görseller
hard rock cafehard rock cafe
hard rock cafehard rock cafe
belki ilginizi çeker
  1. · las vegas
  2. · begooo
  3. · hard rock
  4. · piccadilly circus
  5. · rock bar
  6. · you make me real
  7. · love all serve all
gündem
  1. · öğretmenler günü
  2. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  3. · beşiktaş
  4. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  5. · colin kazım richards
  6. · prison brake
  7. · google wave
  8. · tikli arkadaşı maymuna çevirmek
  9. · renç koçibey

hard rock cafe  

1. ilk olarak dünya sahnelerine londra'da çıkan bir cafe zinciridir..dünyanın dört bir tarafına yayılarak, geleneksel kültürünü yaymaya devam etmektedir..adından da yanlış anlaşılacağı üzerine; içeride bangır bangır hard rock müzik çalmaz, aksine bazı mekanlarda olabildiğini sosyeteye hizmet eden bir yer haline dönüşebiliyor..

temel mantık itibari ile yemek ve içecek işlerini yürüten, "love all serve all" sloganlı hard rock cafe zincirinin dünyanın her büyük şehrince bir adet halkası bulunmaktadır..yemek ve içecekten ziyade; ünlü sanatçılar ve gruplardan canlı müzikler, hatta onların özel eşyalarının satıldığı özel dükkanları da bulunmakta..kendi hard rock üretimleri de (t-shirtler, şapkalar, bilumum ıvız zıvırlar) çok tutulmaktadır..

türkiye de ise bir aralar ankara'da açılıp, kapanmıştır..tutunamamıştır..bunda bir sürü neden aramak lazım, şayet bana kalırsa istanbul'da açılacak bir hard rock cafe'nin tutunamama diye bir riski olamaz bile..

güzel tasarlanmış ve içeriği bol sitesi için; (bkz: http://www.hardrock.com/)
    kafe lokasyonları için; (bkz: http://www.hardrock.com/...)

ek not: son alınan bilgilere bakılırsa; artık 4 yıldızlı hotel işine de girmişler..rağbet gören turistik mekanlarda..
    (zeus, 22.03.2005 08:13 ~ 08:22)
  2. dünyanın bütün başkentlerindeki şubeleri dolup taşarken ankara' daki şubesinin bir türlü rağbet göremeyip kapatılmasıyla beni hüzüne boğmuş cafeler zinciri.
    (80kilo, 16.10.2005 02:44)
  3. kapatılmasının hüzüne boğacak kadar acı yaratmasına kanımca gerek olmayan cafe. sadece ülkelerin başkentlerinde ya da büyük şehirlerinde bulunmaz, alakasız küçük şehirlerde de olabilir. zamanında belki daha alternatif bi bakış açısıyla yola çıkmışlardır ama şimdi tam piyasa yeri olmuştur. pahalıdır zaten. tek güzel yanı, ünlü sanatçıların gitarlarını, kıyafetlerini vs. buralarda görebilmektir.
    (emma, 19.11.2006 18:48)
  4. "bugün benim doğum günüm" diyen müşteriyi midesi ve kalbi boş göndermeyip el çırpma ve pastadan müteşekkil küçük çaplı bir kutlamayla neşelendiren, bu yüzden durumu görüp gaza gelen uyanık müşteriler vesilesiyle sık sık fason doğum günü ilanlarına sahne olduğunu düşündüğüm hoş ve loş mekan. kurt cobain'in cam çerçeve içindeki gömleği ya da steven tailor'un imzalı bir les paul'une yakından bakma fırsatı bulabilirsiniz; zira duvarlar ünlülerin eşyalarıyla doludur. berlin hard rock cafe'de bir süre garsonluk yapmış bir arkadaşımın söylediğine göre garsonların kafede müşteri olarak bulunması yasakmış, nedendir bilinmez..
    (strange fruit, 31.07.2007 15:21)
  5. çok hoş bir yer. tuttuğunuz kapı kolu, oturduğunuz bar, duvardaki döşemeler... çoğu şey gitar şeklinde olabilir. durduk yere kafanızı kaldırdığınız anda tepenizde eski model bir araba bulabilirsiniz.tamamen gerçektir.
    (bkz: http://img340.imageshack.us/...)
    ya da kocaman bir plak. görsellik adına eline su dökecek başka bir yer var mı bilmiyorum.etrafta asılı duran rock yıldızlarının aksesuarlarına bakarken vakit nasıl geçiyor anlamıyorsunuz. bir de insan o cafeden çıktığında kocaman gitarın yanına geçipte ''hard rock cafe'ye gittim'' pozu vermeden ayrılamıyor anasını satıyım.o da hoş.
    (rushmo, 09.01.2009 08:53)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil