j.k. rowlingin bugün web sitesinde açıkladığı üzere 7. ve son harry potter kitabının adı. türkçeye nasıl çevrileceği henüz bilinmemekle birlikte ölümcül kutsama ya da onun gibi bir şey olacak galiba. tabi zümrüdüanka yoldaşlığı çevirisine baktığımızda görüyoruz ki ilginç bir türkçe ad bekliyor bu kitabı.
aylar sonra gelen edit: kitabın adı harry potter ve ölüm yadigarları olarak çevrilmiş olup 9 ekim 2007 saat: 10:00da tüm kitapçılarda satışa sunulacaktır. hayırlı olsun.
dün gece beklenilenin aksine 21.07.2007de piyasaya çıkacağı açıklanan harry potter kitabı. ayrıca ilk 7 saatte amazon.comda bestseller listesinde tepeye oturmuştur. scholastic tarafından $34.99a piyasaya sürüleceği açıklanmış. ancak erken siparişle amazon.comdan $18.99a alabilirsiniz. en çok satış yapmış olan melez prensi ise üçe katlamış görünüyor. merakla bekliyoruz.
harry potter'ın büyücülük, atlama zıplama ayaklarını bırakıp, namuslu bi kız bulup evleneceği, çoluğa çocuğa karışıp bi devlet dairesinde memurluk yaparak yuvasını geçindirirken yaşayacağı ilginç ve heyecan dolu serüvenleri konu alacağını düşündüğüm kitap.
harry potter'ın artik şansı yok gibi görünmektedir bu kitapta. bol bol düello pratiği yapsin bence. bak lord voldemort'a, albus dumledore'a, adamlar hayvan gibi büyü biliyorlar ama düello da biliyorlar. öyle ne zaman transfiguration yapacan ne zaman kalkan çıkaracan ne zaman büyüyü patlatacan ne zaman cisimlenecen bunları bileceksin düelloya girdiğinde. yoksa öyle expelliarmus ile günü kurtarma devri bitti. pratik önemli, karate gibi mesela.
artık her şeyin çözüme ulaşmasını istediğim ve merakla beklediğim kitap.bir nevi kilit noktası.ve büyük bir ihtimalle yine okuma süresinin kitabın sayfa sayısıyla alakalı olmadığı bir solukta biten diğer bir harry potter kitabı olacak.
şunu gördükten sonra (bkz: http://www.amazon.com/...) içimi karartan, beni derin endişelere sevk eden kitap
muhtemelen snape'in aslında iyi olduğunun, dumbledore'ninde ölmediğinin ortaya çıkacağını düşündüğüm, hatta abartıksak harry'nin tüm horcruxları yok ettikten sonra sonuncusunun kendisi olduğunu anlayıp kendini feda edip bir türk filmi tadında son beklediğim kitaptır.
bir de süperman var efendim o da muhtemelen bu kitapta gelecek yardım edecek harry potter'e bu kadar boku çıkar bir olayın dedirten uygulamadır.......son kitap nasıl olur sorusu ile hangi hakla hangi kurgu tema ve benzeri diyoruz...yani örümcek adamı koyarım yine de 7 de bitirmem..8 i gelecek nah şuraya yazıyorum sadece ve sadece pazarlama stratejisi ve s...umun taktiği demekten öte acizim şu anda...lanet olsun!!!
ulan bir delikanlı dostoyevski miydi? dedirten uygulamadır....
hikaye'deki önemli boşlukların son kitap vesilesiyle dolması ihtiyacından ve harry-voldemort kapışmaları had safhada olacağından yaklaşık 2000 sayfa olmasını beklediğim kitap.
(bkz: ebesinin amı ali sami)
20 mart salı günü abd yayıncısı scholastic tarafından 784 sayfa olduğu duyurulmuştur. bu 5. kitaptan sonra en uzun kitap olduğu anlamına geliyor. uk basımının ise font ve sayfa tasarımı farkından dolayı 700 sayfa civarında olacağı düşünülüyor ancak bloomsbury henüz bir açıklama yapmış değil. scholastic kitabın ilk basımının 12 milyon tane olacağını da bildirdi. eh hayırlı uğurlu olsun.
harry'nin -bulunduğu mekan göz önünde bulundurulursa- stonehenge'de ya da halasından miras kalan piramitlere süpürgeyle beş dakikalık bir mesefade tek başına kaldığını ve soğukkanlılıkla asasız büyü yaptığının söylenebileceği, serinin son kitabı. yine ilgili kapakta harry'nin yara izinin pek de belirgin olmaması beni derin düşüncelere gark ettirmiştir. (bkz: götünden sallamanın en güzel örneği)
~ "ben de görmek istiyorum, ben de, ben de" diyen idler için en süper ve hiper çözünürlükteki kitap kapağı: (bkz: http://harrypotter.wikia.com/...)
bütün olayı ve konusu sevgi meselesi olan kitap. hani harry'de olan ama voldemort'un bilmediği güç varya, sevgi gücü, olay o. iş duelloya kalsa her yüz defanın doksan dokuzunda voldemort yener, birinde ise expelliarmus ile berabere kalırlar. bir şekil harry kazanacaksa bu işi, bu sevgi gücüyle olacak. e harry'nin voldemort'un suratına sevgi sıçacak hali yok. ne olacak? nasıl annesi harry'i sevgi ile kurtartıysa, bir şekil birileri kendini fade edecek. yani harry için bu sefer kim ölecek, bilmiyoruz. belki de dumbledore bu yüzden öldü, görecez. yani boşuna büyü çalışma harry, öyle iki ayda iki üç pratik yaparak voldemort olamazsın.
harry potter 'ın, voldemort'u diye merak edenlerin hasretle beklediği kitaptır. o kadar milletin tırstığı voldemort'un tek başına bütün bakanlığa meydan okuyan adamın daha okulunu bitirmemiş bir velete nasıl yenileceği muammadır.
kapağına tekrar bakılacak olursa, harry'nin yakılıp yıkılmış denilebilecek bir ortamda, boynunda madalyonla ve soğukkanlılıkla asasız büyü yaptığı çıkarılabilecek bir kapağa sahip olan kitaptır. arkada bilindik bir mimariye sahip üstü açık bir çemberin içinde -ki önemli bir yer olabilir burası- bazı silüetlerin göze çarptığı açıktır. harry'nin durumu meçhul görünmekte, necromancer'lıkla mevlit okumak arasında bir yerlerde kalmaktadır.
~ daha vahiysel çıkarımlar yapmak gerekirse, o ortamda harry ateşe atılmış ve büyüyle bundan kurtulmuş olabilir. (bkz: çok fantastikleşiyorum muntazaman)
lord voldemort'un, neville longbottom tarafından öldürüleceğine inandığım, harry'nin sonunun ise hermione'ye asılması neticesinde, ron'un asasından alacağı öldürücü avada kedavra laneti etkisiyle geleceğini düşündüğüm kitaptır.çıkmamıştır.çıksındır da artık bizi böyle paranoyalara sokmasındır.(bkz: kıçından uydurmak)
şans eseri internet cafe de oturduğum bilgisayarın masaüstünde pdf formatında görüp ingilizce olmasına bakmaksızın, flashbelleğime atmakta şüphe etmediğim kitap. inanılmaz gelebilir ama ben de ilk gördüğümde inanamadım. pdf de tam 659 sayfa ve inglizce. şüphelerim okudukça ve üslubu diğer harry potter kitaplarıyla karşılaştırınca kayboldu. şu an da finallere çalışmak yerine ben deli gibi bilgisayar da harry potter okuyorum. biraz spoiler vermek gerekirse...
----spoiler-----
kitap gene private drive da başlıyo ve chapter ın adı secrets unraveled. jkr başlar başlamaz şok ediyo ve harry nin kuzeninin de bir büyücü olduğu ortaya çıkıyo. petunia teyzenin dediğine bakılırsa dumbledore yaptığı bikaç üç kagıtla çocuğun hogwarts dan kaydıı silmiş.belki bi bildiği vardır diyoruz.
şimdiye kadar geldiğim yerde harry potter bi dragonla yüzlerce inferniyle ve snape le karşılaşıyo. evet evet bildiğiniz düello ve harry bu düelloyu bırakmak zorunda kalıyo, hem de snape ayaklarının altındayken.
beklendiği gibi harry-ginny, hermione-ron sevgili oluyorlar.
hogwarts bu sene açılmicakmış, üzücü değil mi
bu kitapda harry potter ın romantik çelişkileri, ginny e duyduğu aşk çok güzel bi şekilde dile getirilmiş.
bu kitapda kim ölüyo diyorsanız henüz ölen biri yok ama ron çok ciddi bi şekilde yaralandı lestrange tarafından ama 3,4 hafta sonra iyileşti.horcrux peşinden koşuyorlar ve harry ye kılkuyruk tarafından 7. hortuluk un harry olduğu söylendi
harry potter ile polat alemdar arasındaki benzerliklerin iyice abaracağı kitap. ikisi de aşk acısı yaşıyor, ikisinin de bastığı yerde ot bitmiyor. ikisinin de yanındakiler devamlı ölüyor yaralanıyor. ikisi de anasız babasız büyümüş, ikisi için de etrafta birileri kendini feda ediyor. tek fark, polat abi'nin yanında memati filan varken zavallı harry ron'a kalmış, yazık.
6.kitaptan itibaren artık çıksın diye beklediğim kitap..daha çıkacak daaa,türkçeye çevrilcek dee..herhalde ilk 6 kitabı bikaç tekrar daha yapacağım bu sürede..off off..
herkesten önce okuyup, bir kıçı kırık spoiler yazısının yeterli olduğunu sanıp ilk olarak "şu şu şu ölüyormuş, voldemort da böyle öldü çok efsaneydi, snape gizli eşcinsel çıktı, gözyaşlarımı tutamıyorum." yazanı ve akabinde yazacakları ruh emicilerin kovalamasını dilediğim serinin çok büyük merakla beklenen kitabı.
hakikaten çok tehlikeli bir durum zira, beşinci kitap çıkar çıkmaz hürriyette manşetten "ahmet ölüyor!" diye haber çıkmıştı. bak hala ahmet diyorum isim vermiyorum düşün işte. spoiler hassasiyeti içeren bünyelerin sarımsak gören vampir gibi görsel basından kaçmasının farz olduğunu düşünüyorum, ki gerçekten zor olacak.
j k rowling'in kendi yazdığı öyküye olan yaklaşımını aynı şekilde devam ettireceğini düşünürsek, beklenilenden çok daha basit ve derin olacak yedinci kitaptır. kitap üzerine tahminler başta her bi' şeyin kilit noktasıymış gibi görünen olaylar ve nesnelerin gerçek resmin, resimden daha önemsiz birer parçası olduğunu unutmamak gerekir - altıncı kitap çıkmadan önce her fan sitesinin ayrı ayrı komplo teorisi ürettiği "kehanet"in harry ya da voldemort için bağlayıcılığının olmadığı açıklaması gibi. r.a.b'nin çok büyük bir güce sahip olması da gerekmiyor, dumbledore'un harry'ye söylediği cümleden bu işin tek bir kişiyle yapılamayacağı sonucu çıkarılabilir. bu da r.a.b olarak nam salmış dostumuzun pek de andaval olmadığını gösterir sadece - tabi r.a.b tek bir kişiden oluşuyorsa.
ve bir de eğer yamulmuyorsam bu kitap, rowling'in yaptığı bir açıklamaya göre, "doğru" ve "kolay" olanlar arasındaki seçim üzerine olacakmış.