fazlasıyla kopuk ve 'soğuk' olmuş,evet en özet şekilde soğuk bir film.3. filmin yanından bile geçemez bana göre.birçok şeyi değiştirip,garip garip yerden bağlantılar kurmuşlar.kitap kendisine kadar çıkanlar arasında en güzeliydi,ama film sanırım en kötüleri.sen kalk aylarca bekle,gün say,karşına gelen filme bak.o kadar sinir oldum ki,içimden taşan spoilerlar silsilesini engelleyemiyorum bile;
--spoiler--
bir kere paldır küldür bir giriş olmuş filme.dünya kupası maçını çok kısa geçmişler,ki eğer
veela'lardan bahsetselerdi ron'un ilerki sahnelerde
fleur delacour'a baloya beraber gelmesini teklif ettikten sonra kullandığı 'bilirsiniz,onların yürüyüşüne bayılırım' cümlesindeki 'onlar' havada kalmazdı.harry'nin gördüğü rüyada asla 3. bir kişi yoktu,aynı şekilde dünya kupasında çıkan olaylarda da bu kişi gözükmüyordu.bütün olayların sorumlusu kitabın başında,özellikle ortasında gözümüze sokularak heyecanı kaçırılmıyordu ama filmde resmen aha iyi bakın bu yapıcak her şeyi denmiş.birinci görevde ejderhayla karşılaşan harry sahanın dışına çıkmayı bırakın,süpürgesinden asla ayrılmıyordu,zekice bir hareketle ejderhayı altediyordu,köprüye çarptırarak değil.ikinci görevde ev cini dobby galsamotunu veren kişidir,neville değil.dumbledore harry'e asla bağırarak ve hiddetle soru sormaz.6 metrelik labirentte yani 3. görevde çimler üstüste geçerek kapanmıyordu,çeşitli bulmacalarla kupaya varıyorlardı.üstelik viktor krum büyülenmişti ama
cedric diggory'e yaptığı işkence büyüsünü kestiği için harry'e borçlu oluyordu,yerde vücuduna dolanan dallar yüzünden değil.
lord voldemort'la karşılaştığı yerler,ruhların çıkması gerçekten güzel olmuş.ama genel olarak bakarsak herkes bir hezeyana kapılmış gidiyor,bağıran bağırana ve acele içinde herkes.ı ıh olmamış!
--spoiler---