belki ilginizi çeker
  1. · anal seks teklif eden hatun modeli
  2. · ankara hatunu
  3. · göbek deliğinde yün yumağı bulunduran hatun modeli
  4. · sevgilisine hamileyim diyen hatun modeli
  5. · karolina kurkova
  6. · tecrübeli hovarda
  7. · hatun
  8. · izmir kumru
  9. · liv tyler
  10. · beni 12 de kaldır ders çalışcam
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · günün tek şarkılık özeti
  2. · marjinal isim meraklısı aile
  3. · prison brake
  4. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  5. · boylumlama
  6. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  7. · author gibi erkekler
  8. · aşk tek kişiliktir
  9. · ziya polat

hatun  

sayfa  / 2
  1. ağız alışkanlığıyla bütün kızlara söylediğim ve bana iki sevgiliye mal olan kelime
    (homo erectus, 19.03.2004 18:44 ~ 21.05.2004 15:08)
  2. hayatın tadı, tuzu, biberi, neşe kaynağı güzide bayanlara verilmiş kaba nick
    (alf, 19.03.2004 22:53)
  3. itüsözlükte an itibariyle 34 ayrı modeli bulunan insan türü
    (bkz. anal seks teklif eden hatun modeli)
    (bkz. göbek deliğinde yün yumağı bulunduran hatun modeli)
    (bkz. sevgilisine hamileyim diyen hatun modeli) *
    (lethe, 22.05.2004 16:01)
  4. günlük dilde taş bayanlar için kullanılan söz
    (the weakest link, 28.05.2004 10:49)
  5. bazıları kız arkadaşları için kullanırlar ama bu hatunlar pek takılmayan şahıslar olur ya da öyle gösterilmeye çalışılırlar..
    (philos, 28.05.2004 10:57)
  6. (bkz: ankara hatunu)
    (bkz: izmir kumru)
    (napoleon, 23.03.2005 14:46)
  7. (ara: hatun)
    (easy company, 18.06.2005 09:05)
  8. günümüzde anlam kaymasına uğramış olan bir sözcüktür. asıl manası bayan, hanım ya da tarihi anlamı ile hakan'ın eşi manasındadır.

(bkz: http://www.tdk.gov.tr/...)" onmousedown="return bkc('549411','+http%3A%2F%2Fwww.tdk.gov.tr%2Ftdksozluk%2Fsozbul.asp%3Fkelime%3Dhatun%26amp%3Byen%FDarama%3D%2B%2B%2Bara%2B%2B%2B%26amp%3Bgeridon%3D0%26amp%3Beskisoz%3D')">http://www.tdk.gov.tr/tdksozluk/sozbul.asp?kelime=hatun&yenıarama=+++ara+++&geridon=0&eskisoz=)
    (pingus, 10.11.2005 23:41 ~ 23:42)
  9. neyi anlattığını hala çözemediğim (dilbere satıyor kadın, lezbiyen mi anlamadım), ama umursamadan dinlerseniz yarım dakika sonra kendinizi hoplayıp zıplarken bulacağınız eğlenceli ama agresif duman parçası. aşmış eski köprünün altında albümünün aşmışlarından.
    (plectrum, 16.06.2006 20:50 ~ 20:50)
  10. söyleyen kişinin kadınlara bakışını gösteren kelime.
    (mayakovski, 11.02.2007 01:18)
  11. hiçbirseye kafası çalışmasa bile beyinlerinde erkekleri kullanabilmeye veya kıllandırmaya yarayan ayrı bir bölme bulunan yaratıklar...
    (harunefe, 11.02.2007 01:22)
  12. katana'dan geldiği yönünde rivayetler vardır. katana eski türkçede iri kıyım bayanlara verilen bir sıfattır. halen katana kelimesini kullanırız zaten. hatun değişime uğramış halidir.

not: düzeltme için dünyayı kurtaran adam'a teşekkürü borç biliriz. hayatımı kurtardı! *
    (tazmanya canavarı, 13.04.2007 23:52 ~ 14.04.2007 00:04)
  13. bir kadın ismidir.

kimi kadınlar hoşlanmasa da aslında o kadar da kötü bir hitap şekli değildir kendisi (kötü olsa isim olmazdı zaten)

ağızlara sakız olmuş olmasıdır onu kötü gösteren ama yerli yerinde kullanılıyorsa daha çok sahiplenme ve çift arasındaki samimiyeti gösterir *
    (medium, 06.06.2007 21:23)
  14. kaba olduğunu düşünmediğim kelime,hitap tarzı.aksine oldukça samimi ve içten geliyor bana.anlamını bilen bilmeyen herkesin her tür kız,kadın için kullanmasıyla tepki çekmektedir bence.ayrıca leziz bir duman şarkısıdır.
    (çavuş, 06.06.2007 22:30)
  15. dişi kişilerin belirli bir bölümünü betimlemek için kullanılır.

(bkz: karolina kurkova)
    (bkz: liv tyler)
    (bkz: adriana lima)
    (bkz: diana dondoe)
    (bkz: charlize theron)
    (just call me daydreamer, 01.09.2007 20:36 ~ 20:37)
  16. eksik kalmış bir romandan alıntıdır;

"kızlar gülüyordu yan masalarda. başkalarının ‘hatun’ dediği kızlar. neden hatun kelimesi canımı sıkıyor bilmiyordum. onlara hatun deniyorsa, bize ne denmeliydi? kavramlar çöküyordu işte, eminimki her birisi için bir yerlerde deli divane olan erkekler vardı, “canım!” demeye bile kıyamayan erkekler... ve belirsiz yerlerden başka erkekler çıkıp, canımları hiç bilmeden, hiç uğraşmadan, ağızlarındaki hatun kelimesi ile o ‘can’ları kimsenin bilmediği yerlere götürüyorlardı.

geride birisi deliriyordu. ben deliriyordum. kıskançlık deniyordu buna, aşağılanıyordu. çıldırıyordum. lan."
    (geber marla singer, 26.02.2008 18:03 ~ 18:04)
  17. lityum grubunun piyasaki en meşhur şarkısı...

sözleri şöyledir:

boyalı saçlar başlar
    havaya kalkmış kaşlar
    kendine bir av arar
    acımaz parçalar

kara bir büyü yapsa
    gözlerimi bağlasa
    kalbime mühür bassa
    bana sökmez bunlar

hatunun canı kötü şeyler ister
    günahın tadı içine işler
    bir yanı sevip sevilmek ister
    bir yanı beni mahvetmek ister

boyalı saçlar başlar
    o alaycı bakışlar
    kendine bir av arar
    acımaz parçalar

kara bir büyü yapsa
    gözlerimi bağlasa
    kalbime mühür bassa
    bana sökmez bunlar

hatunun canı kötü şeyler ister
    günahın tadı içine işler
    bir yanı sevip sevilmek ister
    bir yanı beni mahvetmek ister

boşver.. bütün cafcaf bu karmaşa..
    ne yapacaksan hadi yap bana..
    elindeki tüm kozları oyna..
    dönmez asla.. kıvırma.. kırıtma..
    ona buna.. kırıtma..
    (elizabeth bathory, 24.04.2008 21:43)
  18. luzumsuz ama lazımdır.
    (son günlerde sözlükte daha da belirginleşen durum, 01.07.2008 02:48)
  19. hem kulağa hoş gelir, hem de hatun denilen kıza, daha bir değer verildiğinin göstergesidir kanımca..ayrıca "sen diğer kızlardan daha hoşsun, daha güzelsin.." demeninde bir çeşit yoludur yani..
    öyle karı kelimesiyle eş değer tutup düşürmesek şu güzel kelimenin anlamını,değerini daha bir güzel olur sanki..değil mi?..
    (elm sokağı nda freddy i arayan adam, 25.10.2008 01:31 ~ 30.10.2008 21:12)
  20. gayet hoş bir kelimedir. söylendiğinde gayet sıcak gelir. içtendir
    (yalnızlık bir yangıdır, 02.03.2009 15:33 ~ 15:33)
  21. genelevdeki yerkürenin eksi bilmem kaç km kadar karaktere sahip kadınından,
    sınıfımdaki kıza,
    işyerimdeki patronuma
    komşu kızı / akraba kızını da içine alan tüm dişi varlıklara söylediğim sıfat/adıl/imleç/isim.

henüz bir tepki ile karşılaşmış değilim. söyleyiş yeri ve zamanından kaynaklanıyor sanırım.

(bkz: tecrübeli hovarda)
    (bkz: uyanık çapkın)
    (bkz: hızlı kazanova)
    (panthera, 02.03.2009 23:59)
  22. her bayanın hoşlanmayacağı hitap şeklidir. hemcinslerim üzerinde yaptığım geniş çaplı gözlem üzerine şunu diyebilirim ki , korunmaktan ve kollanmaktan hoşlanan, erkeğin maçosunu beğenen kızlar için muhteşemdir. erkek egemenliğinden hoşlanmayan, daha kibar beylerden etkilenen zeki ve zarif bayanlar ise duyduğunda sizin hakkınızda tekrar bir düşünce sürecine girmesi gerektiğini düşünür. bir de lay lay lom tip kızlarımız vardır ki onlar da :
    - aa, nasıl yani yaa? şimdi sen iyi birşey mi dediiin? diye bir soruyla baş başa bırakır sizi, ürkmeyin, bir iki güzel sözle atlatabilirsiniz.

özetle hatun kelimesi erkeği vezir de eder, rezil de!
    (maviden siyaha, 20.03.2009 17:09)
  23. kadın, bayan, karı, kız, hanfendi gibi alternatifleri olmasına rağmen ağza en oturanı ve en güzelidir bu alternatifler arasında.
    (iett, 07.10.2009 12:21)
  24. bir duman şarkısı.

" güzeli gördümü kalbini çalmalı
    sebebi yoktur anam
    canını sıktımı hatunu salmalı
    sebebi yoktur anam

hatunun canı çeker
    şeytan aklını başından alır kaçar gider
    satar seni o dilbere

yüzüne baktımı gönlünü yakmalı
    sebebi yoktur anam
    canını sıktımı hatunu salmalı
    sebebi yoktur anam

hatunun canı çeker
    şeytan aklını başından alır kaçar gider
    satar seni o dilbere "
    (kara gözlü çocuk, 07.10.2009 12:30 ~ 12:30)
  25. istanbul kökenli bir takım olması sebebiyle, aek takımı taraftarlarına diğer takım taraftarlarınca takılan lakap.
    (sageeth, 07.10.2009 12:32)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil