evolet ve wildboy'un organizatörlüğünde van den budenmayer'in djliğinde 23 nisan günü izmir'de yapılacak maskeli balo pardon zirvedir. maskeler evolet ve wildboy'dan. zaten izmirli yazarların bir çoğuna da mesaj gitmiştir evolet'ten de.
hoş bir zirve olacaktır. hatta eğlenceli olacaktır. maskeli bir zirve olduğundan herşey gizlidir, ama yok eyes wide shut havası beklemeyin. ancak evoletin doğum günü nedeniyle bir nevi gossip girl havası verilecektir. yalnız girişte davetiye falan da yoktur. yolu izmire düşenlerin, "deşifre olmayalım" diyenlerin rahatça gelebilecekleri bir zirve bu.
zirveyi duyunca hemen astral düzlemime gidip maske dolabımı açtığım ve en güzel maskelerimden bir demet seçip geri geldim. en iyi maskelerimle katılacağım ve eğleneceğim zirve olacaktır efendim.
içmeli dağıtmalı zirvelerin güzelliğini bir yana bırakırsak,bir ankaralı(ikamet bakımından) yazar olarak çok fazla temalı zirve gördüğüm söylenemez.hemşerilerime "süpersiniz" demek istiyorum.
yavaş yavaş kayıt olanları beklediğimiz zirvedir. tahminen bundan sonraki hafta değil, ondan sonraki hafta kayıtlar kapanacaktır. "hacı maske bizi bozar" ya da "ihihiiihiihih, maske takmasam olmaz mı?ihihihiih" diyen arıcıkları net bir şekilde selamlayacağız. güzel bir yaz akşamı bizleri bekliyor olacak. "katılıyorum" ya da "katılmıyorum", işte bütün mesela bu.
harbi hanimiş, nerde kalmış? gözümüz yollarda kaldı be gelsin şu yirmi üç mayıs bayramı diye diye tüy bitti dilimizde dedirten zirvedir. biz aylar öncesinden kayıt yaptırmış bekliyorken hala kayıt yaptırmayan izmirli arı varsa ayıp etmiş çok şey kaçırır. bir kere ben acayip bir showyapacam. he he yemeyin tabi bunu ama kaçırmayın oğlum daha gelmez böylesi be! haydi izmir geliyorum diyen el kaldırmakla yetinmesin de katılıyoruma tıklasın. her şey çok güzel olacak teminat verdim ben.
edit: maskeler fırına varilecek lütfen elinizi çabuk tutun da salatalık gibi maskesiz kalmayın üzülürsünüz. demedi demeyin bak bu hafta son lan!
"maske takmasam olmaa mı?" gibisinden abuk sorular soran(lar)a "ya maske tak ya terk et" şeklinde cevap verilecek, bir kaç ayrıntı dışında hazırlıkları bitme noktasına gelen zirvedir.
zirve yavrum zirvededikleri cinsten bir zirvedir. ben özel bir maske istemş nedenini de belirtmştim organize işler müdürlerine. * nedenimi ben aşikar etmeyeyim de o gece pis olacak lan!
23 mayıstaki zirvedir. kayıtları ise 14 mayısta sonlanacaktır. maskeler ona göre tedarik edileceğinden gelenlerin ben de demelerini bekliyoruz bir an önce. renginizi belli ediniz, hadi bakalım.
23 mayısta izmir semalarında gerçekleşecek maskeli zirvedir ve son kayıt saati bu gece 24.00dür. "hacı ama bilmiyoduk olmadı" diyenler için gerçekten denilecek hiç bir şey bulamıyoruz, üzgünüz.
50 şarkılık playlist ise melankolik çapkın van den budenmayer tarafından hazırlanmıştır. baktım dans edip, hüzünleneceğiz.
zirve saati 19.00 olarak son kez belirlenmiş ve son hazırlıklara girişilmiştir. bu maskeli balo ve onun sahte yüzleri. umarım maskeler yüzünden sakat işler çıkmaz.
artık bitmiş olması ya da bitmeye yakın olması gereken izmir zirve tarihinin ilk temalı ve en asayiş berkamel (bkz: kimlik kontrolü) zirvesidir. benim için bir buçuk saat sürmesine rağmen üç beş yazar daha tanıdığım başlamasından bir saat sonra en güzel kopan benim temasına dönmeye yüz tutmuş wildboy ve evoletin üstün emeklerinin ürünü güzel izmir zirvesidir. katılımcılara selam, organizatörlere yağ olsun.
yedik-içtik, eğlendik, dans ettik, çimlerde yuvarlandık filan. güzel geceydi vesselam... e haliyle emeği geçen hemen herkese özellikle wildboy ve evolet'e sonsuz şükran yarabbim sonsuz şükran der, kovan'dan arakladığım wildboy listesine ben de bişiler çizittirmek isterim efenim.
şirret olamayan görümce sevimli enerjik şey, böle kımıl kımıl, valla her eve lazım derim. iron fist gecenin "ağır ablası"ydı (sanırım bu geceye özeldi) van den budenmayer buruk geceydi onun için. yanında elmanın diğer yarısı yoktu çünkü. sükun her zamanki gibi van den budenmayer'i taciz etti. ve hatta yetinmedi bi ara objektiflere rağmen yaladı herifi. (inanmayan zirve fotolarına baksın) sinirliyim ezelden gençlerle aşık atıcam diye yine götü döndü garibin. idiot bu kez korumaları yoktu. eğlendi, eğlendirdi. herdaim yolu gözlenen artık. hı hı evet gecenin fırlama hatunu seçtim kendisini. yine neşe kaynağımızdı. falasquil hem erkek tarafıyız, hem kız tarafı. n'oolcak halimiz bilmiyorum. yanakları sıkılası şey. guenhwyvar her zamanki gibi. eğlenceli, esprili, duyarlı, efendi, paylaşımcı ve "aşık"... melagrana misafir sanatçı gibi, sahne alıyor, kısa süre sonra da başbaş. tadı tamağında kalıyor insanın. sıcak görünümlü soğuk şey! sofsotik eğlenmesini bilen, duruma göre hem fırlama hem romantik olabilen flu bakışlı yakışıklı. notokord sessiz sakindi yine. ama nedense yakışıyor ona bu özelliği. belki de alıştığımız içindir bilemem. sevimli, canayakın, efendi ve misafirperver. deulu bi türlü kalkmadığı masasında yanına gelen hemen herkesle sohbet eden gecenin "ağır abisi" devotee her zamanki gibi. o'nu konuşurken veya gülerken görebilen kaç insan vardır hep merak etmişimdir. kaçakçay yanına açılacak parantezin içine tüm olumlu özellikleri koymak kaydıyla, bildiğiniz piç. ama öle böle değil, bayrak taşıyan bile hava-cıva kalır bunun yanında. (zeytinyağ sever) pötü ilk zirvesi olması ve hiç kimseyi tanımamasına rağmen, canayakınlığı ile hemen kaynaşılan tatlı şey. bor madenleri tutuktu bu gece. biliyorum haklı nedenleri vardı. yaklaşan askerlik, uzun yollar, beklenen yolcular filan. canısı sağolsun ama, nasılsa telafisi var. zinkafnun meksika sınırından faks göndermişti zirve öncesi. "benim için de için/eğlenin abi" diyordu. kırabilir miydik? değil içmek bor madenleri ile kulaklarını bile çınlattık be. yenisekme bedeni alplerde, ruhu bizimleydi. biz kordon çimlerinde demlenirken o "n'aapıyosunuz orda" diyordu telefondan. kıskançlıktan çatladı. evolet aşkların en güzeli kraliçe arı. yat dizine ablan olsun, sarıl sıkı sıkı sefkülün olsun, hadi içelim/dertleşelim aq de meyhane arkadaşın olsun. lan valla abartmıyorum acaip bi "karı" bu. yanakları mıncıklanası zilli. wildboy ilk kez bir zirvede bu kadar yorulduğunu gördüm. katılımcıları eğlendirmek için cidden çok koşturdu, çabaladı, didindi durdu. e haliyle koca bi teşekkürü hak etti. sağolsun-varolsun, sinirli abisinden litrelik tekirdağ kurban olsun.
yıkıp geçen zirveydi, öyle ki etkisini hala üzerimden atamadım. hala yorgunum yahu, öyle böyle değil.. tabi bunda habire götlememein, dere tepe demeden koşturmamın ve su gibi akıp giden alkolun etkisi de olabilir mi? olabilir. herneyse meselenin özünden uzaklaşmayalım efendim. öncelkile bu süper geceyi düzenleyen dogum günü kızı evolet e ve onun sadık yardımcısı wildboy a teşekkürlerimi sunuyorum ayrı ayrı.. bir balo havasını yaşatan müzikler içinse van den budanmayer a ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum. tabii bu seviyeli müziklerin izmir zirvesindeki hakimiyetinin çok uzun olmayışı ardından kopan tüm izmir tayfası ile eğlancenin doruk noktalarına varılması ve akabinde gelen polis baskını olayı daha da bir egzantrik yaptı. neyse ki her birimiz eşşşşek kadar olduğumuzdan polis amcalar he deyip gittiler.. sonrasında kordona çıkıp roman oynamalar, pasta kesip midyeye yumulmalar, bir türlü sonu gelmeyen fotoğraf çekimleri ve çiğdem çitletmelerin ardndan eve varmalar ki bunda sinirliyim ezelden in yeri doldurulamaz yardımını asla es geçemiyorum.... aamaan çok uzattım; tek kelimeyle müthişti işte. hadi bitti.