sofist tepen sokrates, 16.07.2008 18:51)
  25. türkiye'deki herkesin havuzlara işediği düşünülürse o kadar da karşı çıkılamayacak şeydir.
    sadece havuza mı? denize de işiyoruz.gerçi o affedilebilir.sonuçta oraya balinalar da işiyor.ben işemişim çok mu yani? ama denize sıçmak.işte o kötü.çünkü onu yapan bir balina görmedim.
    (migelo, 16.07.2008 19:03)