belki ilginizi çeker
  1. · intihar planı yapmak
  2. · lamer
gündem
  1. · cebe sevgili ismini kayıt şekilleri
  2. · kar yağarken hissedilen duygular
  3. · günün tek kelimelik özeti
  4. · çok istenip de olunamayan meslekler
  5. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  6. · zongul ducks
  7. · 2012
  8. · her on kızdan sekizinin sarışın olmak istemesi
  9. · kiralık dünya

havlayan köpek  

1. ısırmayan köpek. alman kurdu, sibirya kurdu, sivas kangal gibi köpekler genellikle ağırbaşlı, sakin, sessiz olurlar fakat bakışlarıyla neler yapabileceklerini iyi anlatırlar. bir de kediden az daha hallice bir köpek cinsi olan terrierler ve boydaşları vardır ki ota boka havlar, viyak viyak bağırarak ortalığı ayağa kaldırırlar. havlamayan ağır abi köpekler ısırırsa kopartır, bu bıdıklar ısırırsa çeneleri kırılır.

atalar boşa konuşmamış, 3 ayrı atasözü aslında özetle aynı şeyi anlatır:
    (bkz: havlayan köpek ısırmaz)
    (bkz: boş teneke çok ses çıkarır)
    (bkz: uysal atın çiftesi pek olur)
    (aqua, 08.10.2004 04:06)
  2. dışardan gelen köpek havlamalarına kulak kabartınca acaba saat çok geç oldu da benim mi haberim yok die düşündüm bi an. nedense köpek havlaması bana hep tan vaktini çağrıştırır. bomboş sokaklar, yeni ağarmaya başlayan gün ve köpek havlamaları. bunun bilinçaltındaki meali nedir bilmem ama az önceki konuşma beni epey eskilere götürdüğünden olsa gerek hazırlık-ortaokul yıllarını hatırladım. yazları gittiğimiz adı "yazlık" olup genel geçer yazlık kavramından öte yapısı gereği zaten yazlık bi kent olan şehre max. yarım saat uzaklıktaki sitenin bahçesi. bluğ çağının olanca serkeşliğiyle zaten yaz ve tatil rehavetine kapılmış olan anne-babanın pamuk ipliğine bağlı kurallarını yok sayıp arkadaşlarla sabahlanılan sahil... ve yaklaşan site köpeklerinin sesleri.
    hayata dair böyle ufak bi detayın bile bu kadar çok şey çağrıştırması enteresan.
    (benihayalkırıklığınauğrattınsözlük, 24.04.2009 00:56)
  3. ısırmaz.
    (senin olmaya geldim, 24.04.2009 00:58)
  4. bal gibi ısıran köpektir. hele bir de kaptırmış size doğru geliyorsa vay anam vay. o dakika atletizim sporunun bir neferi olursunuz.
    başıma geldi ordan biliyorum.
    (alerion, 24.04.2009 01:52)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil