belki ilginizi çeker
  1. · türk ordusu
  2. · türk silahlı kuvvetleri
  3. · tekin arıburun
  4. · türkiye deki havaalanları
  5. · hvkk
  6. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  2. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  3. · author
  4. · ezel
  5. · 24 kasım 2009 barcelona inter maçı
  6. · 25 kasım 2009 manchester united beşiktaş maçı
  7. · köpekbalığı görünce yapılması gerekenler
  8. · sou aksize mia kalyteri agkali
  9. · yaran msn diyalogları

hava kuvvetleri komutanlığı  

1. türk ordusunun hava gücünü temsil eden komutanlık.

http://www.hvkk.tsk.mil.tr/
    (selenge, 27.01.2005 21:49)
  2. kara kuvvetleri komutanlığı m.ö. 209'da başlıyorsa ve buna o vakitlerki türk ordularının varlığı sebep oluyorsa hava kuvvetleri komutanlığının kuruluşu 1623-1640 arasında olmalıdır. çünkü hezarfen ahmet çelebi savaşçı ruhlu bir şahsiyet olmasa da uçma eylemini gerçekleştirmiş birisidir. veyahut siraceddin doğulu'nun 1159, ismail cevheri'nin 1010 yılındaki uçma deneyimlerini de katarsak en az 1000 senelik bir kurumdur. türk tarih tezine hediyem olsun!
    (zülkarneyn, 20.06.2009 01:32 ~ 01:33)
  3. elinin altındaki uçak sayısı gün be gün düşen,paralı askerlik olmadığı halde bunca paraya nereye gidiyor dedirten kurumdur.70 milyon nüfusa sahip türkiyenin uçak sayısı 10 milyonluk yunanistandan daha azdır.ayrıca kendi ürettiği füze yi uçağı bırakın piyade tüfeği yoktur.ama türk ordusu devrimlerin ve modernliğin(!) her zaman takipçisidir.ha ordu mu yapıcak ulan bunu derseniz e başkasının kendi işine karışmasına izin vermiyo ki mübarek kurum.demedi mi yarı devlet başkanı sosyolog paşamız ordu sivil ilişkilierinde tek yetkili ordu dur diye.
    (elkas mirza, 20.06.2009 01:41)
  4. ankara'da gecenin bir yarısı önünden geçtim bunun. sonra deniz kuvvetlerinin de önünden geçtim. babam asker olmasına rağmen bu insanlar bütün gün orada ne yapıyor bilmek istedim sonra ivedilikle bu düşüncemden vazgeçtim. bilmek istemedim o binalarda neler planlanıyor veya yapılıyor. bomboş yolda aşti'ye doğru devam ettim. aşti servisleri beni almadı, taksi param da yoktu, te demet'e kadar yürüdüm. ankara'ya bir kez daha lanet ettim.
    (cuore sportivo, 20.06.2009 01:49)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil