hasan saltık   

adana çık aradan

1. kalan müziğin kurucusu ve sahibi
    (bkz: kalan müzik)
    (toumai, 19.04.2005 14:12)

2. türkiye'de müzik sektörünün içindeki en dürüst insanlardan biri.

bazen bu adamın babasının hayrına bu işi yaptığını düşünüyorum. kimi albümlerin maliyetini dahi karşılaması zorken o, türkiye sınırlarının dışına da çıkarak balkan etnik müziklerini dahi kalan müzik etiketi altında albümleştirip herkese müzik arşivi oluşturma fırsatı vermekte. bu işi sevdayla yaptığı belli. bu memlekette etnik müzikle ilgili pek çok albümün altında kalan müzik imzası var.

hele bir de neşet ertaş külliyatını oluştururken hiç kâr amacı gütmemesi, sonrasında elde ettiği kârı neşet baba'ya aktarması var ki... eli öpülecek adam diyorum; başka bir şey demiyorum.

müziğe yaklaşımının birilerine örnek olması dileğiyle...
    (eksiksizuyum, 03.03.2006 22:56)
  3. bilhassa klasik türk müziğine ait, kaybolmaya yüz tutmuş yüzlerce kaydı, artık unutulmaya başlanmış yüzlerce eserin güzel ses ve sazlar tarafından icra edilen yeni yorumlarını hiçbir kar amacı gütmeden insanların beğenisine sunan gönül adamı. kendisini kültüre ve müziğe adamış çok değerli bir şahsiyet. türk müziğinin gizli bir kahramanı olan bu adam, ortalıkta fazla görünmez, ama yaptığı işler yıllar, yıllar geçse de unutulmaz...
    (mümtaz, 31.03.2007 18:52)
  4. 1980 sonrasında; müzikal anlamda arşiv niteliği taşıyacak ve ''ne iyi edildi de böyle bir çalışma yapıldı'' denilebilecek yüz albüm seçsek şüphesiz en az altmış tanesinde bu adamın imzası vardır.
    kayıt müzisyenlerinin öncelikli tercihi bu adamdır. ajandada mutlaka bir yer ayrılır.
    (manha de carnival, 20.12.2007 15:14 ~ 15:15)
  5. trt ile yeni bir anlaşma imzalamış olan bu gönül adamı, trt'nin tekelinde bulunan ve başka bir yerde tesadüf edilmesine imkan olmayan hazine değerindeki arşivi, belirli aralıklarla cd ve dvd halinde müzikseverlerin takdirine sunacak. tarihe geçmeyi en baştan hak eden bu büyük iş, ancak onun gibi dünya çapında bir prodüktör tarafından akıl edilip yapılabilirdi...
    (mümtaz, 05.08.2008 20:43 ~ 20:44)