halk 

adana çık aradan

1. bir ülke içerisinde yaşayan değişik soylardan insan topluluklarının her biri. devlet babanın çocukları.
    (aqua, 03.09.2004 02:37)

2. birarada yaşayan insanların bütünü. ev halkı, köy halkı, vs.
    (wiechy, 03.09.2004 02:49)
  3. bu güruh çorba, çikolata, meyve suyu markası olarak görünse de aslında insanlardır.
    (neverwinter nights, 11.11.2005 12:19)
  4. reklamları da ürün ambalajları kadar kötü olan, ayrıca açıkça gösterilmese de ülker grubuna ait, orta ve alt segment müşteri grubuna hitap eden gıda markası.
    (dlord, 13.11.2005 09:55)
  5. aynı ülkede yaşayan, aynı uyrukta olan insan topluluğunun birey olma ayrıcalığından yoksun oluşlarını meşru kılmak adına uydurdukları dandik kelime. ülkede bir fikri yaymak için üç insanı manipule etmen kafiyken, yani demem o; senin konuştuğun üçüncü kişi senden duyduğunu konuştuğu ilk kişiye "ağbi herkes öyle düşünüyor" diye aktarmıyorsa ben bu laflarımı geri alırım ama halk dedikleri, birey olmak yerine "herkes" olabilme arzusundan caymaz. lafa bak, halk. kalk der gibi. ben yüzümü yeşile boyayıp çıkıp "ben hulkım lan gaçılın oradan" diyor muyum?
    (vandal mimar, 05.01.2007 03:11 ~ 15:00)
  6. (bkz: halk plaja akın etti vatandaş denize giremiyor)
    (kerkerte, 23.01.2007 18:58)
  7. chp nin sokaklarda bedava dağıttığı gazetesinin adı.
    seçimler yaklaşırken görmeye başladığım bu uygulamayı sinsi sinsi gülerek karşıladım. malum seçimler yaklaşıyor yavaaaaş yavaaş.
    (kötüböcek, 13.04.2007 00:11)
  8. (bkz: ahali)
    (s a t o, 13.04.2007 00:18)
  9. (bkz: halk tv)
    (magnum çikolata mmm, 13.04.2007 00:21)
  10. kesinlikle uğruna çaba sarfedilmemesi gereken kitle.
    (bilal12, 05.01.2008 18:19)
  11. meyve suları berbattır.
    vişne suyu dolapta çok bekleyince salça tadı vermekte.

çok dediysek yıl değil, açıldıktan sonra bir hafta.
    (venom, 05.01.2008 22:25 ~ 22:26)
  12. kafan rahatken avamdır, ananı da al gittir, landır..
    ama göt sıkıya geldiği zaman, "bizi onlar seçti"ye dönüşür bu birden..
    ne muhteşem bir istihale..

edit: (bkz: ilhan selçuk/!acibadem)'de olduğu gibi damgalanmak istemediğimden dolayı bakınız: (bkz: kimlik/!acibadem)
    (acibadem, 29.03.2008 03:08 ~ 03:11)
  13. aşağıda bahsedilendir.

soru: “kalkın ey ehl-i vatan dediler kalktık
    bir de baktık oturmuşlar, ayakta kaldık”

mısralarında ayakta kalan "halk" olduğuna göre oturanlar kimlerdir?

a) sigortacılar
    b) çocuklar
    c) bilecikliler
    d) fındık üreticileri
    e) kitlesel refleks göstermemizi isteyenler
    (alpnur, 22.04.2008 16:54)
  14. şimdi adını ve yetkisini hatırlayamadığım bir belediye görevlisi, şöyle demiş [kaynağı da unuttum bak şimdi.]: "halk plajlara akın etti, vatandaş denize giremiyor." [hah, sanırım leman'da okumuştum.]

olum var ya, hiç bi şey demiyorum ben.

deniz gezmiş, yusuf aslan ve hüseyin inan'ın son sözlerinden "halk" kelimesi çıkarılmak istenir, bir tuhaf sansür (!) halleri... memurun biri sorar: "amirim, "halk" demişler, "millet" yapalım mı onu?". "amiri": "bırak kalsın (anasını satayım.), (de ki) zaten bunlar millet demeyi sevmezler. (...)"

o ne ki lan öyle? hadi bir idam mahkumunun son sözlerine müdahale etmek, sizin için sorun değil, mizacınızda var bu, milliyetçiliğini yaptığınız milletin diliyle ilgili bidikleriniz bu kadar mı lan götoburlar? "halk" komünist de, "millet" ülkücü mü?!

2 temmuz sivas olaylarından sonra tansu teyze; "olaylar esnasında halka bir zarar gelmemiştir." diyordu.

içerde yananlar kim, uzaylı mı? dışarda yakanlar kim, milli irade mi? halk ne, sivas'ta "millet" demek mi?

esnek mesnek; ama kopacak bir yerinden türkçe, haberiniz olsun.

(bkz: tdk koş türkçeyi sikiyorlar)
    (ayakkabınıniçinekaçankarga, 17.07.2008 18:02 ~ 18:03)
  15. kimsenin sahiplenmeden edemediği kitledir. solcular sanır ki "fakir halkımız" deyince insanların çoğunluğu hemen ayağa kalkacak. ulusalcılar ve milliyetçiler sanır ki "türk ulusu" dedin mi herkes etkilenecek. oysa halk böyle şeyleri hiç sallamaz, siz kendinizin halk olduğunu iddia ededurun, o sizi hiç umursamaz, her zaman kendi kafasına göre takılır, bazen ekonomi yüzünden öyle oy verir, bazen askerlere kızar akp'ye oy verir. bazen bu ülkeye şöyle eli sopalı bir adam lazım der, askerden medet umar. halkın "öz kimliği" olduğunu sandığımız hemen hiç bir şey gerçekte öyle değildir, insanın tek "öz kimliği" seçebilen, ayırt edebilen sırf öyle istediği için öyle yapan akıllı bir varlık olmasıdır. şu anadan doğduğu için türklük fanatiği olmaz kimse, kimse midesinin ya da cinsel kimliğinin de kölesi olmaz. ancak kendisi öyle olanlar "halkı" öyle görürler. insanlarsa içine doğdukları değil seçtiklerinin ve kurdukları hayallerin arkasından giderler.
    bazen bir ulusalcıya "sen dikta yanlısısın" dersiniz. adam der ki "sen halka küfür ediyorsun." kendisi halk ya aklınca, amerikaya küfür edince bütün halk ardına düşecek ya, çok zeki işte.
    (earendill, 18.07.2008 15:27 ~ 15:28)