görseller
halk para yok demesin 

belki ilginizi çeker
  1. · kriz varsa çare de var
  2. · hey corç versene borç olmaz maykıl bende de yok
  3. · aynı malı deme corç aynı malı deme
  4. · hain evlat ökkeş
  5. · kerizler ülkesi türkiye
  6. · cumartesi geceleri ortaköy trafiği
  7. · recep tayyip erdoğan
  8. · alın verin ekonomiye can verin
  9. · bunlar iyi günlerimiz
  10. · dünyanın en büyük yalanları
gündem
  1. · çok istenip de olunamayan meslekler
  2. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  3. · bir kadının bilmesi gerekenler
  4. · aşk ı memnu
  5. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  6. · soğuk havada kısa etekle dolaşan kızlar
  7. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  8. · körle yatan şaşı kalkar
  9. · türkü

halk para yok demesin  

sayfa  / 3
  1. (zikandal, 04.06.2009 14:10)
  2. (bkz: kriz varsa çare de var)

(bkz: eve kapanma pazara çık)

gibi güzide çözüm önerilerini destekler nitelikte yumurtlama. iktidar, tüsiad elele; halk dediğini uyumaya, yuppi!
    (aglaures, 04.06.2009 14:11 ~ 14:14)
  3. halk'tan kastettiğinin ne olduğunu açıkça söylemesi gerekliymiş sayın recep tayyip erdoğan'ın.

''halk para yok demesin..''
    - eğer burada konusu edilen halk,kalbur üstü kesimse evet yok demesin doğrudur ancak geriye kalan yani parası olmayan %80'lik parasız halkında düşündüğü şey aynı zaten..

- kriz zengin'i zengin,fakir'i daha çok fakirleştirir..

ekonomik kriz'e şöyle bir göz atıyorum 2004'ten beri ülkenin kamu kesiminde çalışan kişi sayısında uçuk artışlar ya da azalmalar olmamış,buna nazaran özel sektördeki çalkalanmalardan hiç bahsetmeye bile gerek yok.yani içinde bulunduğumuz kriz özel sektörün likid,kar,üretim,sermaye vs.. sıkıntısı çekmesinden kaynaklanıyor birazda..bunun en güncel örneği ise malum ötv indirimi.en azından otomotiv sektörünü biraz olsun canlandırabilmek,halkı alıma,işletmeyi ise daha çok üretime ve satıma teşvik etmek..bu yüzdendir ki koç ailesinin başbakan recep tayyip erdoğan'dan önümüzdeki günlerde son bulacak ötv indiriminin uzatılması isteği..

neyse konuyu fazla dallandırıp budaklandırmak istemiyorum.eğer halkta para var ama kullanmıyor derseniz ancak ve ancak varolan işsizliği ört-bas etmeye çalışırsınız.istihdam eksikliğini görmezden gelmiş olursunuz..çünkü halkta cidden para yok,bırakın parayı zor günler için saklanan ''yastık altı'' para kavramı bile kalmadı,halkın yatacak yeri kalmadı bırakın yastığı..
    (ilkokul esprisi, 04.06.2009 14:18 ~ 14:19)
  4. bu açıklamasına sebeben ''biz gelince en düşük memur maaşı 660 liraydı şimdi 1.200 liraya çıktı.'' diye destek yapmış.

ulan bu ülkenin hepsi memur mu? özel sektör ne bok yiyor haberin var mı? biz öğrenciyiz, okuyoruz zar zor. millet oğluna kızına zor para gönderiyor. ne yani şimdi benim anam, babam para var da bana mı göndermiyor başbakan? var da harcamıyorlar mı? napıyorlar o parayı 50 - 60 yaşında insanlar?

kaldı ki memur olayım anasını satayım, bu kadar zammın altında nasıl kalsın o para? zaten kışın millet zar zor yaktığı doğalgazı ,elektriği ödüyor, yazın da üç beş kenara atıp, kışa saklıyor. tabii başbakan yönettiği ülkenin millettinin ne şartlar altında ne yollarla yaşam mücadelesi verdiğinden haberi dahi yok!
    herkesi unakıtan ve kendi ailesi çevresindeki şakşakçılar gibi gül gibi geçinip gidiyor zannediyor.
    (you don t goff me, 04.06.2009 14:19)
  5. - var var orda, bak cüzdanın dibinde vardır, sen kirli çıkısındır, bi bak bakiim. para verin lan bana, yumurta ve gemi alcaz.

(bkz: hain evlat ökkeş)
    (heathcliff, 04.06.2009 14:23)
  6. (göğem, 04.06.2009 14:24)
  7. (gebesh, 04.06.2009 14:26)
  8. patronlar da para yok demesin. karlarından vazgeçsin. elemanlarına iş güvencesi versin. sonra tekrar konuşalım recep.
    (iyi vurur oralardan vuruyor ve tac, 04.06.2009 14:26)
  9. bunu insan içinde söylese dayak yerdi, bu kadar basit. artık insanlara bu kadar saygısızlık olmaz. o çok halkçı kitlesi başbakanlarını bir akşam eve havyar yemeye davet edebilir artık çok istiyorlarsa. para yok demeyin. zenginsiniz siz köftehorlar, biliyom ben.
    (yenisekme, 04.06.2009 14:28 ~ 14:31)
  10. (goriot ana, 04.06.2009 14:28)
  11. başbakan kesinlikle haklıdır ! kimse para yok demesin ! çünkü halkın parası vardır fakat bu para halkın cebinde değil dolandırıcıların cebindedir.
    (dedimvekaçtım, 04.06.2009 14:29)
  12. başbakan haklı kıyıda köşede 3-5 kuruş kalmıştır. onu da soymadan rahatlamaz ....ler.
    (ses işçisi, 04.06.2009 14:34)
  13. iş yok desin mi ekmek yok desin mi peki sayın başbakanımız diye sorasım geldi
    (yalnız insan merdivendir hiçbir yere varmayan, 04.06.2009 14:36)
  14. gezdiği yerlerdeki halkta para olan bir başbakan'ın lafıdır.

ol halk ki; rixosta tatil yapar
    ol halk ki; çırağanda düğün yapar
    ol halk ki; armani gucci eşarp takar
    ol halk ki; sefakar, sermayedar

parası olmadığını söyleyen kesim ona göre halk değildir zaten.
    çoktaaaan ötekileştirilmiş birileridir.
    (mahmur beste, 04.06.2009 14:47)
  15. (sycrone one, 04.06.2009 14:50)
  16. öncelikle bir sözlük klişesini yineleyeceğim için özür dilemek istiyorum ve diyorum ki;

(bkz: ne diyem mahmut mu diyem)

hayır yani, bir insan hitabet yeteneğini gerçekleri değiştirmek adına bu kadar zorlar mı? işin kötüsü eminim ki şu anda bu söylenene inanan ve gerçekten birileri parasını harcamadığı için kendisinin de parasız kaldığına inanan hem çulsuz hem ahmak onlarca insan var.

çok özür dilerim amiyane konuşacağım için, şimdiye kadar nispeten idare etmiş türk ekonomisi, en son kaleleri de yıkılıp kriz bir tarafında patladığında lafı nasıl çevirecekler, ben asıl onu çok merak ediyorum.
    (feklavye, 04.06.2009 14:50)
  17. (haarp131, 04.06.2009 14:56 ~ 14:56)
  18. bence de öyle demesin. bok var para desin daha iyi.
    (hepinizidöverimulen, 04.06.2009 14:58)
  19. rte'den bir inci daha. yalnız bu sefer iyice ipin ucunu kaçırmış. ben ciddi manada tırstım desem yalan olmaz. sanırım halktan para toplamaya başlayacaklar imf borçlarını kapatmak için. vergileri veriyoruz ama sanırım artık işler iyice kötüleşti, vergi mergi kurtarmayacak güzel ülkemi. bir de sanki son kozlarını oynuyormuş havası var erdoğan'da.
    (spitzer, 04.06.2009 15:01)
  20. benim anlamadığım nokta bu götüne koyduğumun kapitalizminde birey para ile ne yapacağı konusunda özgür değil mi? ee isteyen harcar isteyen harcamaz, harcamayınca dert mi oluyor birilerine hakikaten anlamak zor.

benim gömlek cebinde zulam var mesela, 200 kağıt. harcamıycam arkadaş, sırf siz böyle diyosunuz diye harcamıycam. zorla mı lan? cevap ver bana, zorla mı?

bir de açıklamasında çok ilginç bir nokta var. diyor ki:

"kusura bakmayın arkadaşlar halkta para var."

yani demek istiyor ki:

"biz halkı tam sikemedik, adamlarda hala para var. allah nasip ederse kalanları da alıp siz sermayedarlara teslim edeceğiz. tekrar özür diliyorum, bir daha tekrarlanmayacak."
    (onurene, 04.06.2009 15:02 ~ 15:03)
  21. - mehmet halka söyle "para yok" demesin
    - baaşüstüne devletlum
    - mehmet halka söyle "akepe" demesin
    - baaşüstüne haşmetmeap
    - mehmet halka söyle ekmek yemesin
    - siz nasıl arzu ederseniz hünkarım
    - mehmet halka söyle bana padişahım çok yaşa desin
    - emredersiniz sultanım
    - mehmet
    - emredin
    - seni seviyorum mehmet sen hiç halka benzemiyorsun
    (mahmur beste, 04.06.2009 15:02)
  22. (gone with the sin, 04.06.2009 15:03)
  23. (memento, 04.06.2009 15:04)
  24. mevsim değişimi nin padişahımız,pardon başbakanımız üzerinde gerçekten olumsuz etki yaptığını gözler önüne seren yeni bir rte (sayın) incisidir!
    (normalşartlaraltındaveodasıcaklığında, 04.06.2009 15:07)
  25. söz dinleyen uslu halk: bende olmayan para çok!?! para çokta bende yok!?!?!
    (ya herşeyim ya hiçim, 04.06.2009 15:16 ~ 15:17)
 sayfa  / 3

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil