belki ilginizi çeker
  1. · snowspeeder
  2. · şirret olmayan görümce
  3. · mcdonnell douglas
  4. · montrö boğazlar sözleşmesi
gündem
  1. · marjinal isim meraklısı aile
  2. · colin kazım richards
  3. · her şey iyi giderken ayrılalım diyen sevgili
  4. · aklidengegorecelibikavramdir
  5. · boylumlama
  6. · dünyanın en güçlü 500 müslümanı
  7. · köpekbalığı görünce yapılması gerekenler
  8. · mini etek giymesi için kızını zorlayan baba
  9. · sigarayı bırakmak

harpoon  

1. amerikan mcdonnell douglas şirketi tarafından üretilen 130 km. menzilli, donanmamaızın ana gemisavar füzesidir. 4628mm boyundadır. ve 227 kg. savaş başlığı taşıyabilmektedir.
    (azwepsa, 29.08.2004 11:22)
  2. güdümlü füzedir.hedefe gitmesindeki etken ısıya duyarlı olan füzelerden farklı olarak metal alanları seçmesidir.
    bundan kurtulmanın yolu yine savas gemilerinde bulunan harpoon savarlardır ve yaptıkları seyde patlatıldıgında havada gemiden daha büyük bir bulut gibi metal alan olusturarak füzenin hedefini şaşırtmaktır.
    dz.kuvvetlerimizde hücumbotlarda ve fırkateynlerde bulunmaktadır.
    (speedlight34, 12.10.2005 02:27)
  3. legend of dragon adlı playstation 1 oyununda lavitz isimli karakterin mızrağı ile icra ettiği , görsel şölen sıfatını hakeden , beginner hamle.
    (raziel, 20.07.2007 01:24)
  4. ing. zıpkın
    (ad hoc, 16.09.2008 14:20 ~ 14:20)
  5. pasif savunma harbinin chaff lançerleri ile -bir ihtimal- yapılabildiği güdümlü füzelerdir.

donanmada hücümbot yada hızlı karakol botlarından tutun da fırkateyn ve muhriplerde hatta denizaltılarda bile kullanılmakla beraber suüstü - hava ve kara hedefleri için etkindir.

özellikli denizaltılarımızda kullanılan harpoon güdümlü mermileri sessiz ve derinden, hayret ve hayranlık uyandırıcıdır.
    (stellar wind, 27.01.2009 18:30)
  6. kendileri benim hayatımdır.
    kendileri benim geleceğimdir.
    kendileri biraz manyaktır.
    bana da öylesi yakışmaktadır.
    ayrıca 6. nesil yazardır, hoşgelmiştir.
    (srkny, 26.04.2009 19:23 ~ 22.08.2009 21:38)
  7. harika bir insan. geyik yapabilitesi son derece yüksektir. 6. nesil olarak sözlüğe hoşgelmiştir.
    (zomig, 28.04.2009 01:27)
  8. yazılarını beğenerek takip ettiğim nesildaş. skarni abimin biricik sevgilisi. müstakbel eşi. umarım mutlu olurlar hiç bozulmaz ilişkileri.
    ha unutmadan ayağına bas ayağına*
    (şirret olmayan görümce, 23.07.2009 21:34 ~ 21:34)
  9. bir diğer zirve değerlisi insan. en yakın zamanda nargile tüttürülecek kişilikler arasında yerini alanlardan. srkny ile manyak bir senkronizasyonu bulunan yazar. nasıl bir şeydir bunlar böyle yahu dedirtiyor insana. ikisi de asabi ama ikisi de birbirini dizginliyor. arkamızda oturan muhtemelen 16 yaşında olup süper derecede şımarık çocuğa srkny ile temas haline geçmememizin yegane sebebini oluşturan etmendi aynı zamanda.
    beni durağa bırakmak sureti ile üşüyen ve çok çok teşekkür ettiğim bir diğer yazardır.
    (lost knight, 28.09.2009 23:17)
  10. en son "neden içeri geçiyoruz ki ben üşümedim?!" diye yiğitliğe bok sürdürmeyen srkny'ye, "bir saattir sesimi çıkarmıyorum ama dondum ben burda!!!11" diye çıkıştı ya, işte o an anladım. bizden biri o.

ankaralı yazar evet. sigara yasağından beri, her ne kadar içlerinde yeşilaycılar olsa da, kıç kıça dışarılarda oturduğumuz için hepimizin zirvelerde boku donuyor.

-bir sözlük yazarının itirafları-
    (usako, 29.09.2009 06:19)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil