|
|
- eğer hapşıran kişi patronsa tüm ofis kibarlaşarak koro şeklinde 'çok yaşayııın' der
- iyi yaşayııın versiyonları da vardır bunun, daral gelir insana, size deeeeee diye böğürürsünüz. hem zaten görgüsüzlüktür öyle her hapşırana çok yaşa vs. demek.
- hapşıranın 'siz de görün', 'hep beraber' veya 'eyvallah' demesiyle sonuçlanan vuku
ayrıca
(bkz: hapşırmak)
(bkz: imla hataları)
- (bkz: hapşıran patrona çok yaşa dememek)
- (bkz: hapşurunca ofisin çok yaşa dememesi)
(bkz: ben bir yıl boyunca bunu yaşadım)
- (bkz: akıllı bina)
(mavio, 18.07.2005 20:45)
- bunu yapanlar bunu da yaptı:
(bkz: müslim hıyarı)
(bkz: anlayan anladı)
- genelde alışık olmadığım cümle. kafan kopsun denildiği zaman teşekkür eden zihniyet sahibi açısından marjinal bir kelam.
- (bkz: microsoft office 2003)
- (bkz: hapşırınca ataç ın çok yaşa demesi)
(bkz: microsoft office deki yardımcı ataç)
- (bkz: imam hapşırınca cemaatin çok yaşa demesi)
- herkesin sıradan ya da koro şeklinde gerçekleştirmiş olduğu, tören tadında olaydır. amma hapşıran kişi alerjik bir uyaran sonucu hapşırıyorsa ya da bahar döneminin etkis altında olan bir alerjik vakaysa, hapşıranı da, ortamdakilei de bezdirecek vakadır, çünkü 10'mu olur 20'mi bilinmez, her hapşırık bir sorakinin tedirginliğine gebedir. rahatlatacakken daha da kasar insanı.
- sürekli hapşırdığımdan dolayı artık yavaş yavaş " çok yaşa " demeyi kestikleri olaydır. ölümsüz olacağıma inanmaktadırlar.
(bkz: kimseye kalmaz bu dünya)
- (bkz: yaşamaktan sıkıldım ama ölmek de istemiyorum)
- "windows'un da 'sen de gör' demesi dermişim, eksiyi yermişim."
(yaqui, 14.05.2008 13:29 ~ 13:30)
- aksırınca:
müslümanlarda : allah'ın rahmeti üzerine olsun (yerhamukallah)
hristiyanlarda : tanrı seni kutsasın (god bless you)
batıl dinlerde : çok yaşa (ruhun çıkacağına inanıyorlarmış)(dcpromo, 15.08.2008 15:22 ~ 15:22)
|