belki ilginizi çeker
  1. · sevgilerimle
  2. · kocaeli üniversitesi mühendislik fakültesi
  3. · sezen aksu
  4. · ilk kez buluşulan kızı simit sarayına götürmek
  5. · türk silahlı kuvvetleri
  6. · reklamasyon
  7. · yanlış
  8. · vodafone reklamındaki kızın yanlış kişiyi araması
  9. · bir erkeğin en inandırıcı olduğu an
  10. · hayat oyunundaki hatalar
gündem
  1. · disko kralı
  2. · yatmadan önce dinlenen son şarkı
  3. · uykusu olup da uyumayan insan
  4. · dünyanın en güçlü 500 müslümanı
  5. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler
  6. · ahmet kaya
  7. · yılmaz özdil
  8. · asılan erkek olarak bilinmek
  9. · hadouken

hata  

sayfa  / 2
  1. beğenmediğimiz,bazen bize küçük sıkıntılar bazense büyük acılar yaşatan,tercihlerimiz.
    (headfucker, 08.07.2004 17:54)
  2. minik serçenin (minikliği kalmadı ama) pek güzel bir şarkısının adıdır aynı zamanda.

kalınca sebepsiz bir başıma
    hatıralar beynimde dans ediyor
    günahlarım dizilip bir bir karşıma
    sanki birer birer intikam alıyor

yüreğimden zincire vurulmuşum
    anılar her bir halkayı bağlıyor
    ben duygularımın esiri olmuşum
    hatalar yalan duygularda başlıyor

sen de benim hatalarımdan birisin
    sen en büyük günahların bedelisin
    senin için harcanan zamana yazık
    sen en güzel duyguların katilisin

istemem seni; ne sevgini, ne kendini
    istemem ben bu hayatın sözüm ona pembe rengini

sen de benim hatalarımdan birisin
    sen en büyük günahların bedelisin
    senin için harcanan zamana yazık
    sen en güzel duyguların katilisin
    (excalibur, 02.10.2004 00:41)
  3. eğer birisi bunu yapıyorsa lütfen arayınız.
    (hepten aykırı, 02.10.2004 01:03 ~ 09.10.2004 18:05)
  4. (bkz: error)
    (lethe, 09.10.2004 14:28)
  5. yanlış
    (bewitchingwitch, 09.10.2004 16:12)
  6. çoğu insanın yapmaya korktuğu şeydir. hata yapmamak mükemmel olmak için habire kendilerini boş yere kasar bu korkak insanlar. "mükemmelik" in kişiden kişiye değişen bir şey olduğunu unutmuştur da bu insanlar.
    ve kendi kasılmaları yetmiyormuş gibi çevresindeki insanların hatalarını düzelterek çevresindekileri illallah ettirirler. normal insanlar onun yanında kasılır da kasılır.
    (acemişansı, 20.04.2007 09:53)
  7. hayatta yapılabilecek bir sürüsü varken, aynısını birçok kere tekrarlamak manasız olan.
    (yazar gibi, 20.06.2007 23:29 ~ 22.07.2007 16:50)
  8. ders aldırtan insani yanlış. bazen bir çok kere yapılıp bir olaya yol açmasa da bazen tek sefer yapılması çok kötü olaylara yol açabilir. kötü olaylara yol açarsa insan pişman olur ki bunlar büyük hatalardır. küçük hatalar ise insanın büyük hatalar yapmasını önler.
    (korn, 07.12.2007 22:05)
  9. her defasında insana daha çekici gelendir. öyle ki hiçbir tecrübe insanı hata yapmaktan uzaklaştıracak derecede yeterli değildir.
    (nott, 21.02.2008 23:49)
  10. çekiminden kaçmak gerekendir. kişiyi hatadan uzaklaştıracak şey tecrübesi değil yine kişinin kendisidir. hata da çözüm de kendinde saklıdır.
    (mor kulaklı mavi kurbağa, 21.02.2008 23:52 ~ 23:54)
  11. insan. bir parçası ki vazgeçilmez. sonuç vardır, sesli düşünürsünüz " bunu esgeçtim, bunu düşünemedim, sanırım birazda saflığıma geldi, göremedim, yönlendirildim... "

" kendine yapılmasını istemediğin şeyi başkasına yapma ! "... büyük yalan ! minimuma indirgemişsiniz beklentilerinizi, her türlüsüne hazırsınız, şunu desem, bunu yapsam, bunlar benim için sorun değil, o zaman karşı taraf için de sorun olmaz ! nasıl bir yanılgı, nasıl bir söz bu ? bir kıyafetiniz var, gömlek mesela, bir düğmesi kopuk, belki belli olur ama çok da sorun teşkil etmez. bu söz hayatınızda bir düğmedir. buna uysanız da olur uymasanızda. görmezden gelinebilir. ama unutmayın, gömlek değil, sadece bir düğme.

yönlendirilmek, sürekli aynı şeyler dönüyor cümlelerde. değiştiremiyorsunuz konuyu. bir yerden tutulup çekiliyor, aynı noktaya geliyorsunuz. ve farketmeseniz de işliyor beyninize. göremiyorsunuz işte...

birisi çıktı karşınıza, değer verdiniz hem de çok. görmediğiniz biri ama. buluşmaya karar verilir. karşı tarafın tedirginliği size yansır haliyle ve evet farkedilmeden yönlendirildiniz bu tedirginliğe. beklentileriniz minimumdur. ama olmaz... olmaz işte bir sorun var ortada. karşı taraf çok üzülür, öfkelenir hatta. sizi defeder hayatından. çok kırıcı konuşur, öyle böyle değil. hatanın büyük kısmı sizdedir. çünkü düşünemediniz, çünkü esgeçtiniz, çünkü safsınız.

biraz abes bir örnek, belki anlaşılamayacak ama çok güzel gösteriyor herşeyi. bjt diye bir transistör var. üç kısımdan oluşur, base, collector, emiter. bjt akım denetimli akım kaynağıdır. neyse fazla teknik olmasın, base akımı vardır, değeri çok küçük. collector akımı ise base akımına göre çok büyük bir değere sahiptir. base akımı ile collector akımının toplamı emiter akımını verir. ama bir detay var, eğer ki base akımı sıfır ise bu eşitlikten bahsedilemez, çünkü base akımı oluşursa collector akımı oluşur. birbirlerine bağlıdır yani.

özetlersek, sizin yaptığınız hata collector akımı kadar büyük, base akımı ile kıyaslanamayacak kadar hem de. karşı tarafın hatası ise o kadar küçük ki, göze batmıyor. ama başlangıcı sağlayan base akımı ! es geçilen... insanlar neden miktara bu kadar önem verir ki ? çünkü insandır...

durum ortada. belki züğürt tesellisi gibi gelebilir ama, hiçbir hata tek başına yapılmaz, hiçbir insan tek başına üzülemez, ve hiçbir suç, yani hatanın getirisi, tek bir kişiye ait değildir.

evet ben bir hata yaptım, kendimi bok gibi hissediyorum ve bunu unutacağımı düşünmüyorum. istesem bile olmayacak ama razıyım. çünkü bir şekilde cezamı çekmeliyim. ve en kötüsü olan vicdan azabı... sonunu göremiyorum, ne garip değil mi ? sanki bir hatanın başlangıcı gibi... hayat işte. dönüyoruz durmadan aynı olaylar üzerinde. yönlendiriliyoruz bir şekilde. tanıdık bir kelime daha, yönlendirilmek... her an sağlıklı düşünemeyiz çünkü biraz safız, kabul etmesekte. sanırım bu saflığı da anımsadık. anında karar vermemiz lazım ve bazı şeyler gözden kaçabilir, es geçebiliriz. evet... taşlar yerine oturdu.

insanız biz, hata yaparız sürekli çünkü yapmalıyız. işimiz bu. bu şekilde öğreniyoruz maalesef. ama affetmek, herkes yapamaz. zordur... gurur var serde. evet, bitti anlatacaklarım... ama son bir sözüm var;

ben böyle hayatı sikeyim...
    (hubede, 15.04.2008 19:32)
  12. eğer bir berber hata yaparsa, bu yeni bir tarz'dır.
    eğer bir terzi hata yaparsa, bu yeni bir moda'dır.
    eğer bir doktor hata yaparsa, bu yeni bir müdahaledir.
    eğer bir mühendis hata yaparsa, bu yeni bir atılımdır.
    eğer bir hakim hata yaparsa, bu yeni bir hukuk kuralıdır.
    eğer bir bilim adamı hata yaparsa, bu yeni bir keşiftir.
    eğer bir öğrenci hata yaparsa, bu bir hatadır.
    (tosbağa, 22.05.2008 19:22)
  13. tdk ya göre;
    1)yanlış
    2)istemeyerek ve bilmeyerek yapılan yanlış, kusur, yanılma, yanılgı.
    3)suç, günah, kusur.

ayrıca hata etmek, hataya düşmek birleşik fiillerinin/deyimlerinin içinde de geçmektedir.
    (elifabeth, 23.05.2008 02:10)
  14. kim bile bile hata yapar?
    bir insanın hataları ondan alınacak en doğru ipuçlarıdır.
    hatalar doğaldır, plan program içermez o nedenle çok fazla size aittir.
    "doğru"lara giydirilen ikiyüzlülük maskesi yoktur hatalarda.
    hatalar ve doğrular...
    kime göre hata, kime göre doğru?
    bence çıkar gözetilerek yapılan her "doğru" en az doğrudur.
    ama asla hata değildir.
    (natalya casta, 03.07.2008 19:22)
  15. "hata"lara karşı hoşgörülü olmadığımızın kanıtı kelime. ha ve ta olarak iki kaba heceden oluşmuş. sert bir söylenişi var. söyledikten sonra kafaya rahatlıkla vurulabilir mesela. oysa mistake ne güzel bir kelime. sanırsın hata değil, böyle sevimli başka bir anlamı var gibi. insanın hata yapıp mistake falan diyesi gelir.
    (ahmak ı hayal, 25.08.2008 12:33)
  16. bok gibi hissettiğin bir günün gecesi sevdiğin bir arkadaşınla sevişmektir.
    (quenya, 07.10.2008 09:42)
  17. uzun uzun yazılan bir mesajın ardından gönder tuşuna basılır. telefon uzunca bir süre mesajı yollamaya çalışır. o anda korkulur. acaba? denir... ve sonunda o berbat uyarı sesiyle ekranda belirir... hata!
    (jitankea2a, 21.10.2008 12:41)
  18. öğrenme sürecinde bir vazgeçilmezdir. en iyi öğretmendir.
    (ebaser, 02.01.2009 10:55)
  19. sözü ve müziği kendisine ait olan 1980 çıkışlı sevgilerimlealbümünden bir sezen aksu şarkısı.

bu şarkıya 1981 yılında ferdi özbeğen, 1991 yılında hülya avşar, 1999 yılında ebru gündeş albümlerinde yer vermişlerdir.
    (sezenehir, 13.01.2009 21:53)
  20. hiç hata yapmayanlar hiç denemeyenlerdir
    (benihayalkırıklığınauğrattınsözlük, 06.05.2009 15:16)
  21. insanın kişiliğinin oluşmasında büyük rolü vardır. bir nevi yapı taşlarıdır onlar.

(bkz: bir musibet bin nasihattan iyidir)
    (böğürtlenli reçel, 06.05.2009 15:25)
  22. "deneyim, insaların hatalarına verdikleri isimdir."
    (bkz: oscar wilde)
    (nott, 24.05.2009 01:03)
  23. günlerce, "n'olur bana bir şans ver" diyenlerin bile 24 saat geçmeden yediği nanedir.
    (nasıl yazmışım ama süper di mi, 24.06.2009 22:25)
  24. sezen aksu'nun hiç eskimeyen ve 70'lerin havasını ve aşklarını en güzel yansıtan şarkılarından biridir.
    (lamentable belaborment, 08.08.2009 11:03)
  25. lütfen benimle aynı fikirde olduğunuzu söylemeyin. zira insanlar benimle aynı fikri paylaştığında, "bir yerde hata yapıyorum" hissine kapılıyorum.
    `
    oscar wilde`
    (elifabeth, 16.08.2009 14:48)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil