belki ilginizi çeker
  1. · yumurtanın kapıya gelmesi
gündem
  1. · yeşim salkım
  2. · okan bayülgen
  3. · 2012
  4. · her yerinden öpüyorum rüştü
  5. · 25 kasım 2009 emekçi grevi
  6. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  7. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  8. · kibritçi kız
  9. · cem köksal

hava kararmadan ders çalışamamak  

1. 'gece kuşları'diye tabir edilen insanların yaptığı eylemdir.nekadar zorunlu olsalar da güneş batmadan o masaya oturup o notları alamazlar ellerine.alsalar da oradan oraya sürünürler ve sonunda 'hava karasın da ben öyle başlıyım'düşüncesiyle ertelenir bu eylem.
    (woodpecker, 28.05.2006 20:39)
  2. (nuvalo, 29.05.2006 00:40)
  3. havanın kararmasıyla uyaran sayısının azalması, bunun sonucunda dikkatin daha az dağılması demektir. fakat yurtlarda bu durum geçersizdir, hava kararsa da, hatta alacakaranlık olsa da sizi rahatsız edecek denyolar hep olacaktır.
    (dbk21, 29.05.2006 00:43)
  4. yazları mecburen tatil yapmaya sebebiyet veren durumdur. iyiki sıcakta ders çalışamayanlar gibi bi küme de vardır ki o yüzden yazın tatil yapmaktan bütün öğrenci grubu mesud olur.
    (hanspeterberigel, 29.05.2006 00:52)
  5. yıllardır içinde bulunduğum durum ve farkettim ki gündüz çalışmak bana iyi gelmiyor.ne çalıştığım dersten tad alabiliyorum ne de okuduğumu anlayabiliyorum.herhalde gün ışığından faydalanıp dışarda gezip tozmak varken ders çalışmayı reddediyor bünye.e o da haklı tabi.
    (mellanko, 11.01.2007 01:08)
  6. bir de "ben hava kararmadan çalışamıyorum" diyip hava karardıktan sonra da çalışmamak vardır. insan kendini kandıran bir varlıktır ve ders çalışmak da iğrenç bir şeydir, kendini kandırmak için daha elverişli bir ortam olamaz.
    (roadrunnerkeeprunning, 18.01.2007 01:56)
  7. aslında en berbat ders çalışamama versiyonudur.

sıkıcı, kasvetli bir cumartesi sabahı (öğleni) uyanılmış, 1-2 saatlik bir kahvaltı-gazete-tv kaçamağına izin verilmiş, sonrasında ders çalışmak üzere kim bilir kaçıncı kez kendi kendine söz verilmiştir. alınmayan gazeteler netten okunur, her köşe yazarının sütunu didik didik edilir, duyarlı bir okuyucu olarak bir çoğuna e-mail ile bik bik edilir.. media player'a geçilir, güzel bir playlist hazırlanır, ders çalışırken süper gider diye düşünülen şarkılar aranır, "yok ben taktım mı takarım" bahanesiyle abinin odasına dalınır bütün mp3ler sırayla açılır bakılır, sonunda saatler süren bir çalışma sonucu istenilen liste hazır edilir. stres insanın içini kemirip durmaya son sürat devam etmekte, monitörün sağ alt köşesindeki rakamlar akıp gitmekte, bünye soğuk terler dökmektedir. sonunda "ya ben ne kasıyorum ki akşam olmadan ne zaman çalışmışım bırak allasen yaaa ben tozunu attırırım buraların hele bi gece olsun" denilir, rahat edilir, saatler hiç acımadan öldürülür.

amma velakin, hava kararıp ana haber bülteni bittikten, evdeki çatal kaşık sesleri yerini çay kaşığı seslerine bıraktıktan sonra stres son raddesine varmıştır. çünkü artık vakit öldürülecek koca bir gün bitmiş, zaman azalmıştır. en karanlığından bir hava ve saatler ilerledikçe uyumak için son derece cazip bir yatakla başetmek tv ve gazetelerle başetmekten daha büyük bir irade gerektirir.

(an itibariyle saat 22:39. irade, irade, irade.. )
    (epilofs, 03.11.2007 22:39 ~ 22:39)
  8. moda giremiyor insan. çok normal bence. mesela ben bugün çalışıcaktım, havanın kararmasını bekledim. ohaaaa!!!! saat 04:14 olmuş! neyse şimdi yatayım yarın erkenden kalkıp ders çalışırım.
    (busburak, 01.01.2009 04:14 ~ 04:18)
  9. 10 senedir yaşadığım durum....
    bir veteran olarak söyleyebilirim ki,
    bir süre sonra kan içmeye ihtiyacınız oluyor,
    yumuluyorsunuz milletin boyunlarına bi tadına bakmak için,
    ooooo misss....

edit:
    şişman yaşlı teyzelere yumulmayın;
    çantanın tokası çok can yakıyor...
    (bkz: ah)
    (dr requiemforadream, 01.01.2009 07:40 ~ 07:41)
  10. şahsım adına iyi bir bahanedir... lakin finaller gelince öyle bir çalışılıyor ki sabah sabah
    (sol anahtarı, 01.01.2009 11:37 ~ 30.08.2009 20:15)
  11. bazen bir kupa çay bazen bir fincan kahveyle geceye meze olanların hali.gündüz istenilsede çalışılamaz.çalışılsa bile ayaklar illaki yerinde durmaz,onu bir yerlere götürür.
    (sokak kültürü, 01.01.2009 11:48)
  12. bunun bir de benim gibi gün ağarmadan ders çalışamayan modeli vardır ki aslında daha kötüdür. özellikle ders çalışılması gereken dönemin büyük çoğunluğunun kış dönemine denk geldiği ve gündüzlerin bu dönemde pek bi kısa olduğu düşünülürse, çalışma süresinin oldukça düşmesine neden olmaktadır.

yazın bu anlamda daha avantajlıdır ben sıcakta da ders çalışılmaz ki...!?
    (feklavye, 01.01.2009 12:34)
  13. hem iyi hem kötü olan durumdur efenim.

gece geç saatlere kadar uyanık kalabilen dayanıklı bi bünyeniz varsa mis gibi çalışırsınız gecenin kör saatlerine kadar. hem herkes uyumuş olur ortam sessiz olur hem de uyumadan önce çalışılan şeyler kalır akılda.

fakat gece tam çalışmaya başlayacakken dur bi bakıyım televizyonda ner varmış, azcık sevdiceğimle telefonda konuşayım bakıyım napıyomuş, biraz da msne bakıyım şeklinde ders çalışmamak için yapılan anlamsız hareketlerden bikaçını yaparsanız yalan olur o çalışma.

(bkz: aa bu benim lan)
    (chericheri, 01.08.2009 16:45)
  14. bir de sigara içiyorsanız iyice yalan olur.bakarsınız bi soru çözersiniz biliyorum lan ben bu işi diyip bi sigara yakarsınız bi kahve içersiniz.sonra biraz boğazınız kurur sıcak basar biraz uzanayım dersin.sonra bi nette gezineyim dersin.böylece 2 saatte bir soru ortalamasıyla akşama kadar 3-4 soru çözülür.akşamda yemekti çaydı tv ydi geyiktir derken saat 12 olur.hadi başlayım dersin yarım saat sonra uyku basar dersten mütevellit.sabah erken kalkıp çalışırım dersin ve loop başa sarar.
    (elkas mirza, 01.08.2009 17:30)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil