|
|
- at yetiştirilen yer.
- şunu da anımsatır:
(bkz: ridskolan)
- (bkz: @663289)
- karacabey'de vardır bir tane, bursa-izmir yolunun yanında kurulmuştur, git git bitmez.
- (bkz: türkiye jokey kulübü)
- çamurun bu aşkın ızdırabını adlı albümünden enfes parçası. çok güzel. arabesk rock bu olsa gerek*. adamlar yapmışlar işte. klip de çekilmiş.*
"lan oğlum ezdirmeyin kendinizi... ulan canavar gibi grupsunuz lan!"
dize geldim anladım ki bu alem budur
yazamadım sevdiğime beş altı satır
neyse dedim de duruldum tutuldum aşka
hem üzüldüm hem de üzdüm susaydım keşke
duman oldum o halimden eser kalmadı
aşkım figanım
gülüm baharım...
meyhanelerde sakiler derman olmadı
çok istedim olsun diye
sensiz olmadı
bana yine gül yüzünle gel, tek sözünle gel
gözüm yolda gönlüm sende kaldı, al da gel
yana yana yaz oldu kışım, kor oldu düşüm
can yürekte, yürek sende kaldı, al da gel
geceleri gündüzlere katıp dururken
sıkılmadan orda burda atıp dururken
uzun ince bir yollarda kayarken alem
ne hallere düştük ulan durup dururken
duman oldum o halimden eser kalmadı
aşkım figanım gülüm baharım
meyhanelerde sakiler derman olmadı
çok istedim olsun diye sensiz olmadı.
"he! çıktı çıkacak abi. yani bilemedin eylül, ekimde çıkar. evet abi kanalizasyon sorunu var!"(siyah, 03.04.2006 23:17)
- rock to arabesqui felsefesi ile özümsenesi müthiş bir çamur şarkısı..
meyhanelerde sakiler derman olmadı.. sözü herşeyi anlatmaktadır bence.(deulu, 31.05.2006 18:52)
- hara köyü, rize'nin fındıklı ilçesinde, pishala deresi vadisinde, denizden 7 km. uzaklıkta, vadi tabanından başlayarak vadinin her iki yamacında tepelere doğru yayılmış şirin bir köydür.
hara köy'ünde ne geçmişte ne de bugün at yetiştiriciliği yapılmamıştır, yapılmamaktadır. köyün, adını, fındıklı ilçesindeki en büyük düzlüklere sahip olmasından ötürü aldığı düşünülmektedir. at yetiştiriciliği yapılmamasına rağmen hara adıyla anılıyor olması, gerçek bir laz köyü olmasının göstergesidir.
köyün içinden geçen pishala deresi, köy içerisinde en geniş yatağa sahiptir. hatta dere içerisinde kalan korsan adası, bakir ve vahşi doğası ile, mutlak ziyaret edilmesi gereken yeridir.
hara köy' ü, su gücü ile çalışan ve hala çalışır durumdaki un değirmenleri, pishala deresi üzerinde kurulu çok sayıda asma köprüleri, dere kenarındaki düzlüklere yayılmış piknik yapmak ve balık tutmak için son derece elverişli fındık bahçeleri ve her mevsim dalından meyve koparmak için sizi bekleyen çeşit çeşit meyve bahçeleri, ziyaretçilerine tadına doyulmaz keyifler sunar.
not:aldım,verdim.
- aşkım figanım
gülüm baharım...
gibi sözleri de içinde bulundurmasına rağmen güzelliğini koruyan parça.kanalizasyon sorunlarını halletmiş,atla bokla işleri kalmamıştır işallah.
- zerrin özer ve özcan deniz tarafından trt1 de canlı yorumlanan şarkı...
- açılımı "hiphop altyapılı rock arabesk"tir
- müzik kulvarlarının karışmasına karşı biri olaraktan ayıla bayıla dinlediğim mükemmel çamur şarkısı.kendimle çelişiyorsam bile boşverdim.roll dergisine de selam çakıyorum 2006 nın en iyi albümü seçmişlerdi çamurun albümünü.
- verdiği hissi anlatmakta zorlandığım bir parçadır. bir yandan acayip delikanlı, dervişane bir tavrı var. sanki böyle görmüş geçirmiş, her şeyi kabullenmiş gibi. bir yandan o kaba sese rağmen öyle yanık ki. kemanlar arkadan bağırıyor "geri gel lan allah sız, ama gelmezsen de önemli değil" gibi. darbukalar elektro gitarla cümbüş yapıyor, bateri de "aranıza beni de alın" diye çırpınıyor. tef ise sadece murat a eşlik ediyor, gerisi umrunda değil. nakaratta murat, önde gidişi kabullenmiş ve durulmuş bir tavırla derdini anlatırken, aynı anda aynı sözlerle arkada gidene yalvarmakta. dinlemeyen kalmamalı...
(depik, 04.06.2008 02:12)
- "ne hallere düştük ulan durup dururken"
bence bu cümle türkçe müzikte yazılan en başarılı sözlerden biridir. her gün kullanılan, son derece basit bir cümleyi bu kadar güzel bir şekilde şarkıya yedirenin ellerinden öpmek gerekir.(depik, 04.06.2008 02:15)
- çamurun çok güzel şarkısı olması itibariyle sevdiğim, fakat gladiatus adlı online oyunu oynayan arkadaşımın '' karakteri haraya ver'' '' bak bakayım çıkmış mı haradan'' söylemlerine sürekli maruz kalmamla birlikte nefret ettiğim kelimedir.
(seroo, 04.06.2008 02:18)
- meyhanede sakiler derman olmadı
çok istedim olsun diye
sensiz olmadı
sigara eşliğinde dinlenilmesi tavsiye olunan şarkıdır. genel olarak çamur sigarasız ortamda dinlenilmeyen, araya kaçan öyle garip, efkarlı, süper ötesi bir gruptur. öyle işte.
(bkz: yara)
(bkz: yok)
|