belki ilginizi çeker
  1. · hasancavus52
  2. · hasancavus52 nin sözlükten ayrılışı
  3. · itü sözlük bir mozaiktir
  4. · beyaz bere takan ispikçiler
  5. · 27 ekim 2007 sözlüğün bozulması
gündem
  1. · bir kadının bilmesi gerekenler
  2. · ibrahim üzülmez
  3. · kedi keserek internette yayınlayan kız
  4. · kurban kesmeye karşı olan dallama
  5. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  6. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  7. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  8. · şaşkın damat
  9. · hoşa gitmek

hasancavus52 allah aşkına uçmasın kampanyası  

sayfa  / 2
  1. sırf "allah'ın adını verdim bak" diyebileyim, isteğimizi daha ajitatif bir şekilde dillendirebileyim diye "allah aşkına" eklentisini yapıştırdığım; takriben 15 dakika evvel de moderasyon havuzuna bu konuda ne kadar kararlı olduğumuzun ilamı açısından attığım "hasancavus52'ye dokunmayın, çavuşu tokatlamayın.. gerekirse database'inize gireriz" minvalindeki mesajla fitilini ateşlediğim kampanya..

dikkat edilirse çoğul bir anlatım mevcut kampanya fikrinde, zira bu girişim salt bireysel değil; hülasa, kendilerine "genç sözlükçüler" diyen [ve kim olduklarını bilmediğim] bir grup destekli..

çavuş uçmasın, formata yazarak hakim olsun, süreci gözlemleyelim ve adeta çimlenmesi için pamuğa gömüp üzerine suyu boca ettiğimiz fasulyenin değişim evrelerini gözlemlerken aldığımız hazzı yaşayalım sözlükçene.. farklılıklarımızla yaşayalım, mozaik olalım.. sarılalım sıkı sıkı..

[ps: "evet"'e basana kadar uçmuş bile olabilir.. belki de ölü doğan bir kampanya.. derhal bakıyorum, 1 sn..]

edit: ilk 45 saniyesi itibariyle kampanya hedefine ulaştı.. biz kaç kişiyiz lan?
    (hepinizin ağzına kırmızı biber sürerim, 26.10.2007 01:19 ~ 01:22)
  2. bu gece tam güneş doğmak üzereyken evimin ışığını bir dakikalığına yakarak destekleyeceğim kampanya.
    (chaghdash, 26.10.2007 01:32)
  3. işin içinde biber birader, öte tarafında ise hasancavus52 var ise her yönüyle desteklediğim kampanya. hasancavus52 yaşatılmalı...
    (dünyayı kurtaran adam, 26.10.2007 01:33)
  4. feysbuk sayfama damarlı belediyesi'nin ünlü patlıcanının resmini koyarak kampanyayı itü sözlük dışına da açtım.

"damarlı 52"
    (dünyayı kurtaran adam, 26.10.2007 01:35 ~ 01:59)
  5. can-ı gönülden destek verdiğim kampanya. hatta kardelen ayşe gibi bişey olsun bu da. yapın işte birşeyler, seviyoruz hasan çavuşu.
    (küller, 26.10.2007 01:56)
  6. kampanyaya gösterilen ilginin beklenenin üzerine çıkması sonucunda telefonlar kilitlenmiş, mail kutum dolup taşmış, bizkackisiyizlan.com'un server'ı down vaziyette.. hepsinden ötesi faks bozuldu..

şekip mosturoğlu'nu aradım, "sorunun çözülmesi için derhal harekete geçeceğini, çavuş için gerekirse tamirciye çift tarife ödeyebileceğini" ifade etti.. tecrübe sahibi bir abimizdir kendisi..

(bkz: fenerbahçe kulubüne 100 bin faks gelmesi)
    (hepinizin ağzına kırmızı biber sürerim, 26.10.2007 01:56)
  7. (sinisterer, 26.10.2007 02:01)
  8. (hypnotica girl, 26.10.2007 02:02)
  9. (bkz: hep destek tam destek)

korkunç bir kabustan uyandım editi: fenerbahçe çıktı lan bunun altından!
    (kuzgun, 26.10.2007 02:06 ~ 02:07)
  10. desteklemek için evimin balkonuna damarlı patlıcanı astığım kampanya.
    (chaghdash, 26.10.2007 02:06)
  11. (özellikle nick konusunda çok hassas olan yazar, 26.10.2007 02:18)
  12. moderasyonun hasançavuşun eşeği mi var lan burda diyerek görmezden geleceği kampanyadır tahminen. fakat onları da duyarlı olmaya çağırıyoruz.
    (efegil, 26.10.2007 02:25 ~ 02:26)
  13. sağda solda insan hakları diye bik bik ötenlerin iş hasancavusumuza gelince bok attıkları kampanyadır.

efendim neymiş, tsk ile bağlantılıymış, efendim koç taşaklıymış. hadi oradan demek istiyorum kendilerine.

gururla sürdürüyoruz kampanyamızı.

(birinin bunu demesi lazımdı)
    (chaghdash, 26.10.2007 02:39)
  14. kampanyayı siyasal propanganda haline dönüştürüp, amacından saptıranlara bir.

liverpula iki.

üç üç üç üç üç üç...
    (khaki, 26.10.2007 02:42 ~ 02:45)
  15. bir kere hasancavus52 formata aykırı giri girmişse, vatanını sevdiğinden girmiştir. hem bu amboksik orospu çocuğu teröristlere formata uygun giri mi girseydi? hem hasancavus52 onların eline düşse onlar çok mu formata uyacaklardı. uyarlardı diyorsanız siteye bir göz atın: http://www.hasancavus52gercekleri.net

şerefli bir itü sözlük yazarıdır hasancavus52. bu nedenle de sözlük formatının yakınından geçmeyen girileri olsa da sözlük yazarı olduğu için desteklenmesi gereken kampanyadır.
    (chaghdash, 26.10.2007 02:54 ~ 02:56)
  16. hasancavus52'nin mesajını yanlış algılayan, bu yanlış algılamanın temelinde manipulatif yaklaşımlar sonucu ilgiyi farklı bir yöne çekip esas derinliğini unutturma gayesi güden ve büyük çoğunluğunu basketbol maçlarına gidip türk telekom'u destekleyen insanların oluşturduğu bir kısım medya tarafından olay saptırılmış, rumuz altında buzağı aranmıştır.. hayır!

hasancavus52'nin ne söylemek istediği, "muhafazakarım" diye geçinen, bugünkü çizgisini koruduğu takdirde yarın "çağdışı" konumunu alacak bu insanların gözüne sokulurcasına, alenen aktarılıyor.. tariz arayanlar doğru lise edebiyat kitaplarına..

hasancavus52 toprağa gömülmüş gerçekleri, bugüne kadar hiçkimsenin bilmediklerini söylemek için burada.. hasancavus52 bir isyan, bir başkaldırı..

h for hasancavus!

[gönül ister ki tarık tarcan "1 tane var" derken gelen "click" sesine binaen hostes yasemin koşal arkasını dönsün, biz de kıçını görelim.. olmuyo öyle..]
    (hepinizin ağzına kırmızı biber sürerim, 26.10.2007 03:02)
  17. kampanya ve değerlendirme süreci hala devam ederken, sözlükler üstü bir otoritesi olduğu kabul edilen ve yargı sürecine karışma hakkı olmayan birinden bir şok yorum geldi:

"kendisini tanırım. iyi çocuktur." -reşat çalışlar
    (chaghdash, 26.10.2007 03:08)
  18. aziz yıldırımın beşiktaşın galibiyetini unutturmak için kalemşörleri vasıtasıyla desteklediği kampanyadır.
    üzülerek görüyorum ki dün stadta boğazı yırtılarak beşiktaş diye haykıranlar bugün doğan medyasının kucağına oturmuş ve bu kampanyanın borazanlığını yapmaktadır.
    esefle yazdım bu giriyi.
    (khaki, 26.10.2007 03:12)
  19. skyturk'ten aradığını ve adının "bu topraklar" olduğunu ifade eden heyecanlı ve ağlamaklı bir ses tonuna sahip bir kişi hasancavus52'nin bu denli ateşle savunulmasından duyduğu sakıncayı dile getirdi.. kampanya sürecini objektif aktarabilmek adına noktasına virgülüne karışmadan [ki şahıs görüşme esnasında "nokta koy, üç nokta koy.. yok yok vazgeçtim, birini sil onun.." gibi direktiflerle beyanı yönlendirmiştir.] aktarıyorum..

"ben böylesi bir zevksizlik görmedim.. perdelik kumaştan, parlak kumaştan yapılırcasına, buram buram samimiyetsizlik, buram buram görmemişlik kokan, bizim kültürümüzde yeri olmayan bir asker elbisesi ile hasan diye biri çıkmış, bir akıllı da onun peşine düşmüş.. renk ne; sarı! bizim kültürümüzde peygamber çiçekleri vardır, papatya renkleri vardır, erguvanlar vardır..

bu topraklar böylesi üstün görünme mücadelelerini bilmez.. bu topraklarda böyle şeyler kayseri'de olur.. yanlış anlaşılmasın, kayserili benim babamdır, anamdır.. ona lafım yok.."

sanırım moda editörü.. ben de "moda ile uğraşan erkeklerde hafiften feminenlik vardır, yoksa ortak hissi yakalayamaz, kaybolur gider" dersem ne olacak!

yapma bu topraklar, yapma.. rasyonel ol, çembere bir halka da sen ekle.. sensiz bir kişi eksiğiz!

tekzip: "sakınca değil, kaygı" diye sms atmış.. öyle yapalım onu biz..
    (hepinizin ağzına kırmızı biber sürerim, 26.10.2007 03:20 ~ 12:27)
  20. her aşaması, her detayı "ırak'a neresinden girelim" tartışmalarına özcan deniz ekolünü temsil edip, "bi kuzeyden, bi güneyden bi habur'dan girelim" yaklaşımını sergileyerek çığır açan devasa stratejist balçiçek pamir'in ilginç saptamasıyla irdelenen iş bu sivil toplum hareketi adından çok söz ettireceğe benziyor;

----spoiler----

kampanya oldukça zekice adlandırılmış.. götün yiyosa uçur adamı şimdi.. uçurduğun anda allah'ın adını kendine garantör bellemiş kampanya tasarlayıcıları, kökten, ayrılıkçı ve ölümüne radikal dincileri karşına almış oluyorsun..

bir de mahalle baskısı yok diyorlar.. ne bu, patates baskısı değil ya!

----spoiler----

yazının tümünü okumak için.. okumayın bence, hep imla hatası var sonrasında..
    (hepinizin ağzına kırmızı biber sürerim, 26.10.2007 03:33 ~ 03:34)
  21. "silinen girilerinin gerekçelerini ilgili başlıklarından takip ederse uçmaz, bilakis gol olur." şeklinde bir tüyo vererek dahil olduğum kampanya. (allah'ım sen soktun sen çıkart...)
    (azureel, 26.10.2007 03:39 ~ 03:39)
  22. sesini ta yukarılara duyurmayı başarmış toplumsal tepkidir.*
    (chaghdash, 26.10.2007 03:53)
  23. "hasancavus52 bir yaşam felsefesi, uzamsal bir sürecin sonunda elde edilmiş izdüşümsel bir meyve, ve hatta ta kendisidir hayatın" sloganlarıyla bugün cuma namazından sonra nuri alço büyüğümüz eşliğinde istiklal caddesinde yapacağımız büyük yürüyüşle destekleyeceğimiz kampanya.
    "hepimiz hasanız, hepimiz çavuşu tokatlıyoruz" felsefesini güderek tek bir arşta, semalarda inleteceğiz hasan çavuşumuzu, elli ikimizi.
    (one more cup of coffee, 26.10.2007 08:55)
  24. şimdi siz zannediyorsunuz ki o uçtu ve bu kampanya hüsrana uğradı.

asla, hasan çavuşlar ölümsüzdür, hasan çavuş bir türküdür, hasan çavuş ergenekonda yol gösteren kurttur, hasan çavuş yüzlerce kiloluk mermiyi namluya tek başına süren ruhtur.

siz ölü seviciler,
    timsah gözyaşlarınız hiç bu kadar çirkin durmamıştı daha önce,
    hiç bir kampanya bu kadar yürekten olmamıştı
    kalemi satılık olanlar hiç bu kadar titrememişti
    bunları bilin
    bunları bilin ki, hasan çavuşlar baharlar getirdiğinde hazırda kışlarınız bulunsun
    hasan çavuşların güneşi çok aydınlıktır bunu bilin ki karanlıklarınızı şimdiden katmerli tutun

hey siz
    hasan çavuşu bitirdik mi zannetttiniz
    bir ölür bin diriliriz biz
    (khaki, 27.10.2007 12:22)
  25. bugün sabah yatağımdan kalktığımda içimde garip bir his vardı. sınavlarla birlikte aklımdan da silindi.

ama şimdi burada sözlüğe bakıyorum ve aklım hala bu durumu kabul etmiyor. birilerinin bana bunun küçük bir şaka olduğunu söylemesini bekliyorum, ama olmuyor, kabul etmek istemiyorum.

rüyada olduğumu düşünüyorum, "neden" diye soruyorum sürekli kendime, neden?. duvarlar üzerime üzerime geliyor.

"böyle bir yazar aslında yok" yazısına bakıyorum ve şaşkınlığım önce üzüntüye sonra da öfkeye dönüşüyor, tıpkı ümit besen'in filmlerindeki gibi.

[caps]bir hasancavus52 kolay mı yetişiyor zannediyorsunuz?[/caps]

bugün sözlük, birçok büyük değerini burada kaybetmiş olabilir, ama hasancavus52 gibi sözlükte bir jeanne d'arc edasında kendi değerini ve cesaretini ispatlamış, damarlı patlıcanı'nı tüm dünyanın sofrasına sokmuş bir kişiye böyle bir haksızlık yapılamaz, yaptırmamalıyız.

büyük insanların çok düşmanı olur derler, onlar 'çavuş' kelimesine bakıp onu kendilerini tokatlayan çavuş gibi düşünen insanlar sadece. hasançavuş'a yapılan bu menfur hareket, elbette cezasız kalmayacak, bu işin sorumluları bir bir bulunup adalet yerini bulacak.
    (bkz:
    hepimiz hasancavusuz)
    (bosvermis bunye, 27.10.2007 16:19)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil