|
|
- 4. nesil/daşım yazar. hoşgelmiş.
- sözlüğe çok matrak giriler girdiğini gözlemlediğim ulen yoksa doğru mu söylüyo bu gülse birsel mi dediğim 4. nesil yazar...
- (bkz: varsagetirseverim) *
- havuç özütünden elde edilen bir ilaç ismi gibi duran nick.
(camel, 12.08.2007 13:22)
- öyle pek selamla sabahla işi olmayan, kendisine şu fantastik hikayeyi armağan etmek istediğim yazardır:
"sisli bir ortam... galiba orman burası (pek umrumda değil). karanlık, güya gece; ama gölge yok, baktığım her yer ancak filmlerde görülecek bir saçmalıkla aydınlık. gökyüzüsüz açık havada, ağaçlar içinde yürüyorum. önce bir fısıltı gibi, sonra tam ensemde patlayan bir ses: "havuç varyermisin!" korkmuyorum. arkamı dönüyorum. bir kız sırıtıyor. anlamadığımı belirtircesine bakıyorum. " havuç varyermisin!" diyor. turuncu bi burnu var. "ney?" diyorum gözümün birini kısıp başımı hafifçe ileri atarak. "havuç varyermisin!" diyor yine hızlıca. "havuç ney?" diyorum bu sefer. "havuç var-yer-misin" diyor tane tane. "yok yemem." diyorum. manyak mıdır nedir düşüncesiyle yoluma dönüyorum. o da ne! önümde aynı kızdan üç tane duruyor. her biri bir kadememe soruyor: "havuç var yer misin?" birden korkuya kapılıp koşmaya başlıyorum. koşuyorum, koşuyorum! çevremde yüzlerce sırıtık surat, "havuç varyermisin!" diyorlar sadistçe. artık dayanamayacağım noktada uyanıyorum kan ter içinde.
sakin bir odadayım. alacakaranlık... güya gece; ama her yan gölgesiz, ancak filmlerde görülecek bir saçmalıkla aydınlık. sağ yanımda pencere var. pencereye bakayım derken yanımdaki yüzü görüyorum. tatlı tatlı bakıp gülümsüyor. tanıdık bir yüz; ama kim olduğunu çıkaramıyorum. nerede olduğumu merak ediyorum. sırıtmaya başlıyor, yatağın içinden bir şey çıkarıyor, tanıyorum! bu o! yatağın içinden çıkacak şeyi tahmin etmemle görmem bir oluyor: havuç. "havuç var yer misin?" diyor ve ardından kahkahalara boğuluyor. kalkıp pencereye koşuyorum. atlıyorum aşağıya kurtulmak için. tam yere çakılacakken uyanıyorum kan ter içinde.
belki diyorum, belki ilk havucu alıp yeseydim bu kabus olmayacaktı. üstelik havuç severim lan ben."
|