|
|
- bir çeşit kayabalığıdır. akdeniz sularında sıkça görülür. kamuflaj yeteneği çok iyi olduğu için bu isimle adlandırılır. dalğıçlar arasında bu balığı görmek ve vurmak bir çeşit ustalık derecesidir.
- bir sezen aksu şarkısı.
- diyarbakır ilinin 36.406 nüfuslu ve 480 km2 yüzölçümlü ilçesidir.
rıza gençoğlu ilçenin kaymakamıdır. abacılar, akçayurt, anıl, belen, çardaklı, çukurköy, gömeç, kalaba, kaledibi, kırım, okurköy, serenköy, sergen, süslü, topçular, soylu, uzunlar, yayvan, yukarıturalı isimlerinde toplam 19 köyü bulunur.
- asli şekli kanı olan sözcük.
- yeniden güçlü-- yapabilir -- olmak:
bunun için nasıl da tersine çevirmen gerek yaşam yönelimlerini-- sen tamamiyle boşvermeye karar vermişken geldi o: bütün yönelimini değiştirmek için--nasıl da zor bu; ama, nasıl da güzel, yeniden canlanmak-- yaşamının toz tutmuş hayallerini silkeleyip bahar güneşine çıkarmak-- kendine yeniden bir yeni yıldız seçip, gökyüzü haritanı yeniden çıkarmaya girişmek...
çıkmak ve çıkarmak, yeniden-- o, işte, bu olanak.
(bkz: budur)
- gelişimi,
kangı> kanı> kani> hani şeklinde olan sözcük. (zarf)(aytok, 05.06.2007 21:17 ~ 06.06.2007 18:52)
- ifade yeteneğinin kilitlenme aşamasına geldiği durumlarda sık başvurulan bir sözcüktür. hani diye cümleye başlamak sanki cümleyi daha bir dolduracak gibi gelir. işe de yarar çoğu zaman, hoş durur.
- sezen aksu'nun sevgilerimle albümünden..
hani o duygu var ya
terkeden sevgiliyi düşünmek ara sıra
hani koşarsın camlara,
bakarsın insanlara,
düşersin bir boşluğa
bir an görebilmek onu
değer tüm yaşamana
hani sarılırsın çaresiz anılara
hani serilir anılar karşına
hani gözlerin kararır o anda
- veda busesi nin ilk kelimesi.
- eurovision 1982'ye neco'nun yorumuyla katıldığımız şarkı. nereden nereye diyeceğim de bundan öteye ne kadar gittik bilemiyorum.
http://www.youtube.com/...
- you know'un türkçesi, yani' nin ekürisi.
vj ağızlı insanlar bunu cümle içinde 295689 kez kullanmakta beis görmezler.
hani, anlatmak istediğim bi laf hani, bu kadar da çok kullanılmaz ki. hani yani, belki de bu bi süre sonra hani sinir bozucu oluyordur diğğmi? di mi yani honey?
- süper bir çelik şarkısı. sevdan gözümün bebeği albümünden. çelik in en iyi slowlarından biri diyebilirim.
hani yer oynamayacaktı yerinden
hani gözün vurmayacaktı derinden
hani varına tiryaki olmayacaktım
hani sevdan belimden bükmeyecekti
tükenmeden ümitlerim gel yeter
yaşım başım geçmemişken al yeter
ardım sıra gizli gizli dolanıp durma
sonum buysa ben razıyım vur yeter
hani rüyalarımı bölmeyecektin
hani gözyaşlarımı görmeyecektin
hani sakınacaktın kolum kanadım
hani şefkat güneşim sönmeyecektin
- 1982 yılında yapılan eurovision'da neco'nun seslendirdiği, ingilizcedeki ''honey'' sözcüğüne benzemesi nedeniyle sempati alarak, kazanabileceğimiz umut edilen ancak umduğumuzu bulamadığımız beste.
|