görseller
harry potter and the goblet of fireharry potter and the goblet of fire
harry potter and the goblet of fire 
belki ilginizi çeker
  1. · yazar psikolojisinin giri oylarına yansıması
  2. · veela
  3. · katie leung
  4. · harry potter
  5. · expelliarmus
  6. · twilight
  7. · edebiyat uyarlaması filmler
  8. · harry potter and the order of the phoenix
  9. · robert pattinson
  10. · harry potter ve ateş kadehi
gündem
  1. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  2. · 28 kasım 2009 fenerbahçe kasımpaşa maçı
  3. · yök ün katsayı uygulamasını kaldırması
  4. · giyotine yolladılar gitmedim
  5. · aşk
  6. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  7. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  8. · ankara uluslararası caz festivali
  9. · volkan hiç bu kadar rahatlamadım

harry potter and the goblet of fire  

1. harry potter serisinin 4.kitabı. üç büyücü okulunun katıldığı, üç büyücü turnuvası'na, harry potter'ın yaşı tutmadığı halde katılmasını sağlayan gizemli olaylar anlatılmaktadır.
    (lupin, 17.01.2005 09:14)
  2. ilk 4 kitaptan en güzel olanıdır. okunmaya başlayınca kendini bıraktırmaz. evdeki tüm tepkilere karşın 1 günde bitirirsiniz.
    (bewitchingwitch, 17.01.2005 10:16)
  3. teaser trailerı çıkmış filmdir. buyrun:
    http://www.apple.com/...

bu da hemüz açılmamış olsa da resmi sitesi:
    http://harrypotter.warnerbros.com/...
    (telperion, 08.05.2005 12:23)
  4. harry potter'ın 4. kitabından uyarlanan bu filmde imaj değiştirerek bir anakin skywalker havasına bürünmesi dikkat çekmiştir.lakin saçlar aynı.
    (bettyboop, 17.07.2005 01:29)
  5. "harika bir başyapıt şaheser", jonathan edencole / new york times

"heri yine maceralarıyla bizi farklı diyarlara sürükledi. enfes bir teatral deneyim", sherry mchen / cinema usa

"bu filmi kaçırmayın sevgili okurlarım. hayri nasıl samimi nasıl güzel.. ey benim basınım yazmayın siz bunları! ve vali, istanbul valisi uyusun!", hıncal uluç / sabah

"büyü müyü bişiler oluyo ama bak altyazısı yok onun gel ben sana milkman 2 çıktı onu vereyim" cd'ci neco / beşiktaş civarları
    (anfinindistortiondugmesi, 12.10.2005 23:09 ~ 23:09)
  6. yeni bir trailer'ı daha çıkmıştır, hemde high definition'dır.

http://www.apple.com/...
    (creepingdeath, 16.10.2005 02:55)
  7. en sonunda 18 kasım'da vizyona girecek olan filmdir.ailecek gün sayıyoruz.
    (bettyboop, 08.11.2005 01:27)
  8. tayyip erdoğan'ın bu hafta penguen'deki köşesinde bir paragraf ayırdığı film.nerden almış tüyoları haberleri o kadar iş içerisinde hayret...
    "heri pottır filminin sonuncusu geliyomuş.heri potıra bu bölümde ergenlik sorunları problemleri yaşatacakmış.yani otuzbirci olmuş lan henri potır...çekimlerde tuvaletten çıkaramamışlar.çocuk sihirli değneğin kralını bulmuş,artık büyü peşinde koşar mı hiç..."
    (skubidu, 19.11.2005 00:50)
  9. fazlasıyla kopuk ve 'soğuk' olmuş,evet en özet şekilde soğuk bir film.3. filmin yanından bile geçemez bana göre.birçok şeyi değiştirip,garip garip yerden bağlantılar kurmuşlar.kitap kendisine kadar çıkanlar arasında en güzeliydi,ama film sanırım en kötüleri.sen kalk aylarca bekle,gün say,karşına gelen filme bak.o kadar sinir oldum ki,içimden taşan spoilerlar silsilesini engelleyemiyorum bile;

--spoiler--

bir kere paldır küldür bir giriş olmuş filme.dünya kupası maçını çok kısa geçmişler,ki eğer veela'lardan bahsetselerdi ron'un ilerki sahnelerde fleur delacour'a baloya beraber gelmesini teklif ettikten sonra kullandığı 'bilirsiniz,onların yürüyüşüne bayılırım' cümlesindeki 'onlar' havada kalmazdı.harry'nin gördüğü rüyada asla 3. bir kişi yoktu,aynı şekilde dünya kupasında çıkan olaylarda da bu kişi gözükmüyordu.bütün olayların sorumlusu kitabın başında,özellikle ortasında gözümüze sokularak heyecanı kaçırılmıyordu ama filmde resmen aha iyi bakın bu yapıcak her şeyi denmiş.birinci görevde ejderhayla karşılaşan harry sahanın dışına çıkmayı bırakın,süpürgesinden asla ayrılmıyordu,zekice bir hareketle ejderhayı altediyordu,köprüye çarptırarak değil.ikinci görevde ev cini dobby galsamotunu veren kişidir,neville değil.dumbledore harry'e asla bağırarak ve hiddetle soru sormaz.6 metrelik labirentte yani 3. görevde çimler üstüste geçerek kapanmıyordu,çeşitli bulmacalarla kupaya varıyorlardı.üstelik viktor krum büyülenmişti ama cedric diggory'e yaptığı işkence büyüsünü kestiği için harry'e borçlu oluyordu,yerde vücuduna dolanan dallar yüzünden değil.lord voldemort'la karşılaştığı yerler,ruhların çıkması gerçekten güzel olmuş.ama genel olarak bakarsak herkes bir hezeyana kapılmış gidiyor,bağıran bağırana ve acele içinde herkes.ı ıh olmamış!

--spoiler---
    (bettyboop, 22.11.2005 00:56)
  10. harry potter kişisinin tipinin frodoya (bkz: lord of the rings) kaydığı film.
    (trustno1, 27.11.2005 20:17)
  11. 13 yaşından küçüklerin izlemesinin neden yasak olduğunu anlayamasam da okuyucu ve seyirci kitlesinin 0-5 yaş çcuk grubu olmadığını anlamalarını ve ona göre film yapmaya başlamalarını taktir ettim.
    (aeyque, 01.12.2005 20:07)
  12. ea games tarafından gba, gc, nds, ps2, psp, xb ve pc platformlarında oynansın diye yapılmış bir de oyunu vardır. pc versiyonunun demosunu oynadım ve ardından anladım ki artık pc kullananları kimse sevmiyor. bu kadar kötü emüle edilmiş bir oyun daha yoktur tahminim: tuşlar kötü, menü kötü, arayüz kötü, oynanabilirlik kötü, kamera açıları kötü. çok mb yer kaplıyor harddiskte zaten, 10 dakikalık demodan bu kadar kötü şey çıkıyorsa bir sorun olmalı.
    ışıklı renkli güzel grafikleri var, büyüler filan gözümüze giriyor seviyoruz janjanlı ortamı. aynı zamanda cooperative play olayı var, genç büyücüler birleşip ortak büyü yapabiliyor misal. ben hörmayoni* şekerini aldım diyelim, palantaser de ron'u aldı*, biri de harry olsun, yolu kapatan bir taşı kaldırmak için üçümüz aynı anda aynı noktaya lift büyümüzü çakmalıyız ki taş yerinden oynasın, birlikten kuvvet doğar hesaaabı. bu açıdan güzel düşünülmüş bir şey, seviyoruz. o kadar da kötü olmayabilir, gerçi oyunu da alıp oynamak lazım bir de ama neyse.
    (azureel, 09.04.2006 23:53)
  13. kitabı fazlasıyla uzun olduğu için kuşa çevirilmiş ve bir zevki kalmamış film. 5. kitap, harry potter and the order of the phoenix, nasıl çevrilir filme hiç bilemiyoruz tabii.
    kitapta artık ron-hermione ilişkisine öyle bir değinilmiş ki bu ingilizler amma salak diye düşünüyor insan. hadi be ron az hayret işte allah allah dememek zor.
    harry potter lord voldemort'un elinden 4. kez kaçarak bu alanda rekor kırmıştır. önceki rekor 3 defa ile james-lily potter ve longbottom çiftine aitti. bu vesileyle lord voldemort'un tılsımı bozulmuştur.
    o dinazorlara, harry'nin yolda görse bomba diye karakola götüreceği yumurtaya ve bıraksan 40 yıl çıkamayacağı labirente değinmiyorum bile.
    (gelirsemkal, 20.04.2006 15:58)
  14. filme sanırım 13 yaş ve üstü sınırlaması getirilmiş ve de iyi de edilmiştir.çünkü film içinde resmen korku ve gerilim öğeleri barındırmaktadır.
    ayrıca belirtmek isterim ki baştan sona izleyebildiğim tek harry potter filmidir.
    (ceyus, 09.09.2008 03:06)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil