türkçemize alacakaranlık olarak çevrilen, ingilizcesi half light olan gerilim-romantik tarzı film. demi moore yine tüm güzelliğiyle büyülüyor. filmin konusu gerçek ve hayal ayırt edilemiyecek şekilde sürükleyici, nefes aldırmadan kendini ön plana çıkarıyor. okyanus kenarında öyle bir ev var ki, insan seyrederken bile huzuru hissedebiliyor. gizemli ve alengirli senaryolardan hoşlananlar için mükemmel. '' lan bu adam ölmemiş miydi? '', '' bu kız hala yaşıyor mu ? '' tarzı düşüncelere ve hilelere bezenmiş bir film.
2006 yapımı craig rosenberg filmi. başrollerde demi moore ve feridun düzağaç amerika temsilcisi, lostun desmond'ı henri ian cusick var. benim filmi seyretme sebeplerimden biridir ayrıca kendisi.
roman yazarı olan rachel carson'ın filmin başında oğlunun ölmesiyle başlar ve sonra hem kafasını toparlamak hem de bir türlü bitiremediği son romanını bitirmek için ıssız bir yerde deniz kenarında bir eve taşınır ve olaylar gelişir.
korku öğeleri barındıran ama efektlerin yardımı olmasa hiç de korkunç olmayan, çok şahane bir eser değilse de o kadar da kötü olmayan bir film.
bol bol vaktiniz varsa seyredin, ama benim vaktim çok değerli, ölçerek kullanıyorum diyorsanız, daha iyi bir film seyredin.
bir de sonlara doğru kim ölü, kim diri karışıyor ona da fazla takmayın.
(serpico, 01.05.2007 13:34 ~ 13:34)
türkçeye
alacakaranlık olarak çevrilmiş,
demi moore un başrolünde olduğu film. ne çok iyi, ne çok kötü, ortalarda bir film, izlenebilir.
porcupine tree şarkısı. sözleri de şöyle ki;
such a pale light
such a long night
pick up that key
don't drop your gaze in your coffee
is it me?
do i look beautiful in the half light?
it's been so long
years have gone
since i belonged
hold me please
stay with me
and i will sleep
i will go now
but i will be with you
hold my gaze
hold me inside you
angus rolündeki aktörü ilk gördüğümde nightwish'ten tuomas zannettiğim, eleman iyi rol kesiyormuş diyecekken aslında hans matheson olduğunu öğrendiğim orta karar bir gerilim filmi.
filmin nerdeyse sonuna kadar hikayede kimin doğru kimin yanlış olduğunu zor anladım. bu açıdan iyi bir heyecan yaratan film diyebiliriz.
(ceyus, 17.11.2008 02:28)
güzel kurgulanmış bir film. tahmin edilesi olaylar arkasından daha farklı şeyler çıktıkça heyacanlı bir hal alan film.