the world needs a hero albümünde devam niteliğinde bir parçanın da yapıldığı , soloya doymak ve bolca kafa sallamak isteyen gençlerimiz için şiddetle tavsiye edeceğimiz megadeth parçası
(bkz. return to hangar)
rust in peace albümünün 2. parçası. yolda yürürken dinlerseniz gideceğiniz yere 5-10 dakka önce ulaşmanızı sağlayan şarkı.
welcome to our fortress tall
take some time to show you around
impossible to break these walls
for you see the steel is much too strong
computer banks to rule the world
instruments to sight the stars
possibly i've seen to much
hangar 18 i know too much
foreign life forms inventory
suspended state of cryogenics
selective amnesia's the story
believed foretold but who'd suspect
the military intelligence
two words combined that can't make sense
possibly i've seen to much
hangar 18 i know too much
mustaine içinde imzası olan her metallica şarkısı gibi call of ktulu'yu da almıştır.ama call of ktulu gibi harika bir giriş riff'ini bulduğu için tebrik etmek lazım..kendine ait olanı geri almış adam..bu giriş riff ini ritim haline getirirek hangar 18in giriş kısmı oluşmuştur.zaten sonraları bambaşka bir şarkı oluyor..harika sololara sahip,bir nevi atışma olan bir parçadır.şarkının ani değişimiyle progressive etkileri görebiliyoruz..ama bu kadar hastasıyım..soloları için hala uğraşıyorum...artık çalıcam seni hengır eytiiiinn!!!(bkz: anam anam)
halen hangar onsekiz diye okuduğum mükemmel ötesi megadeth parçası. marty fridmenda bu şarkıda attığı sololardan sonra onu kimse tutamamıştır halende solo atmaktadır.
her ne kadar klibinde kylie minogue'lu street fighter ile cüneyt arkın'lı dünyayı kurtaran adam filmlerindeki gibi efektsiz canavar karakterleri de barındırsa, solo kısımlarında dave mustaine ile marty friedman'ın klipte bile kendilerinden geçtiği parçadır. megadeth'in en iyi eserlerinden biri olarak algılamak herhalde yanlış olmaz.
megadeth'in kesinlikle en iyi 3 parçası arasında bu hayvani şarkı. gitar çalan bir insan değilim ama şarkı boyunca atılan soloların ne kadar hayvani olduğunu anlayacak kadar müzikal bilgim var ve hatasız çalabilene saygı duyuyorum.
guitar hero 2'de bulunması sebebiyle youtube'a çalmaya çabaladıkları görüntüleri koyanlar sayesinde bir expert seviyesinde ne kadar hayvanileştiğini görmek mümkün. hatasız çalan var mıdır? insan mıdır bilemiyeceğim.
dave mustaine bile bir fransız kanalında guitar hero oyununda basit seviyede takılıyor. tabii normal gitar ve oyun gitarı aynı değil*;
megadeth isimli insanlar topluluğuna tapmak için tek başına dahi geçerli bir sebep olan rust in peace albümünün en sağlam, en melodik ve en doyurucu şarkısı.
genellikle içinde 18 ayrı solo olduğu için adı hangar 18 olmuş sanılan megadeth şaheseri. aslında 11 solosu vardır. ki çoğu şarkının sonundadır. adıyla da solo sayısının bir alakası yoktur. adının nerden geldiği zaten yazılmış.
bence megadeth'in en iyi 3 şarkısından birisi. nasıl oluyor da "en iyi x gitar solosu" konseptli sıralamalara giremiyor anlamıyorum. 11 solodan en az 4-5 tanesi listelere ayrı ayrı bile girebilir. introsu da megadeth'in en iyi introlarından biridir, ne olduğunu anlamadan bir anda kendinizi şarkının içinde bulursunuz. ayrıca bu şarkı tam bir konser şarkısıdır. özellikle that one night in buenos aires kaydı bir şekilde dinlenmelidir. arjantinli seyirciler şarkıyı resmen bambaşka hale getirmiş, sondaki sololar arasındaki davul seanslarında "megadeth" diye bağırmaları, şarkının gazını 3.24 kat arttırıyor.
mustaine de bu şarkıyı çok severmiş, zaten bu şarkının 10. yılını kutlamak için return to hangar'ı yaratmıştır. (bir videoda o tarz bir şey demişti)
çok canım sıkıldığında açar, dinlerim ben bu şarkıyı. ne dert kalır, ne tasa. bazen diyorum bu şarkının sonundaki 7 friedman/mustaine solosu birleşse danaya girse. sonra 2-3 kere daha dinliyorum ve bu saçma düşünceden kurtuluyorum. öyle işte.