|
|
- 45 dakikada bitirilmiş..dünya rekoruymuş şuan..
bitiren gencin elini öpmek lazım, adam yemiş bitirmiş half life'ı..abartısız 45dakka (belki 1 saat) oynanıp geçilmesi gereken bir bölümü * 2sn'de, ince bir trick ile geçerekten beni hayretler içinde bırakan arkadaşın oynadığı oyun..atlaya zıplaya, hiçbir merdiven veya asansör kullanmadan da oynamak zor iş be..
görünüşte bölüm aralarında hiçbir save olayı gözlenmemiştir (bkz: quick save)..eleman gerçekten hatrı sayılır bir başarı ile bu işi başarmıştır..oyun ve half life delileri için izlenilmesi gerekilen ilginç bir video gibime geliyor..
videosu için tam olarak kaynak veremeyeceğim çünkü ana kaynağın nerden olduğunu bilmiyorum..ama isteyenler için;
dc'deki "digiex.net:6050" adresli digiex hub'undan bulunabileceğini söyleyebilirim..
not: işi zevkine vara vara oynayan normal bir oyuncu oyunu yaklaşık günde 2-3 saat oynamak ile 4-5 günde bitirir..
not2: aralarda kesin ölmüştür kanaatimce, ki şayet bir oturuşta, hiç save kullanmadan öyle bir başarı olmaz, olamaz dünya üzerinde..autosave noktalarında, bunlar bölüm başları oluyor, videoda kesintiler var..oraları rekorumuzun jonksiyon noktalarıdır...(bkz: jonksiyon noktası)(zeus, 10.12.2004 13:59 ~ 22:42)
- bunny jump'ın çok büyük etkisi vardır bu kadar çabuk bitirmede. yine de helal olsun demek lazım.
- (bkz: 90 dakika ömrü olmak)
- videosunu izlediğimde oyunu bitirmiş biri olarak saygı duyduğum ve asla boş bir iş olmadığını savunduğum aşmış rekor, ne de olsa benim dakikalarca uğraştığım yeri adam beş altı saniyede geçiyor, nadir de olsa 1,5 ya da 2 saniye gibi zaman kayıplarını gözlemledim aşmış elemanın
- neden erken boşalma arzusunda olduğunu anlamadığım adamın işidir. para verip oyunu satın almış, zevk alacağı yerde kudurmuş, çıldırmış kişi bu yaptığı icraattan hareketle bana, okulda 5 dakika dolmadan ikinci sınav kağıdını isteyen gözünü kan bürümüş öğrencileri hatırlatır.
saygım sonsuz, zor iş başarmış ama ileride mutlu bir evlilik yaşamı olacağına inanmıyorum.
(bkz: sosyal açılıma gel hele)
- oynayanlar bilir, zor hadise.
- (bkz: ders arasında half life ı bitirmek)
- "god mode"un gerçek hayattaki versiyonu olsa gerektir.
- her bölümü en az 20 defa oynayıp en ince detayına kadar öğrenen bu insan, valve'ın oyunu tasarlarken yaptığı "kim farkeder ki lan bunu" diyerek boşverdiği ufacık hataları kullanarak adını pc oyunları tarihine yazdırmıştır. oyunu mümkün olduğunca çabuk bitirmek için düşmanları öldürmeye en az zamanı harcamaya çalışmış. özellikle tau cannon'un (sağ tuşla şarj olan ve deli gibi geri tepen silah) geri tepme özelliğini kullanarak normal şekilde ulaşılamayacak yerlere varıp kırk dakikalık bölümleri 2-3 dakikada zıplaya zıplaya geçmiştir. hele son chapter olan xen'de yaptığı atlayışlar ve gerektiğinde yaratık öldürmede gösterdiği inanılmaz hız takdire şayandır.
not1: vidyosunu izleyince sanki bi oturuşta bitirmiş gibi durabilir, yanılmayın. oysa eleman bölümleri teker teker bitirmiştir. bölüm aralarında bilindiği gibi oyun autosave yapmaktadır. oyunu vidyoya çeviren program ise bölüm arası saveleri capture etmemektedir, edememektedir, niye etsin ki ztn. sanıldığının aksine bi seferde 45 dakika hatasız oynamamıştır yani.
not2: abuse kelimesinin türkçe karşılığı ihlal değil sömürü, suistimaldir.
benzerleri için:
(bkz: quake i 12 dakikada bitirmek)
(bkz: half life 2 yi 155 dakikada bitirmek)
- atladığım "ufak" bi ayrıntı;
bu eleman hız rekoru kırdığı tüm oyunları mümkün olan en yüksek zorluk seviyesinde bitirmektedir.
- bu oynu gözlerim kapalı oynuyorum söylemini kullanmanıza hak kazandırabilecek olay.
- duydugumda benden daha manyaklar var dedigim oyun... sanırım hayatım boyunca 8-9 kere bitirdim bu oyunu... ancak son denememde 3,5-4 saat de bitirebildim.. 45 dk da bitermi bilmiyorum... ama cok tuhaf olur... lan zaten ömrüm trenlerde, asansörlerde geciyor. nasıl 45 dk da bitecek??
- bir türk genci bu konuda der ki:
"o amına kodumun kapıları açık olsa var ya 30 dakkada bitiririm lan ben o oyunu. yan odaya geçiçem diye yarım saat dolanıyan amına çakıyım. bi de 10 dakkada sıfırdan başlayıp o fır fır dönen aleti çalıştırabilen olursa götmü veririm. ulan beş dakka dönmesi sürüyo o lazerli sikin be.. sona git kancayı al bilmemne. lan zati başta o tirenle gitme olayı 20 dakka, nereye bitiriyon sen 45 dakkada oyunu yarram. kesin korelidir o puşt"
evet, bir türk genci böyle der bu konuda. ama siz o türk gencinin dediklerine bakmayın, hafiften idiot, küçükken beşikten düşüp üzerine menenjit geçirmiş. mal işte.(yaqui, 11.06.2008 14:32 ~ 14:34)
- speed demos archive'in iddiasına göre 31 dakikada bitirip videoya kaydeden bir arkadaş var olduğu için hiç de matah bir şey değildir.
(hector, 11.06.2008 14:36 ~ 14:39)
|