neyi anlattığını hala çözemediğim (dilbere satıyor kadın, lezbiyen mi anlamadım), ama umursamadan dinlerseniz yarım dakika sonra kendinizi hoplayıp zıplarken bulacağınız eğlenceli ama agresif duman parçası. aşmış eski köprünün altında albümünün aşmışlarından.
katana'dan geldiği yönünde rivayetler vardır. katana eski türkçede iri kıyım bayanlara verilen bir sıfattır. halen katana kelimesini kullanırız zaten. hatun değişime uğramış halidir.
kaba olduğunu düşünmediğim kelime,hitap tarzı.aksine oldukça samimi ve içten geliyor bana.anlamını bilen bilmeyen herkesin her tür kız,kadın için kullanmasıyla tepki çekmektedir bence.ayrıca leziz bir duman şarkısıdır.
"kızlar gülüyordu yan masalarda. başkalarının ‘hatun’ dediği kızlar. neden hatun kelimesi canımı sıkıyor bilmiyordum. onlara hatun deniyorsa, bize ne denmeliydi? kavramlar çöküyordu işte, eminimki her birisi için bir yerlerde deli divane olan erkekler vardı, “canım!” demeye bile kıyamayan erkekler... ve belirsiz yerlerden başka erkekler çıkıp, canımları hiç bilmeden, hiç uğraşmadan, ağızlarındaki hatun kelimesi ile o ‘can’ları kimsenin bilmediği yerlere götürüyorlardı.
geride birisi deliriyordu. ben deliriyordum. kıskançlık deniyordu buna, aşağılanıyordu. çıldırıyordum. lan."
hem kulağa hoş gelir, hem de hatun denilen kıza, daha bir değer verildiğinin göstergesidir kanımca..ayrıca "sen diğer kızlardan daha hoşsun, daha güzelsin.." demeninde bir çeşit yoludur yani..
öyle karı kelimesiyle eş değer tutup düşürmesek şu güzel kelimenin anlamını,değerini daha bir güzel olur sanki..değil mi?..
genelevdeki yerkürenin eksi bilmem kaç km kadar karaktere sahip kadınından,
sınıfımdaki kıza,
işyerimdeki patronuma
komşu kızı / akraba kızını da içine alan tüm dişi varlıklara söylediğim sıfat/adıl/imleç/isim.
henüz bir tepki ile karşılaşmış değilim. söyleyiş yeri ve zamanından kaynaklanıyor sanırım.
her bayanın hoşlanmayacağı hitap şeklidir. hemcinslerim üzerinde yaptığım geniş çaplı gözlem üzerine şunu diyebilirim ki , korunmaktan ve kollanmaktan hoşlanan, erkeğin maçosunu beğenen kızlar için muhteşemdir. erkek egemenliğinden hoşlanmayan, daha kibar beylerden etkilenen zeki ve zarif bayanlar ise duyduğunda sizin hakkınızda tekrar bir düşünce sürecine girmesi gerektiğini düşünür. bir de lay lay lom tip kızlarımız vardır ki onlar da :
- aa, nasıl yani yaa? şimdi sen iyi birşey mi dediiin? diye bir soruyla baş başa bırakır sizi, ürkmeyin, bir iki güzel sözle atlatabilirsiniz.
özetle hatun kelimesi erkeği vezir de eder, rezil de!