az önce fragmanı seyrettim. will smith'te bir bezginliktir gidiyor. ı'm legend filmindede bu adamda bi gariplik olduğunu sezinlemiştim. ama artık bu filmden sonra eminim kendi tarzı adamın bu. zaten filmde hiphop sesleri fazlaca olacak öyle gözüküyor. ama eğlenceli bir film olacağı kesim. imdb ye göre ağustosta türkiyede film.
tepe nautilus' ta altyazılı gösterilmektedir... bir kaç iyi espri dışında, tamamıyla tahmin edilebilir bir senaryoya sahip, yetersiz bir film... sıkıldım açıkçası...
efektleri için veya charlize theron manyakları, kendisi için gidebilir...
fragmandaki süper sahneler dışında pek bir forsu olmayan bekleneni en azından benim için verememiş olan komik-duygusal arası film. kısa olması iyi olmakla birlikte buna rağmen film ortasında bayabilmektedir. çok tavsiye edilmez. evde bol geyik eşliğinde izlenmesi tavsiye edilir.
hancock öncesi fragmanlarda gördüğüm üzere bu aralar damıtılmış klasik kahramanlık filmleri artık seyirciyi tatmin etmiyor ki defosu olan, absürd mizahın ağırlıkta kullanıldığı filmler giderek ön plana çıkıyor. adlarını hatırlamıyorum ama fragmanlarda izlediklerimden bir tanesi ajan filmleriyle dalga geçerken, beriki de adam sandler'ın oynadığı çok tehlikeli bir israil ajanıyken fatih ürek gibi giyinerek kuaför olmayı seçen bir karakter üzerineydi.
hancock da bu ekolden. denyo süper kahraman filmi de diye özetleyebiliriz. yer yer gelen süper espriler, hareketli sahneler ziyadesiyle eğlenceli. ama dürüst olmak gerekirse sonlardaki duygusal bölüm, beklemediğim epik temel de şaşırtıcıydı. filmin ucu açık gibi gelmedi ama belli olmaz tabii, devamı da gelebilir. özetle eğlenceli, yaz sıcakları için birebir.
film çeşitli kesintilere uğramıştır. orijinal fragmanlarda hancock adlı kişiye jackass diye hitap edildiğinde kafayı yemekte, ancak film içerisinde bu jackass kaldırılmış yerine asshole kullanılmıştır. bununla birlikte 3-5 sahne daha fragmanında varken film içerisinde yoktur, ancak güzel ve eğlenceli bir filmdir. imdb verilerine göre de 6.9/10 almıştır, yeterlidir.
beklentinizi çok yüksek tutmadığınız sürece izlemekten keyif alacağınız bir film. muhteşemdi, harikaydı diyemeyeceğim ama güzeldi. galleria prestige sinemalarında alt yazılı olarak gösterilmekte. eğlenceli, yazlık bir film.