görseller
hariboharibo

belki ilginizi çeker
  1. · helal haribo
  2. · sarışınandzeki
  3. · jelibon ayısı
  4. · jelibon
  5. · tatlı kavanozu
  6. · haribo
  7. · lakrids
  8. · kullanıcı adlarının kökeni
  9. · gurbetçi çikolatası
  10. · mutluluk veren küçük şeyler
gündem
  1. · üniversiteyi ingilizce okumayı marifet sanmak
  2. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  3. · itü sözlük
  4. · günün tek cümlelik özeti
  5. · rasim ozan kütahyalı
  6. · colin kazım richards
  7. · yılmaz özdil
  8. · orange country resort otel kemer
  9. · youtube kapattırmak

haribo  

sayfa  / 2
  1. dünyaca ünlü alman yumuşak şeker üreticisi.hans riegel arafından bonn'da kurulmuştur.ismi de burdan gelir.hans riegel bonn.ilk jelly şeker üretimini yapmıştır.* * .ülkemizde hadımköy'deki fabrikada üretim yapmaktadır.
    (kint1, 14.07.2004 13:46)
  2. "küçük ya da büyük ol hariboyla mutlu ol" gibi güzide bir reklamı vardır bu şekerin.
    (selenge, 04.12.2005 21:31)
  3. bir o daha eklerseniz benim çok sevgili nickim olan tatlı mı tatlı şey (bkz: hariboo)
    (hariboo, 04.12.2005 21:47)
  4. (bkz: goldbär)
    (famenoth, 04.12.2005 22:01)
  5. renkli renkli yumuşak mı yumuşak şeker mi şeker jelibonlar..bu yaşta hala pembelerini ben yiyeceğim die kavga edebileceğim abur cubur...
    (obsession7, 04.12.2005 22:11)
  6. bir dolu ürünü bulunan, günümüzde pamir şekerleme'nin türkiye distribütörlüğünü yaptığı (tadını biraz bozdular bence ya neyse) marka. "haribo ne yapsa yerim" lafını sarfetmeme ve arkadaşlar arasında alay konusu olmama kadar götürmüştür beni bu saplantım.
    (ubiquitous, 04.12.2005 22:15)
  7. jelibonların en şekerini üreten firma.heryerde bulunmayan,bulunduğunda saldırılan jelibonlar..
    ne var ki,haribo olması yetmez kavun-karpuzlu olan berbat.
    (jelly bom, 04.12.2005 22:23)
  8. haribo macht kinder froh und erwachsene ebenso (küçük ya da büyük ol hariboy'la mutlu ol diye çevrilmiştir) gibi sevimli bir şarkıya sahip mükemmel jelly şekerler üreten marka.
    (chrystal, 20.06.2006 18:35)
  9. (bkz: hırbo)
    (yedinin yedincisi, 20.06.2006 18:41)
  10. elimizde keseyle çook şeker'in etrafında hangisinden alsak,bu çok güzel,aa bu da çok güzel,aa bu da diye dolanmamıza neden olan şekerlemelerin genel adı..hepsinden avuç avuç doldurmak istiyorum ama fiyatı ne yazık ki o kadar uygun değil..jelibonlu kısmın kilosu 20 ytl,çikolatalı kısmın kilosu ise 40 ytl'dir..
    (absinthe, 27.10.2006 21:24 ~ 21:25)
  11. anlatılmaz yaşanır..
    (neredesin soğuk kış, 28.02.2007 15:53)
  12. radyo d'de hakan gündüz'ün sunduğu şalala programının sponsoru şekerleme.
    (deniz büyücüsü, 28.02.2007 15:56)
  13. kahveyle birlikte kapuçinolu marşmelovu mükemmel uyum sergileyen marka.
    (bkz: hayat bu olsa gerek anları)
    (ven, 28.02.2007 17:31)
  14. hem büyükler hem küçükler hariboyu çok severler sloganıyla çıkış yapan jelibon markası.
    (chansonnn, 29.04.2007 06:19)
  15. marshmellowları ile "çocuk ya da büyük ol hariboyla mutlu ol" sloganını sonuna dek hak eden şekerci.
    (be anything, 03.09.2007 14:30)
  16. tek hamlede mideye indirilebilen, leziz minik. az önce 5 tanesini hakladım. acımadım.*
    (deniz büyücüsü, 12.09.2007 10:46)
  17. haribo bir zamanlar radyo d'de yayınlanan hakan gündüz'ün sunduğu "ü ürü üü" adlı programın sponsoru idi. o zamanlar üniversiteye gidiyordum. derse giderken yolda dinlediğim bu programın katılmak istediğim bir bölümü vardı. bu bölümde programın sponsoru olan haribo'nun harflerini kullanarak anlamlı bir cümle oluşturmaya çalışıyorsunuz. tek kural var ilk kelime haribo olacak. telefonla katılmak gerektiği için katılamıyordum zira o saatlerde derste olmam gerekiyordu genelde. bir gün şansımı mail ile deneyeyim dedim. okulun labında ders saatini beklerken aklıma gelen bu parlak fikri oluşturduğum sekiz-on kadar cümle ile destekleyince maili gönderdim ve derse girdim. okuyacağına ihtimal vermiyordum ama programı dinleyen bir arkadaşımın anlattığına göre gülmekten katılarak okumuş.

dersten çıktım. bir de ne göreyim. haribo'dan bir mail. günün ödülü için benden adres istiyorlar. ben de ev adresimi kendilerine gönderdim. onlar da sağolsunlar tam 1 koli haribo'yu define sandığı içinde ve özel haribo ayısı ile birlikte gönderdiler.

şimdi eski maillerimi şöyle bir karıştırdım ve gönderdiğim açılımları buldum:

- haribolar allah rızası için benim olun
    - haribo alınca rakı içsem de başağrısı olmuyor.
    - haribo'yu alan rumen ilie beşiktaşlı oldu
    - haribo açım razı isen benimle ol (kıraç'ın şarkısı hit idi o zamanlar)
    - haribo ankara'ya rağmen ihracat birincisi oldu (hükümete bir dokundurma)
    - haribolu aslanlar realmadrid ile başabaş oynayadılar (galatasaray sponsoru olarak haribo)
    - haribosuz asla rakı ile balık olmaz
    - haribo almadan rana ile birlikte olamıyoruz
    - haribo'ya alışan rahmi'yi işyerinde bulamaz olduk
    - haribo as really being in oceans
    - haribo achtundzwanzig rache im bücherschrank osten (anlamı yok)

(bkz: bu da böyle bir anımdı)
    (karizmatik, 24.09.2007 22:52 ~ 23:53)
  18. eşcinsel moleküllerden meydana gelir bunlar. açık eşcinsel mi gizli eşcinsel mi orasını bilemem, kayser sozer'in ihtisas alanı.

http://img124.imageshack.us/...
    (cumaya gittim gelicem, 19.11.2007 20:01)
  19. (bkz: starmix)
    (tatlı kavanozu, 10.12.2007 00:30)
  20. eshek kadar kadın olup da yerken bir çocuk kadar zevk alınan kilo müsebbibi şeker.
    (sugibiazizol, 08.01.2008 21:55)
  21. "küçükken almanya'dan gelen akrabalarda hep haribo olurdu. isterdik ya verirlerdi ya da hiç vermezlerdi, ancak kendi çocuklarının elinde paket paket olurdu. ayıp yani. ben haribo hikayesini yazdıktan sonra koca bir paket gönderdiler. eğer yemek istediğin bir şeyler varsa, ben çizeyim bak gönderiyorlar."

röportajdan alıntı.

(bkz: ersin karabulut)
    (deliyayla, 31.07.2008 16:18)
  22. bir ara domuz jelatininden yapıldığı için türkiye'ye yasaklanmış.sonra onay alıp 2000 yılında tekrar türkiye'ye gelmiş yumuşakça şeker.ama hala deli dana hastalığına sebeb oluyor.
    (bkz: sevemedim)
    (anesthesia, 31.07.2008 16:21)
  23. türk kanallarının avrupa versiyonlarında helal haribo şeklinde reklamına rastladığım jelibon markası. haram olanın reklamını göremedim, neden acaba...

(bkz: samanyolu tv avrupa)
    (idiot, 31.07.2008 17:17 ~ 17:18)
  24. ''çilex'' ve ''berries'' diye iki ayrı şekerleme türünü üretmiş olan süper marka. sağlıksız olduğu kadar bağımlılık yapıyor. zaten sağlıklı olan bir şey bağımlılık yapmaz genelde. neyse, adeta bir pembe olips diyerek konuyu kapıyorum. tatmak lazım. anlamak lazım.
    (weirdlola, 01.08.2008 22:01)
  25. almanyadaki türkler arasında "harmancı ibo" nun kısaltması olarak kabul edilip afiyetle yenen, sünme yeteneğine sahip şekerleme. bunların bir de büyük paketleri vardır. akıllara da zarardır, dişlere de.
    (splendid, 27.11.2008 22:30)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil