kızı ilk defa görmelerine karşın abazalıklarından dolayı hemen kızın yanına oturma,salak salak sırıtma ve bunun gibi çeşitli hareketler ki kızı harbiden sevip de konuşamayan adamları çıldırtır bunlar
-aaa piyano mu çalıyosun bende çok iyi satranç oynarım, sen bana piyano çalmayı öğret bende sana satranç oynamayı öğretirim tamam mıı???
-hönnkk..! hımmm, tamam bakarız (!?!) **
avucunda ismini ve telefonunu yazdığı kağıt ile genç, kıza yaklaşır
-avcunu açarmısın?
-ama niye(kız naz yapmaktadır veya durumu anlamamıştır)
-ya aç işte
-ama niye? olmaz!
durumun yarattığı hayal kırıklığı ve utançla genç morarmış ve yer yer kızarmış yüzünü kıza döner uzaklaşır.tabi arkasından uzunca bir süre kızın arkadaşlarına alay konusu olmuştur
y: mrb, artık tanışmanın zamanı gelmedi mi? ben y
x: ii tanısalım bari bende x
y: yaff bu insan oğlu çok doyumsuz, beş dakka önceye kadar tanışmak bana yeterdi ama şimdi yetmiyo, daha yakından tanışalım mı?
x: nasıl yani?
y: tüm benliğimizle
aşağıdaki muhtelif örnek ile itü sosyal uzayında gerçeklenebildiği tanıtlanan ve de tüme varım yöntemi ile genelleştirilebilen yargı.
muhtelif örnek:
e:merhaba benim adım kerim.
k:bana ne!
e:hangi bölümdensiniz ?
k:sana ne!
e:benim bölüm jeodezi ve fotogrametri mühendisliği , bu sene girdim.
e:kantine gideceğim de çay ya da türevi birşeyler ister misiniz ?
e:bakın amacım kötü değil sadece tanışmak.
e:sen bana ne , sana ne'den başka bir bok bilmezmisin insansı!
e:hasiktir ulan düzgün dörtyüzlü müsün , -1, +1 serisi misin nesin , ben giderim kaçarım uzak diyarlara!
erkeklerin gururlarını ayaklar altına alıp türlü şebekliklere girdikleri denemeler mevcut olduğu gibi adamakıllı konuşabildikleri seviyeli durumlar da söz konusudur.tabi bu hatuna yazmaya çalışan elemanın o anki ruhaniyetine falan da bağlı.dalgasına bir kıza asılıyor da olabilir ya da kıza o kadar tutulmuştur ki salak olmuştur bir nevi ve saçmalar kızın karşısında.ya da hatun çok güzeldir falan e tabi öylelerini tavlamak kolay olmadığı için daha stratejik planlar yapıp çıkmak lazımdır kızın karşısına.ne bileyim erkeklerin işi de zor hani.