gündem
  1. · kesilen kediye acıyıp koyuna hiç acımamak
  2. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  3. · mutsuzluk veren küçük şeyler
  4. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  5. · yaran diyaloglar
  6. · tadı harika olan yiyecek kombinasyonları
  7. · yeşim salkım
  8. · knight online
  9. · aşk

havanın öğlen saatinde karanlık olması  

1. gayet gudik bir durumdur. kişi zaten gitmek için zar zor yataktan kalktığı dersten yeni çıkmıştır ve bir başka derse girmek zorunda olmanın verdiği olmusuz bilinçle, bütün gününü hiç bir bok yemeden bitirmiş gibi hisseder kendisini. enerjisi tükenir, mal mal bakmaya başlar. bu şahsın tekrar gaz, enerji dolu bir ruh haline gelebilmesi için, ya akşam saati gelmeli hava adam gibi kararmalıdır ya da güneş açmalı ortalık aydınlanmalıdır. aksi takdirde yorganın altına girip en sağlamından bir uyku çekmek kaçınılmaz olacaktır. bu durum yazın meydana gelirse, insan gene sıkıntıyla bütünleşir, ancak güneşin az da olsa uzaklaşmış olması, kaynamadan rahat rahat gezip tozmayı da kolaylaştırır.
    (marla singer, 18.02.2005 13:30)
  2. (bkz: kasvet)
    (viola, 18.02.2005 13:42)
  3. sabah saatlerinden itibaren süregelen bir durumsa, depresif bir hal almak yerine mutlulukla dolmama neden olan olaydır. havanın kararma nedeni gökyüzünün bulutlarla kaplı olması ise, yağmurun çiselemeye başlamasıyla insanın kendisini sokağa atması kadar güzel bir şey bilmem bu dünyada.
    (jellicle, 19.02.2005 17:05)
  4. iç karartıcı hadise insanın bunalası gelir yataktan kalkamaz...
    (delilah, 20.02.2005 00:04)
  5. güneş tutulması esnasında yaşanabilecek durum
    (lethe, 20.02.2005 00:09)
  6. kutuplarda yaşanması gayet doğal olan hadise
    (esrevnoc, 20.02.2005 00:18)
  7. böyle bir durumda hava muhtemelen bulutludur ve de yağmur yağma ihtimali gündemdedir. yağmuru takiben ortalığı saracak toprak kokusu ise havanın öğlen saatinde karanlık olmasını daha da bir cazip hale getirir.
    (baal hammon, 20.02.2005 12:42)
  8. dopamini ve dolayısıyla morali dibe vurduracak durum. ancak ışık çok çok az değilse fotoğrafçılar için güzel difüze bir ışık sağlar.
    (comatose, 20.02.2005 12:51)
  9. (ufkabakan81, 20.02.2005 12:52)
  10. gün ışığını sevmeyen bünyeler için gayet güzel bir durumdur.*
    (aqua, 20.02.2005 12:55)
  11. çocukluğumda sık sık karşılaşıp, "lan güneş ordaysa, bu karaltı nedir ki?" diye kendime sorduğum soruydu. cevabını almakta uzun sürmedi.
    sordum;
    o şehrin ya da o bölgenin üzerinden kocaman bir karabulut'un geçtiğini söylemişlerdi yaşlılar. kim bilir? belki de doğrudur.
    (ccuk, 25.08.2006 00:06 ~ 00:30)
  12. eğer günlerden pazarsa çok şaşılmayacak olan durumdur.

(bkz: pazar sendromu)
    (finch, 25.08.2006 19:44)
  13. depresyon hastalarının sırtına bir şamar daha indirecek durum . zira puslu , karanlık havalar hasta bünyeyi felç etmekte ; güzel ,güneşli günlerde kişi kendini görece olarak daha iyi hissetmektedir .günışığının nörolojik ve psikolojik hastalıkların üzerinde etkisi büyüktür .
    ayrıca kişiyi yoğun bir melankoliye de sevkedebilecek durumdur .
    (miçemez, 25.08.2006 21:37)
  14. akrep burcu erkeği ve yükseleni akrep olan bir insan için çok değerli bir havadır. hava yeterince sıcaktır ve üstüne ortada ışık olmasına rağmen ışık kaynağı yoktur. hatta loş bir karartı vardır.

böyle insanlar en çok sonbahardaki karartılı havayı severler. böyle hava 18-20 derece arasında olsun tamamdır. üşümezsin, terlemezsin, gözlerin rahattır, çektiğin nefes de temiz. yorulmazsın, kendini zinde hisseder ve bütün enerjin yerine gelir.
    (hell guardian, 25.08.2006 22:24 ~ 22:27)
  15. huzur kaynağı. nedense böyle havalarda, bir sessizlik olur çevrede.

hele bir de yağmur yağarsa..
    (juliette, 06.09.2008 18:14)
  16. güneş, ışık dediğin nedir ki? havanın öğlen 2'de kararması, güneşin sabah 10'da doğması ne kadar kötü olabilir? okula giderken havanın karanlık olması, okuldan çıktığında havanın yine karanlık olması peki? insanın yaşam enerjisini kan emen bir sülük gibi çekip alır mı? tabii ki alamaz, altı üstü ışık, hem karanlık da güzel aslında...

nah güzel!

yok arkadaş ben artık bu adamları anlayabiliyorum. ilk gördüğümde "ulan bu adamlarda hiç yaşam enerjisi yok, heyecan yok, hareket yok, hayalet gibi dolaşıyolar ne sıkıcı adamlar" demiştim. evet zamanı geldi artık neden böyle olduklarını biliyorum. karanlık! meğer ne güzel şeymiş güneş ışığı...
    (elchupacabra7, 03.11.2009 02:51)
  17. eve tıkılıp tv karşısında uyumak isteği uyandırır, anne o sırada elektirikli süpürgeyi çalıştırsın, evi temizlesin uzaktan süpürgenin sesi gelsin, mutfakta kaynayan yemek kokuları eşlik etsin, soba sıcaklığı olsun odada bak o zaman o havanın rengi ne güzel oluyor, mayıştın mı bir kere annenin ''yemek hazırrr'' sesine uyanırsın.
    (tugche, 03.11.2009 03:01)
  18. (bkz: ankara)
    (always alone, 03.11.2009 03:01)
  19. sanatçı havasıdır.
    (tek, 03.11.2009 03:58)
  20. kutuplara yakın biryerde yaşanıyorsa normal karşılanır.
    (iett, 03.11.2009 03:59)
  21. hiç adil değildir. hayır yani zaten öğleden sonra uyanıyorum, iki dolanıyorum evde, sonra bi bakıyorum akşam olmuş. üstelik hava son derece kapalı olduğundan mütevellit daha çok kararıyor. gündüzüm gecem birbirine girdi. hergün jet lag oluyorum burda yav.

ayrıca elektrik faturamıza da yansıyor. saat 4 buçukta ışık mı açılır be.
    (hassas ruhlu ince kadın, 03.11.2009 04:08)
  22. kışın ciddi ciddi geldiğinin kanıtıdır. insanın tüm hayat enerjisini alır, seksten bile soğutur yani o derece!
    (comedian, 03.11.2009 04:42)
  23. kış mevsiminden nefret etme sebepidir.saat 11'de uyanılıp okula gidilir, yağmur yağsa da yağmasa da yaşanılan şehirde* hava kapalıdır.saat 5 civarı ders biter.eve dönmek için yola çıkarsınız, hava kararmıştır.güneş göremiyoruz mnskm.
    (powerslave, 03.11.2009 05:55)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil