halkla ilişkiler 

adana çık aradan

1. günümüzde her türlü kuruluşun kurduğu ve kurmak zorunda olduğu bir departman.
    ayrıca dersinden * kaldığım için nefret ettiğim departman
    (markrenton, 23.09.2004 16:56)

2. presentable ya da prezentabl gibi abuk sabuk kavarmları ülkemizin içine sokarak zaten ters evrim geçirmeye zorlanan yurdum insanını bir nebze daha maymunlaştıran sosyofolloş olmuş şeysi.
    (skuba, 23.09.2004 18:35)
  3. (bkz. presentable)
    (bkz. presentable olmak)
    (skuba, 23.09.2004 18:35)
  4. kimi yerlerde "pr" ya da "public relations" (pablik rileyşıns) diye kullanılan birim.**
    kurumun halk ile olan ilişkilerini ve toplum üzerindeki imajını kurcalayan departmandır... "pr"nin iyisi şirketi vezir, kötüsü rezil eder.
    (bkz: halkla ilişkiye girmek)
    (azwepsa, 28.01.2005 18:21)
  5. bazı uzmanlarca reklam devrinin bittiği , halkla ilişkiler devrinin başladığı öne sürülmektedir. reklam arası film izleyen , özellikle şehir içlerinde yolculuk yaparken reklam tabelası tutması yüzünden kusan insanların bu yöntemle artık gaza getirilemediği , para harcamaya yöneltilemediği bir dönemde halkla ilişkiler insanları tahrik etmenin en önemli yöntemi olmaya adaydır. ayrıca oturup "sizle" iligilenen bir kişinin , mümkün olduğunca çok kişiye hitap etmek üzere hazırlanmış bir reklamdan ; insanın içindeki "en büyük benim, ben özelim" dürtüsü nedeniyle daha etkili olacağı kesin. yani yaşasın halkla ilişkiler...
    (redblue, 28.01.2005 21:57 ~ 21:58)
  6. pazarlama ve reklamla birbirlerine karıştırılan alandır. düşünün ki, bir kadından hoşlanıyorsunuz, birlikte olmak istiyor fakat yanaşamıyorsunuz.birine para verip sizi tanıyormuş gibi ona sizi övmesini söylerseniz, o da gidip kadına "x gerçekten süper bir adamdır, hayatına öyle biri girmediğinden eminim, tanışırsanız ne demek istediğimi anlarsınız" derse bunun adı reklamdır. ama yok, ben işimi hallederim der, gider kendinizi anlatır sizinle olması için ikna etmeye uğraşırsanız bu pazarlamadır. ama o kadın bir gün yanınıza gelir, " sizden o kadar söz ettiler ki, çok etkilendim, sizinle olmak istiyorum" derse bunun adı da halkla ilişkilerdir. ( kabaca böyle özetlenebilir)
    (eudaimonia, 21.12.2005 01:34)
  7. partide şahane bir kız gördünüz. hemen kravatınızı düzeltip ona bir içki koyarsınız, ona kapıyı açarsınız, çantası düşerse hemen davranıp yakalar, kendisine verirsiniz. dolaşmayı teklif edersiniz ve dersiniz ki: "ha bu arada, harika sevişirim.";
    bu halkla ilişkilerdir.
    (whisper, 03.01.2006 23:58)
  8. (bkz: amme münasebetleri)
    (van den budenmayer, 29.08.2006 18:07)
  9. çoğu insana göre sadece insanlara 32 diş gösterip gülmekten ibaret olan,son zamanların en gözde mesleklerinden biri.betül mardin'e göre ise sıradan olmakla önemli olmak arasındaki fark
    (melony, 17.01.2007 19:04 ~ 12.02.2007 22:32)
  10. halkla ilişkiler herhangi bir sektördeki herhangi bir şirketin hedef kitlesine karşı kendisini tanıtması ve anlatmasıdır. halkla ilişkiler ülkemizde müşteri ilişkiler, reklam, pazarlama ve insan kaynakları zannedilmektedir oysa ki çok daha farklı ve bunlarla alakası olmayan bir boyuttadır. büyük ve orta ölçekli tüm şirketler halkla ilişkilere ihtiyaç duymaktadır fakat ülkemizde genelde halkla ilişkiler mini etek giyen "prezentabl" kızların kırıtması ve cilve yapar modda konuşup iş bağlaması olarak düşünülür. ancak arı gibi çalışan onlarca halkla ilişkiler ajansı sayesinde bu imaj da yavaş yavaş çürüyecektir.
    (kimulanbendenönceludmilladiyekayıtolan, 23.09.2007 20:35)
  11. şirket ya da herhangi bir kurumun siyasetlerini, duruşlarını halk ile birleştirmeye çalışan ve bu yönde karşılıklı güven sağlamak, sürdürmek için yapılan planlı çabadır. anlayış ve iletişim halka ilişkilerin temel işlevidir. günümüzde en çok halkla ilişkiler uygulaması amerika'da yapılmaktadır. türkiye'de halkla ilişkiler temel olarak cumhuriyet öncesine döneme denk gelir, 1920'da anadolu ajans ve basın yayın ve enformasyon genel müdürlüğü ilk resmi yapılı alanlardır.
    (jnsjpln, 01.03.2008 20:35)
  12. hâlâ 'güler yüzlü güzel kadınların' yapabileceği düşünülen meslek. halkla ilişkilerci aranıyor ilanlarında hissedebilirsinizi bu yargıyı. ama bilinmez ki, halkla ilişkilerci olmak için yuvarlak vücut hatları yeterli değil. işveren bu ilişki olayını yanlış anlamış olabilir...
    (nikim yok benim, 24.05.2008 14:34)
  13. (bkz: halka ilişkiler)
    (ornitrin, 22.06.2008 12:57)
  14. pdr yani pskolojik danışma ve rehberlik gibi bayanlara uygun sayılabilecek mesleklerden biridir.
    (ece tuna, 22.06.2008 13:02)
  15. en büyük halkla ilişkiler uzmanlarından birisi tarafından olayın özetlenmesi : "ananı da al git!"
    ne müthiş bi insan.
    (emru17, 22.06.2008 21:10)