görseller
hangar 18 

belki ilginizi çeker
  1. · megadeth
  2. · return to hangar
  3. · osman öztunç
  4. · aynı soloyu yüzlerce kez üst üste dinlemek
  5. · live at the hammersmith odeon
  6. · insomnia
  7. · en iyi 100 gitar solosu
  8. · itü felsefe mühendisliği
  9. · return to hangar
  10. · that one night in buenos aires
gündem
  1. · kurban bayramı vahşeti
  2. · köpekbalığı görünce yapılması gerekenler
  3. · zongul ducks
  4. · kapının önünde bir yığın misafir ayakkabısı görmek
  5. · hayatın iyi bilinmesi gereken kanunları
  6. · izmirli altıncı nesiller buluşuyor sevişiyor
  7. · sözlük yazarlarının itirafları
  8. · 2006 nın ilk girisini giren zavallı yazar
  9. · tipik kedi manyaklıkları

hangar 18  

1. marty ile mustaine'in deli atıştığı parça.
    (biaxident, 13.03.2004 00:16)
  2. the world needs a hero albümünde devam niteliğinde bir parçanın da yapıldığı , soloya doymak ve bolca kafa sallamak isteyen gençlerimiz için şiddetle tavsiye edeceğimiz megadeth parçası
    (bkz. return to hangar)
    (togisama, 30.03.2004 18:05 ~ 18:06)
  3. eskiden ege tvde yayınlanan heavy metal programı
    (galadriel, 31.03.2004 00:00)
  4. amerikada 51. bölgede bulunan bir hangar. içinde ufoların bulunduğu rivayet edilir
    (eglaia, 31.03.2004 01:22)
  5. 1) megadeth adlı speed metal türünde müzik yapan topluluğun , "rust in peace" adlı albümünde'ki ikinci şarkının adı.

2) amerika'da ufolardan arta kalan araçların hükümet tarafından saklandığı rivayet edilen hangar.

3) aynı konuyu ele alan , zamanında star1 adlı televizyon kanalında yayınlanmış sinema yapıtı.
    (skuba, 04.04.2004 07:19)
  6. rust in peace albümünün 2. parçası. yolda yürürken dinlerseniz gideceğiniz yere 5-10 dakka önce ulaşmanızı sağlayan şarkı.

welcome to our fortress tall
    take some time to show you around
    impossible to break these walls
    for you see the steel is much too strong
    computer banks to rule the world
    instruments to sight the stars

possibly i've seen to much
    hangar 18 i know too much

foreign life forms inventory
    suspended state of cryogenics
    selective amnesia's the story
    believed foretold but who'd suspect
    the military intelligence
    two words combined that can't make sense

possibly i've seen to much
    hangar 18 i know too much
    (fenriz, 07.04.2004 02:04)
  7. mustaine içinde imzası olan her metallica şarkısı gibi call of ktulu'yu da almıştır.ama call of ktulu gibi harika bir giriş riff'ini bulduğu için tebrik etmek lazım..kendine ait olanı geri almış adam..bu giriş riff ini ritim haline getirirek hangar 18in giriş kısmı oluşmuştur.zaten sonraları bambaşka bir şarkı oluyor..harika sololara sahip,bir nevi atışma olan bir parçadır.şarkının ani değişimiyle progressive etkileri görebiliyoruz..ama bu kadar hastasıyım..soloları için hala uğraşıyorum...artık çalıcam seni hengır eytiiiinn!!!(bkz: anam anam)
    (love metal, 14.10.2005 10:48)
  8. çoğu gitaristin "abi ben niye çalamıyom bu parçayı ya ühü ühü" diye uğruna ağladığı parça. boş verin, kasmayın, mustaine'dir, olur öyle...
    (gxix, 02.02.2006 01:51)
  9. (bkz: return to hangar)
    (petersellers, 02.02.2006 02:01)
  10. halen hangar onsekiz diye okuduğum mükemmel ötesi megadeth parçası. marty fridmenda bu şarkıda attığı sololardan sonra onu kimse tutamamıştır halende solo atmaktadır.
    (rüzgarakarşı13metreişeyenadam, 16.02.2006 00:36 ~ 00:44)
  11. canlı olarak coverlayan gruba kafadan notumu verdiğim, hayvan gitar çalmayı gerektiren, ustalık kokan megadeth şarkısı.
    (yedinin yedincisi, 22.04.2006 16:06)
  12. tek kelimeyle mükemmel bir şarkıdır. holy wars ile beraber megadeth'in metal müzik yoluna koyduğu önemli bir kilometre taşıdır...
    (rasputin, 07.05.2007 00:31)
  13. klibini tırt bulduğum megadeth parçasıdır.ayrıca sonuna doğru marty friedman eşşeğin cinsel organına hidroelektrik santral kurmuştur adeta.
    (albiceleste, 07.05.2007 00:42)
  14. söylenenlere göre roswell'a düşen ufonun ve içinde bulunan uzaylıların tutulduğu hangar.
    www.unexplainedstuff.com/images/geuu_03_img0636.jpg
    (eazy, 01.08.2007 20:04)
  15. her ne kadar klibinde kylie minogue'lu street fighter ile cüneyt arkın'lı dünyayı kurtaran adam filmlerindeki gibi efektsiz canavar karakterleri de barındırsa, solo kısımlarında dave mustaine ile marty friedman'ın klipte bile kendilerinden geçtiği parçadır. megadeth'in en iyi eserlerinden biri olarak algılamak herhalde yanlış olmaz.
    (dünyayı kurtaran adam, 11.09.2007 10:08 ~ 22:22)
  16. guitar hero 2 de çalması ayrı bir keyif verir insana.
    (universalmind, 11.09.2007 10:18)
  17. http://youtube.com/... adresinden görülebileceği gibi, guitar hero 2 isimli oyunun en zor parçalarındandır.
    (dünyayı kurtaran adam, 21.03.2008 01:19 ~ 01:26)
  18. megadeth'in kesinlikle en iyi 3 parçası arasında bu hayvani şarkı. gitar çalan bir insan değilim ama şarkı boyunca atılan soloların ne kadar hayvani olduğunu anlayacak kadar müzikal bilgim var ve hatasız çalabilene saygı duyuyorum.

guitar hero 2'de bulunması sebebiyle youtube'a çalmaya çabaladıkları görüntüleri koyanlar sayesinde bir expert seviyesinde ne kadar hayvanileştiğini görmek mümkün. hatasız çalan var mıdır? insan mıdır bilemiyeceğim.

dave mustaine bile bir fransız kanalında guitar hero oyununda basit seviyede takılıyor. tabii normal gitar ve oyun gitarı aynı değil*;

(bkz: http://www.youtube.com/...)

bu da expert seviyesinde muhtemelen bir bot tarafından yapılmış versiyonu. bot diyorum zira hayvani zor, %99 ne lan!

(bkz: http://www.youtube.com/...)

hastasıyım lan bu parçanın.
    (sycrone one, 24.04.2008 12:50)
  19. megadeth isimli insanlar topluluğuna tapmak için tek başına dahi geçerli bir sebep olan rust in peace albümünün en sağlam, en melodik ve en doyurucu şarkısı.
    (seemann, 24.04.2008 12:52)
  20. girişi olmayan parça, çoğu megadeth parçası gibi.

aniden başlayıverir. çekiverir sizi büyülü kollarına. 5 dakika 11 saniye soyutlanırsınız bu dünyadan.
    (master of puppets solosu, 02.01.2009 22:30 ~ 22:32)
  21. genellikle içinde 18 ayrı solo olduğu için adı hangar 18 olmuş sanılan megadeth şaheseri. aslında 11 solosu vardır. ki çoğu şarkının sonundadır. adıyla da solo sayısının bir alakası yoktur. adının nerden geldiği zaten yazılmış.

bence megadeth'in en iyi 3 şarkısından birisi. nasıl oluyor da "en iyi x gitar solosu" konseptli sıralamalara giremiyor anlamıyorum. 11 solodan en az 4-5 tanesi listelere ayrı ayrı bile girebilir. introsu da megadeth'in en iyi introlarından biridir, ne olduğunu anlamadan bir anda kendinizi şarkının içinde bulursunuz. ayrıca bu şarkı tam bir konser şarkısıdır. özellikle that one night in buenos aires kaydı bir şekilde dinlenmelidir. arjantinli seyirciler şarkıyı resmen bambaşka hale getirmiş, sondaki sololar arasındaki davul seanslarında "megadeth" diye bağırmaları, şarkının gazını 3.24 kat arttırıyor.

mustaine de bu şarkıyı çok severmiş, zaten bu şarkının 10. yılını kutlamak için return to hangar'ı yaratmıştır. (bir videoda o tarz bir şey demişti)

çok canım sıkıldığında açar, dinlerim ben bu şarkıyı. ne dert kalır, ne tasa. bazen diyorum bu şarkının sonundaki 7 friedman/mustaine solosu birleşse danaya girse. sonra 2-3 kere daha dinliyorum ve bu saçma düşünceden kurtuluyorum. öyle işte.
    (peace sells and i m buying, 03.01.2009 17:40 ~ 17:59)
  22. megadethin rust in peace albümünde olan şarkı. daha sonra greatest hits e koyulmuştur.
    (necrophagist, 03.01.2009 17:49)
  23. klibi de pek eğlenceli olan megadeth şaheseridir. izlenmesini şiddetle tavsiye ediyorum.

ayrıca (bkz: return to hangar) (bkz: the world needs a hero)
    (siz hepiniz ben tek, 04.02.2009 12:00)
  24. (bkz: gitara tecavüz etmek)
    (judaspriest, 18.08.2009 01:45)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil