belki ilginizi çeker
  1. · anımsamak
  2. · eski sevgiliyi unutmak
  3. · anmak
  4. · daraltı
  5. · hayat boyunca yapılacak eylemler
  6. · mustafa muğlalı
  7. · 11 uluslararası 1001 belgesel film festivali
  8. · başucumda müzik
  9. · premiers baisers
  10. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · behlül sözlük yazarı olsa kullanacağı nick
  2. · 2012
  3. · thierry henry
  4. · köpekbalığı görünce yapılması gerekenler
  5. · domuz gribi
  6. · ismail yk
  7. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  8. · aft
  9. · erkeklerin dar kot giymesi

hatırlamak  

sayfa  / 2
  1. "hatırladıkça yalnızlıktan korkarsın. sırf yalnız kalmaktan korktukları için tükenmişlikleri sürdüren, örümcek bağlamış sevdalarına taze isimli çocuklar doğuranlar var ya, işte onlar hafızası en kuvvetli olanlardır." elif şafak- mahrem
    (lupin, 07.05.2007 21:47)
  2. çok uzun süre sonra usunuzun arka bahçesinde küçük gezintilere çıkmak. ağaçların kabuklarını soymak, çiçeklerin dibini eşelemek.. bazen aramak, bazen bulamamak.. yağmurdan kaçmamak, bile isteye doluya tutulmak.. kimi zaman uyanmak, çoğu zaman hayale akmak; hatırlamak..
    (charlie, 07.05.2007 22:12)
  3. kimi zaman alıp götürür o gittiğiniz yerden dönmek istemezsiniz.. yüzünüzdeki tebessüm, yüreğinizdeki sıcaklık hoşunuza gider..

kimi zamansa acıtır o andan kaçarcasına uzaklaşırsınız..

(bkz: ben bugün bunu gördüm)
    (princetongirl, 23.05.2007 01:28)
  4. abdurrahim karakoç bir şiirinde çok hoş anlatıyor.

hatırlamak üzerine

gerçeğin hayâlden en bariz farkı
    uzağa atarsın, yakına düşer...
    öyle günler, öyle simalar var ki
    unutmak istersin, aklına düşer.
    (karahisari, 19.07.2007 22:38)
  5. unutmamaktır. hatırlıyorum herşeyi tüm yaşamımı, tekrar herşeyi baştan yaşadığımı, yenilmiyorum zamana ama yine de zaman kazanıyor, nedense; o hep kazanıyor, yalan yanlış her dizede, her kelimede, her oyunda, her harekette zaman kazanıyor biz yeniliyoruz. yenildiğimiz için yaşlanıyoruz.
    (kızkurusu, 09.09.2007 03:59)
  6. geçmişten anı çıkarmak...
    acıtmaz diye düşünülse de o anların sende bıraktıkları acıtıyor,sızlatıyor...
    bazen hatırlayamamak bazen unutmak için çabalıyor olduğunu görmek,kaybettiriyor sana geleceğini,bir yandan da büyük bir nimet olsa gerek hatırlayamamak...
    (hadihepberabersusalım, 09.09.2007 16:42)
  7. lazımlı, lazımsız etkileyici anların kafada dönüp durması.
    (heidi, 09.08.2008 00:14)
  8. aynı sokaklardan geçmek, aynı yerde yemek yemek, aynı sinemaya tek bilet alarak gitmek, o şehirden nefret etmekmiş.
    (higher than hope, 09.08.2008 00:16 ~ 00:16)
  9. unuttum demek bile hatırlamaktır.
    (neva, 09.08.2008 00:20)
  10. kimi zaman insan bünyesinin en kötü özelliği olduğunu düşündüğüm şeydir.

oysa ne güzel olurdu,herşeyin yalnızca bir hatırlanma süresi hatta ve hatta bunun bi kotası olsaydı.

oysa ne güzel olurdu,yüreğinizi bir tornavida gibi delen herşey belli bi süre sonra hatırlandıktan sonra silinip gitseydi...

ya da;

en "unutulmayacak" şeylerin balıklar misali şıp diye silinip gitmediğini görseydiniz hafızalardan. o zaman,acı veren şeyleri hatırlıyor olmanıza da lanet etmeseyiniz. o zaman,bir sürü şey için "boşuna yaşanmamış" diyebilseydiniz. o zaman bir sürü şey için "değmiş anasını satiim" diyebilseydiniz.

ve o zaman,herşeyi ama herşeyi bu kadar net hatırladığı için beyninize düşman olmasaydınız...keşke...
    (artık yeni birşey söylemek lazım, 09.08.2008 18:33 ~ 18:34)
  11. kör testereyle kesilenlerin ardında kalan tozları, talaşları toplamaktır. hem nefes almayı zorlaştırır, hem ellerinizi kirletir. ama temizlik imandan gelir der, illaki toplarsınız. hele ki o tozlar eski sevgiliden kalmış olsun. olsun be..
    (anlasılmayan, 09.08.2008 20:38)
  12. hatırlayanın mucizesidir.
    (zinkafnun, 08.10.2008 18:00)
  13. " geçtiğimiz yollarda kaybettiklerimizin en büyük kötülüğü, kendilerini tekrar tekrar hatırlatmalarıdır.bir kere kaybetmekle kurtulamadığımız şeylerdir. yoklukları hayatımızdaki varlıkları haline gelir.hep ama hep hatırlatır. nasıl kaybetmektir bu?"

murathan mungan
    yüksek topuklar
    (kırmızıdenizyıldızı, 15.10.2008 23:23 ~ 23:27)
  14. sonu unutmadan geçen yoldur. hatırlanılan her şey birgün mutlaka unutulur ya da unutulmak zorunda kalınır.
    hatırlamak istediğimde unutuyorum hep seni,
    bulmak istediğimde kaybediyorum izini..
    (aller anfang ist schwer, 15.10.2008 23:38 ~ 23:38)
  15. ilkokulda birbirimize vesikalık fotograflarımızı verirdik. arkasına da '' baktıkça hatırlama, hatırladıkça bak '' yazardık. hep güzel şeyler hatırlamak ister bencil benliğimiz. hep güzel şeyler yaşıyormuyuz da, hep onlar hatırlansın? kötü şeyler de hatırlanmalı sıkça. hatırlanmalı ki, güzel olanların değeri artsın.
    hatırlamak güzeldir, hatırlanmak. unutmaktan ve unutulmaktan...
    (fitnefücur, 15.10.2008 23:46)
  16. geçmişten bir sahnenin şimşek misali "çat" yanması.
    tetikleyici faktorleri vardır. koku, müzik, söz. her şey olabilir.
    (evinin kadını çocuklarının anası, 30.10.2008 00:08)
  17. hafızası denyo olanın kayıtları yoketmesiyle imkansız olandır.
    (heidi, 30.12.2008 01:07 ~ 01:08)
  18. unutmak istediğiniz anıların olmadık zamanlarda acı vermesidir.
    (jassmine, 30.12.2008 01:13)
  19. çoğu zaman unutmaktan daha zordur
    (freyjaa, 21.01.2009 17:24)
  20. garip, unutsa da insan bir yerde bir şey hatırlatıveriyor spesifik birini. bir öykü okuyuveriyorsun mesela, tam da şu an, diyorsun ki "bu öykü çok değil bundan bir süre önce yazılsa ne olurdu şuanki hayatım acaba? ben bu öyküyü okusaydım birilerine ve aynısını anlasaydı o da ne değişirdi?" bir öyküye binlerce anlam yükleyip, "lan tam da unuttuğumu hatırlattı bana." diyorsun. tam da olması gerektiği gibi belki her şey, ama hatırlamak belki bir ödül, belki de cezaların en büyüğü. bilmiyorum. değişimin korkutuculuğundan korkanlar hafızalarıyla nasıl başediyorlar, işte en çok merak edilen bu sanırım, hatırlamak, niye olduğunu bile unuttuğun bir zamanda.
    (maia, 06.02.2009 00:11)
  21. (bkz: hatırlanmak)
    (ucandosba, 06.02.2009 00:31)
  22. bazen tedavisini bulamadığımız bir hastalık.

bazen hatırlamak acı verir. ağrıtır.

ama öldürmediğinden sizi daha güçlü kılıyor işte...
    (stellar wind, 06.02.2009 00:35 ~ 00:36)
  23. sınavlarda başa dert olan durum. ezberlemişsin işte eşşekler gibi sabah akşam hayatında duymadığın o başlıkları maddeleri tamam daha ne unutma gibi bir edepsizlik içine giriyorsun? ilk soru.. duvara bakmak.. diğer insanlara bakmak... hocaya bakmak...
    neydi ya bişiydi o dur hatırlıcam.. neydi neydi...
    (bir cinnet, 09.04.2009 22:56)
  24. (bkz: unutamamak)
    (muffin, 16.04.2009 02:04)
  25. hafızada saklamak ve ihtiyaç duyulduğunda ortaya çıkarmak bir bilgiyi veya bir şeyi...ben hep hatırlarım...günlük hayatın içinde insanlara dair her şeyi hatırlarım...verdiğim sözleri ya da verilen sözleri...hatırladığım için görmezden gelme lüksüm olmaz...hatırladığım için ağrırım..
    ve hep bi şeyleri- ayrıntı olmakla beraber büyük fark yaratacak nitelikleri- unutanlara imrenir, imrenir, imrenirim...
    (elifdedimbededim, 23.09.2009 19:53)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil