beynin patlaması ile sonuçlanacak bir durum sanki,etraftakilere gereksiz aksiyon
* yaratmaya gerek yoktur bunun için...rahat olun.
bazılarının ölüme yaklaştıklarını bilmeden ses çıkmasın diye yapmaya çalıştıkları olay.
kalbin durmasına sebebiyet verebilir, tehlikelidir.
ses çıkarmamak için ya da ağzını kapatamayacak durumda olanların ise etrafa tükürük saçmamak için yaptıkları,kötü sonuçlara neden olabilen eylem
"kaza süsü verilmiş intihar" kategorisine girebilecek eylem.
ani bir balgam saçılımını önlemek için yapılır genelde. halbuki gerek yoktur. nefes tutulunca çıkan ses daha gariptır. tıshh diye garip bir ses oluşur. yapmayın efedim, ölüm tehlikesi var. sonra arkanızdan "hapşırırken öldü denyo" diye makara yaparlar.
akciğer zarının patlamasına neden olan durum.
**
(murty, 03.03.2007 00:14)
gözlerinizin yuvasından çıkmasına ve damarlarınızın patlamasına neden olabilecek durum.
kafanın patlayıp beynin fırlayarak yere düşmesine sebep olan aktivite.
(bkz:
yok ebenin)
(bkz:
şaka len)
gazetede okumuştum. izmir'de hamile bir kadın hapşırırken nefesini tutmuş, bunun sonucunda belden aşağısı felç olmuştu. ölüm tehlikesine rağmen çocuğunu aldırmadı, doğumunu yaptı. (bkz:
helal olsun)
hepçiii gibi tiz bi sesin ortaya çıkmasına neden olur.kendimden biliyorum.
aynı anda gözlerinizi açık tutmaya çalışırsanız gözlerinizi yuvalarından fırtalabilecek hadise.
içinde patlar maazallah.
alerjik nezle olduğumdan günde 3574574 defa hapşırıyor,bazen hapşırmaktan yorulup oturma ihtiyacı duyuyorum.her defasında hapşırığımı tutuyorum. ses çıkmıyor.millet çok yaşa desin diye,hapşırdım diyorum. nefes tutunca henüz daha bir ölüm yaşadım.zaten bu kadar çok hapşırınca çok yaşalar yüzünden ya çok yaşayacağım (bkz:
40 kere sölersen olur),ya da patlayarak öleceğim.
(death, 12.06.2009 00:20)
eğer gerçekleştirirseniz "aman nefesini tutma,beynin patlar,öyle olur böyle olur şöyle olur..."şeklinde öğütler dinlemenize neden olan eylemdir.
şahsın, ilerleyen zamanlarda kalp krizi geçireceğinin göstergesidir.
hapşırık sesinin başka bir tarafınızdan çıkmasına sebep olacak eylemdir.
ağzınızı ve burnunuzu kapatmanız demektir .genelde yaptığım bişeydir. malum pek ses çıkmaz,
buyüzden sadece yanınızdaki ve yakınınızdakiler duyabilir .lisedeyken bi sınavda hapşırmıştım bu şekilde ve sıra arkadaşım çok yaşa demişti bunun üzerine hoca :''siz ne konuşuyosunuz orda fısır fısır verin bakim o kağıtları '' şeklinde yanımıza gelmişti.o sırada tekrar hapşırınca açıklamamız kolay oldu allahtan .