|
|
- alpay erdem'in en şirin çizimlerinden birisi. leylek hastası şizofren karakter.
iskelet amcası, yarı-evli olduğu karısı, yavşak asalak arkadaşı ile dengesiz bir hayat sürer.
leyleklere olan aşkı, bisiklet sevgisi ve memleketi sinop'u arada ziyaret etmesi, bunaldığı anlarda derdine derman olur.
- favori karakterim. leyleklere olan sevgisi bi başkadır. amcasına sayar söver ama yinede saygıyı elden bırakmaz. eski bir mercedesi vardır. sinirlendimi başınız büyük belada demektir.
- karısını halide edip adıvar ile aldatabilen bir karakterdir. manyak manyak monologları vardır. sevinçli olduğunda ortaya çıkan neşeli cinin adı hüseyindir.
- alpay erdem'in lombak'da çizdiği süper karakter. ölmüş amcası birlikte yaşar, cansız manken karısı vardır, leylek düşkünü bir manyaktır.
- bir "kim 500 milyar ister" vardır ki ewlere şenlik... bacaklara yazılan kopyalar ağlatmıştır, bitirmiştir beni...
(bkz: her kuşu ziktik bi kaldı leylek)
- "kim 500 milyar ister" macerasında eleman ağda yaptırdığı bacaklarına kopya yazmıştı, bir de ekose etek giymişti. kenan ışık "hep etek mi giyersiniz ismail bey?" dediği zaman, eleman "evet, brave heart'ı seyredince çok etkilendim" falan gibisinden birşeyler söylüyordu.
daha sonra reklam arasında show tv'nin elemanları bunun bacakları silerken, kenan ışık kenarda sigarasını yakıp "tövbe estafurullah, çattık" gibisinden birşey söylüyordu.
bir diğer fantastik macera elemanın psikopat dayısıyla yaşadığı maceradır. kaptan olan dayısı buna kurban bayramında para gönderir, kurban alıp kestirsin diye. eleman arkadaş oluyordu inekle, dayısı da bunu sürekli arıyordu "oğlum kestin mi? be zaman keseceksin?" diye. ismail dayısına ayar verince dayısı "oğlum ben allahtan korkarım çok günah"dedi. ismail de "allahtan korkuyorsan o esrarı içme o zaman şerefsiz" demişti.
- şevki teyze nin oğludur.
- çok sinirlenince karşısındaki kişi ya da nesne ismail'den özür diler. ismail'in tepkisi ise her zaman aynı olmaz. gereksiz yere çok sinirlendiyse durgunlaşır ve pişman olur. ama haklı noktaları varsa kendince, tepkisi:
- ya bırak! ya bırak!
şeklinde devam eder.
(bkz: ya bırak)
|