belki ilginizi çeker
  1. · hll
  2. · solcu adları
  3. · clausura 2008 organizasyon sorumluları
  4. · sedef kakmalı bastonuyla adam kovan delirmiş yaşlı
  5. · kavak yelleri
gündem
  1. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  2. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  3. · bittikten sonra insanı mal gibi bırakan filmler
  4. · kedi keserek internette yayınlayan kız
  5. · kesilen kediye acıyıp koyuna hiç acımamak
  6. · aşk
  7. · okan bayülgen
  8. · mükemmel sevgili
  9. · cep telefonu olmayan insan

halil  

1. samimi dost , güvenilir dost , allahın dostu anlamına gelir
    (garfild, 14.01.2007 12:54)
  2. halil hz.ibrahim(a.s)'in lakabıdır ve arapçada yakın dost anlamına gelir.h.z ibrahim(a.s)"halilurrahman(rahmanın yakın dostu)olarak bilinir.ayrıca nisa suresinin 125.ayetinin sonunda ''vettehazellâhu ibrâhîme halîlâ" (allâh ibrâhim'i dost edindi) yazar.
    bu ismi taşıyan kuzenim,dünyadaki tek dostum ismi gibi sadık dosttur,içtendir.o olmasa hayat boştur.bu ismi iyi taşımak gerekir.çünkü bu hayatta tek geçtiğim insanın,hayatımın anlamının adıdır.
    (animator, 16.01.2007 19:18)
  3. (karamelize ekmek, 08.09.2007 21:11)
  4. telafuzu bir trakyalı için çok zordur. h'yi söyleme telaşı ve l'leri birleştirme ölüm yaratır. genelde karşı taraf anlamaz.

(bkz: ben)
    (comex, 17.02.2008 22:41)
  5. sevdiceğimin ilk ismidir.fakat ne ilginçtir ki o da (benim gibi) ilk ismini kullanmamaktadır.ayrıca bana çökertme türküsü'nü hatırlatan isimdir (bkz: gidelim halilim çökertme'ye varalım)
    (kemancı cerenimo, 17.02.2008 23:18)
  6. kadıköyde lahmacuncudur.küçücüktüm babam götürürdü büyüdüm lahmacun yiyemez oldum* ama yiyebilseydim başka yerde yemezdim heralde.idda ediyorum yiyebileceğiniz en iyi lahmacunlardan.
    (marigold, 17.02.2008 23:35)
  7. arapçada; izdaş.
    (omer, 13.06.2009 00:33)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil