görseller
hamas 

belki ilginizi çeker
  1. · israil in ateşkes kararı
  2. · yasser arafat
  3. · lübnan
  4. · 6 temmuz 2009 uygur çin çatışmaları
  5. · filistin mücadelesini cihad sanmak
  6. · islamterörülanetler com
  7. · el fetih
  8. · israil in kendini savunma hakkı vardır
  9. · filistin
  10. · dtp nin pkk ya terörist diyememesi
gündem
  1. · giyotine yolladılar gitmedim
  2. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  3. · 27 kasım 2009 bursaspor galatasaray maçı
  4. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  5. · darwin i bitiren balık
  6. · kar yağarken hissedilen duygular
  7. · beşiktaş
  8. · şirinler köyüne alternatif şirin alımları başladı
  9. · akrep burcu sözlük yazarları

hamas  

sayfa  / 2
  1. filistin'deki islami örgütlerin en büyüğü.
    açılımı filistin islami direniş hareketi.
    (headfucker, 02.07.2004 17:58)
  2. bugün lideri meşal ülkemizdedir. erdoğan'ın ve gül'ün açıklamalarına göre kendileri davet etmemiştir. erdoğan görüşmemiştir.
    (compasino, 17.02.2006 11:59 ~ 12:08)
  3. islami direniş hareketi anlamıan gelir.
    (cool, 28.06.2007 02:40)
  4. (bkz: fatah)
    (keyif pezevengi, 28.12.2007 07:36)
  5. kurucusu şeyh yasin'dir, birkaç sene önce israil'in bir füze saldırısı ile şehit olmuştur.
    (dünyayı kurtaran adam, 05.09.2008 01:49 ~ 02:00)
  6. ciddi ciddi mossad tarafından kontrol edildiğine inandığım örgüt. keza durup dururken, daha sorunlar halledilmemişken, abluka devam edip insanlar açlıkla mücadele ederken gazze'deki ateşkesi uzatmayıp bir de üstüne hiç bir işe yaramayan bir füze saldırısı ile israil'e kafa tutan bunun cevabı olarak da hazırda bekleyen(!) israil ordusu tarafından büyük bir katliamla sonuçlanan bir hava saldırısı ile uğruna savaştığını idda ettikleri insanların ölümüne sebep olan bu kafa acaba ne zaman bu zulmün sonuçlanması ve de insanların özgürce yaşadıkları bir filistin için çalışmaya başlayacak?
    (stocky2001, 28.12.2008 12:17)
  7. filistin içindeki gücünü ve iktidarını, iran ve suriye'den gelen para ve silah desteğini israil ile süren çatışmalardan alan bir örgüttür. çatışacak bir israil olmadığında hamas'ı desteklemeye de gerek kalmaz.
    (azwepsa, 28.12.2008 12:21)
  8. filistin'e yapılan saldırıların, en az israil kadar sorumlusu olan örgüt...

israil'in ne olduğu bellidir, savaşla beslenir, düşman olduğu ülkeler sayesinde varlığını sürdürür, dış politikası buna bağlıdır..
    israil açısından hamas gibi bir terör örgütünün, gazze'de yönetimi ele alması kadar hayırlı birşey yoktur, amerika'nın da, israil'in de son seçimleri, hamas'ın kazanacağını bile bile desteklemesi bu yüzdendir..
    bundan önceki 6 aylık ateşkes döneminde ise, el yapımı olsa da, israil'e madden bir zarar verememiş olsa da, sınırdan füze saldırıları devam etmiştir hamas'ın, bana söyler misiniz; israil gibi bir ülke için daha kışkırtıcı ne olabilir?

adam zaten savaş istiyor! adam zaten en küçük bir koz istiyor savaşmak için, sen ona bu kozu veriyorsun...

not: bu giri israil'i övmek, haklı göstermek amacı taşımıyor. bu saldırıyı da asla ve asla haklı göstermiyor, yalnızca hamas kısmı ile yorum yapılıyor.
    ayrıca evet, israil ambargo uygulamaktadır, baskı kurmaktadır gazze'de. belki de savaşmak hamas'ın tek çaresidir filistin halkı adına..ama ne işe yaradı ve ne işe yarayabilir şimdiye kadar?! "seçim yapacağız" diyene kadar kim önemsedi ki hamas'ı? hamas biraz daha akıllı davransaydı bu süreçte, en azından arap dünyası için biraz daha çalışsaydı, hiçbir işe yaramayacağını bildiği halde füze saldırılarını devam ettirmeseydi şu an daha fazla destek buluyor olabilirdi.
    (insansevmeyenhayvan, 30.12.2008 22:38)
  9. aynı zamanda filistin'de halkın %40 küsürünü temsil eden bir siyasi partidir.
    (azwepsa, 02.01.2009 15:33)
  10. bu örgüt olmasa da israil kan dökmeye devam edecektir.siz diyebilir misiniz ki zamanında emperyalist devletler ülkemizdeyken,milli mücadele de bulunan örgütün gereksiz olduğunu? herhalde direniş olacaktır.direniş olmazsa,o ülke oradan çıkacak mı zannediyoruz? tabiki de hayır. ne kadar fazla direniş varsa,o kadar ümit,umut vardır.hamas'ta bir umuttur.
    (dolmakalem, 02.01.2009 15:55)
  11. halen yüzlerce türkün gazzede tedirgin yaşamasına sebebiyet veren filistin resmi partisi.
    (sokak kültürü, 03.01.2009 23:00)
  12. savaş yanlısı tutumuyla filistin halkını felekatlere sürükleyen örgüt. israilin yaptıklarını elbette makul kılmıyor ama hamas'ın da masum olduğunu söylemek çok zor.
    (maslow, 05.01.2009 15:59)
  13. şöyle bir video var:

http://www.youtube.com/...

bu nadide videoyu hazırlayan arkadaşlar, hamas'ın çocukları kalkan olarak kullanmasını ve bir çok filistinli çocuğun çocukluktan itibaren beyinlerinin yıkanıp barış ortamının baltalandığından dem vurmuşlar. linkteki videoda çocuklara elindeki silahla ne yapacağı sorulunca "yahudileri öldüreceğim" cevabı alınmış. güzel. videoda çocukların herbirinin elinde silahlar, askeri eğitimden geçiyor gibiler. kimbilir onlar için sadece bir oyundur bu. bu oyun ne zaman biter? muhtemelen çocukluklarının bittiği döneme, yani ilk ölüm acısını yaşadıkları döneme denk düşer. burada soruyor youtube üzerinden yahudi arkadaşımız: "böyle bir ortamda barış nasıl gelir?" bence cevaplanmaya değer bir soru. cevapsa çok açık: gelmez. ama bu cevabı israilli birinin vermesi abes kaçıyor. barış için ne yapmış israil? hamas'ın saldırgan, şiddet yanlısı tarafını güçlendiren, sürekli besleyen filistin'deki nefret mi? şayet aynı nefretten bahsediyorsak bu nefret filistin topraklarında doğmuyor, israil üzerinden misket bombasıyla gazze'ye yağıyor. "paradise now" diyerek kendini ölümün tam ortasına atan her bir gencin şayet ölmezse önünde duran gelecek ölümden daha beter. hamas'ı güçlendiren intikam duygusunu filistinlilere aşılayan israil, o videodaki her çocuğun eline verilen silahın da, şimdilerde gazze'nin kanla sulanmış topraklarına düşen küçük bedenlerin de, misilleme hırsıyla israil topraklarında ölen her yahudinin canının da tek sorumlusudur. annemin dediği gibi her zaman büyük kardeş suçludur.
    (malpolitikası, 05.01.2009 18:56 ~ 18:58)
  14. bu örgütü suçluyorlar ya
    "sen adamlara koz verdin"
    bu örgütün koz vermesine gerek yok.
    israil istediği zaman savaşabilir zaten.
    zaten.
    istese kendi kendine bile roket fırlatabilir.
    sonra hamas yapmış olur.
    (çok uçucu madde, 05.01.2009 19:16)
  15. filistin halkını canlı kalkan olarak kullanarak yüzlercesinin ölmesine sebep olan terörist örgüt. kusura bakmayın ama müslümanlardan da terörist örgüt çıkıyor bunu kabullenin artık. müslüman yaparsa direniş gevur yaparsa terör değil malesef. israilde gidip otobüs patlatıp yüzlerce insanı öldüreceksin, kasam füzelerini oraya buraya atacaksın sonra karşı tepki geldiğinde masum sivilleri kandırıp hamas liderlerinin evlerine, bahçelerine yerleştirip ölmelerine sebep olacaksın. ben böyle kanla beslenen direniş görmedim. direniş kurtarmak için olur bir ülkeyi, kanla sulamak için değil. israilin yaptıkları nefret uyandırıyor bende ama hamasın yaptıkları kadar ancak. ama biz bunu görmedikçe sadece israile küfredeceğiz. aşağıda linkte lübnan tv sinin görüntüleri var israil saldırısına karşı filistinlilerin nasıl canlı siper olarak kullandığına dair. amaçları israilin hamas liderlerinden birinin evini bombalamasını önlemekmiş. şimdi israil bu evi bombalasa yüzlerce sivil öldürmüş olacak ama ben sormadan edemiyorum nasıl böyle vurdum duymazlık olur. nasıl masum halkı israil bombalarının altına bırakıp bizi koruyun dersiniz. hamastan da israildeki aşırı milliyetçilerden de nefret ediyorum ve ne yazık ki iki taraf var oldukça orta doğuda barış olması imkansız görünüyor.

http://www.youtube.com/...
    (sanitarium, 06.01.2009 19:46 ~ 07.01.2009 00:20)
  16. hamas ne toz pembe bir örgüttür, ne de israil'in katliamına bir gerekçedir. israil devleti'nin eli kanlılığı, menfaatleri için her türlü kirli savaşa girmeye hazır olduğu gerçeği gün gibi ortadadır zaten. ama, sırf vahşet saçan israil'e karşı savaştığı için hamas'ı aklayamayız. israil bugün nasıl asker, sivil ayırt etmeden kan döküyorsa, hamas da sivil israillilerin kanlarını döküyor. bu da vahşettir. şu an yaşanan katliam bu gerçeği değiştirmez. filistin halkının tutunacak bir dalı yok, tabi ki hamas'ı destekliycekler. hele de savaş zamanında. ki şu anda siciline bakmadan desteklenmeli bence de.

sık sık dediğim gibi, olaylar birbirinden bağımsız incelenmeli. bir vahşet bir vahşeti yokedemez.
    (yağmursonrasıtoprakkokusu, 07.01.2009 03:23)
  17. aşağıda linkini vereceğim videoda bahsedilen tüm yer ve tarihler doğru olmayabilir, yapılan çeviriler de yalan olabilir. ama uçaklardan çekilen görüntüler aslında iddiasına kanıttır. filistin'deki sivil kayıpların en az israil kadar bir diğer sorumlusudur.

http://www.mideasttruth.com/...

linki koymayı unutmuşum...
    (azwepsa, 07.01.2009 11:48 ~ 11:51)
  18. (maslow, 09.01.2009 15:18)
  19. sözde filistine demokratik yollla gelmiş ama gitmemeiş şimdide terör örgütü gibi eylemler yapan afganistan daki benzerini hatırlatan grup.
    (best model of my cocks, 11.01.2009 21:33)
  20. türkiye'nin şu sıralar yanında olduğu oluşum aslında bana göre yanında olmamız gereken filistin halkıdır ve düşünmeliyiz ki bizim hamas verdiğimiz destek ne kadar umursanıyor bizim askerimiz yıllarca pkk ile savaş halindeyken hamas'ın umrundamıydı diye sormak gerekir.
    (sessiz geminin kaptanı, 31.01.2009 01:50)
  21. filistin'de ki son seçimlerde hamas oyların % 65.25 alarak, halkın iradesini ortaya koymuştur.
    bu partiyi terör listesinde göstermek, halkın iradesine saygısızlıktır.
    (mgüzel, 31.01.2009 19:16)
  22. hamasss teröristiiiiiiir nokta!!!
    peres demiştir bunu
    ezilen bir halkın savunucusu,fakat bunu faşizme dökmeden yapsalar daha iyi olur.
    (dedimvekaçtım, 31.01.2009 19:20 ~ 20:05)
  23. filistin devletindeki egemen güçtür, dünya'daki diğer tüm egemen güçler gibi terörist bir yanı vardır, terör yöntemleri kullanır.

elbette ki ezilen bir ulus için mücadele etmesi benim gözümde kendisini israil'den bir derece üstün kılsa da, israil'in gücüne sahip olsa yahudilere aynısını hatta daha fazlasını yapmayacağına emin olamamam da beni hamas konusunda temkinli olmaya itiyor doğrusu...
    (trorge, 31.01.2009 19:20)
  24. (bkz: @3056417)
    (hidrolaz, 31.01.2009 20:20)
  25. el fetih sempatizanlarını en iyi ihtimalle dizinden en kötü ihtimalle kafasından kurşunlayan seçimle (!) demokratik bir şekilde (!) işbaşına gelmiş (ben demiyorum rte diyor) filistin direniş örgütüdür.

edi ile büdü der ki; eksilemeniz maalesef bu gerçeği değiştirmiyor
    (oturundiyorkendileri, 05.02.2009 10:28 ~ 13:30)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil