|
|
- havaalanından taksime adam başı sekiz milyon gibi makul(!) bir ücretle yolcu taşıyan firma.
- ankara esenboğa havalimanından, tren garına kadar taşırlar. fakat o taşıma fiyatına helikopter kiralayıp evinizin bahçesine inebilirsiniz. öyle.
- havaalanları yer hizmetleri a.ş.
havaalanlarına yolcu taşımanın esas faaliyetlerinin çok küçük bir kısmını oluşturduğu iki yer hizmeti şirketinden biri. diğeri (bkz: çelebi)
uçaklar yere değdikten sonra uçağa ve yolcularına verilecek her hizmet yer hizmetleri şirketlerinden sorulur. iyi para vardır.
irtibat telefonu : 444 0 hvs (487)
ayrıca lüks otobüsle taksim'e gitmek için 8 ytl vermek istemeyenlere (bkz: iett)
- havadan para kazanan şirket.
- fahiş fiyat uygulayarak dar gelirlilerin uçak seyehati yapmasını engelleyen firma. ankara-havaalanı yolu için 2003'te 8 milyon ücret alıyorlardı, şimdi ne kadar bilmiyorum.
- (bkz: pahalı)
- istanbul için kullanımı avntajsız olsa da (bkz: metro) ankara için çok faydalıdır. kullanmadığınız takdirde önünüzde iki alternatif var ya taksi kullanacaksınız ki minimum 50 ytl civarıdır (bkz: bugünün parası) ya da kendi arabanızı kullanacaksınız ve tabi ev kirası ayarında otopark parası ödeyeceksiniz. eğer aracınızla gittiniz ve üç dört gün sonra dönecekseniz ödeyeceğiniz otopark ücreti evlat acısı olarak geri dönecektir.
(khaki, 11.07.2007 14:11)
- ciner ve tav grubuna ait yer hizmeti şirketi.
- (bkz: havass)
- atatürk havalimanı iç hatlar geliş terminalinin çıkışında bir tane bakırköy deniz otobüsü iskelesi durağı olan ancak o durağa otobüsü gelmeyen şirket. sorduğumda ise aynı duraktan başka bir yerde daha var, otobüsler oraya geliyor cevabını aldım. peki bu durak niye burada diye sorduğumda ise durağı görmezden gelmiştir yetkilileri. tabii orada 40 dakika bavuluyla bekleyen şahsım zaten 2 kez rötar yapmış uçağının da gazıyla sinir krizi eğrisini teğet geçmiştir. allahtan orada başka bekleyenler de vardı da beraber bir taksi tuttuk. ha bir de eve gelince farkettiğim besin zehirlenmesi var. lakin onun kaynağı antalya havalimanı.
(bkz: ne diyordum ben)
- otobüs firması olmasında ziyade asıl işi yer hizmetleri vermek olan şirket.uzunca bir süredir sadece tav grubuna aittir taşıma fiyatları her ne kadar fazla bulunsa da nedense halkımızın ankarada belediye otobüsü yerine şu anda dahi tercih ettiği ulasım aracıdır ki boş durmamakta şu anda.
(sazak, 13.06.2008 21:41)
|