yalanın daniskasını gözlerinizin içine baka baka söyleyen aptal insan modeli
(okang, 10.11.2004 02:35)
alkollüyse normal karşılanması, şefkatle yaklaşılması gereken kişilik.
yeni sevgili bulamadığı için eski sevgiliye yanaşan abaza modeli..
eski sevgilinin yeni ilişkileri bittiğinde varolan, yeni bir ilişkiye başladığında rafa kaldırdığı model.
(bkz:
ben bugün bunu gördüm)
(bkz:
ben bu sahneyi görmüştüm)
(bkz:
ben de bişey dedi sandım)
(ironic, 10.11.2004 11:55 ~ 12:04)
o sayfaları geçelim yeni sayfalara gelelim denilmesi gereken sevgili modeli.
sevdiğini zamanında söylememiş ve geç kalmış sevgili modeli.
hala delice seven sevgilidir kendisi
yüksek sesle düşünüp etrafını rahatsız eden model.
yanlış zaman,yanlış insan.
ayrılan kendisiyse jetonun geç mi düşüyor diye sorulması gereken insan tipi
boşta kalan bari vakit geçsin diyen kişiliksiz insan görünümlü ne idüğü belirsiz yaratıktır kendisi.
can sıkacak seviyedeyse siktir çekilmesi farz olan insan evladı.
(bkz:
ybsg)
halasının testisleri olsa amca seviyorum diyecek olan eski sevgili.
(bkz:
kırmızı şapkalı a)
(maloğlan, 07.12.2005 18:46 ~ 18.01.2010 02:27)
terkedilmenin acısını hala unutamamış bunu da aşk zanneden saf insan modelidir.
insanı bıktıran, yaşanan güzellikleri unutturacak kadar kendinden soğutan eski sevgili modeli... biten bitmiştir üstelememek gerekir
bir süre yalnız kalmış ve yalnızlığı başına vurmuş,başka birini bulana kadar eskisiyle idare etmesi gerektiğine karar vermiş kişidir.
sanılanın aksine yeni sevgili bulamadığı için değil, pişman olduğu, ne kadar çok sevdiğini anladığı için geri dönen sevgilidir.
(bkz:
john lennon)
(bkz:
yoko ono)
kürkçü dükkanına dönmek isteyen ve bunun için gerekli ön hazırlık koşullarını yerine getiren
tilkinin ta kendisidir.
sevginin eski olmasından olsa gerek bir anlam vermeyecek söyledikleri,gülümsetecek başta,genel bir yanılsama üzerine egonuzun tatmin olduğunu zannedeceksiniz ama çok daha farklı aslında onun ağzından çıkan sevgi kelimesi bir zamanlar sizin için dünyadaki tek gerçekti ve tek bir anlamı vardı sadece size özel,söylendiğinde beyninizdeki tüm kıvrımlarda ayrı reaksiyonlar oluşturan bir anlam.şimdi ise dünyadaki tek yalanınız olsa gerek ve anlamsızlıktan öteye de gitmeyecek.
bir de tam tersi olarak
hala sevdiğini söyleyemeyen eski sevgili modeli vardır ki insanı en çok bu yaralar. en çok kendisine zarar verir bu sevgili gözleriniz önünde, bir türlü inkar edemez ama siz anlarsınız, bakışlarından, davranışlarından...bir zamanlar deli gibi sevdiğiniz, beraberce en güzel anıları paylaştığınız insan, size belki binlerce kere "seni seviyorum" diyen o güzel varlık bunu birkez daha diyemez...belki dese çok şeyler değişecek, hiçbir ilişkinin sonsuz olamadığı gibi bu da olmayacak ama en azından insanlar bazı şeyleri içlerine atmadan,belki de ne büyük hata yaptıklarını anlayarak çözüme ulaşacaklar...bir zamanlar sevdiğiniz kız koluna sigaralar basmayacak, iki kelimede bir küfür etmeyecek, hayali şeyler gördüğünü söyleyerek kendine acımanızı istemeyecek en azından...gözlerinde parlayan sevda alevlerini tekrar görmeyi onları br kere görüpte tutulanlar ister ancak...beni hala sevdiğini biliyorum...ben de hala seviyorum ama geceleri hayatı için endişelenmediğim güleryüzlü kızımı geri istiyorum...sadece bu.
geriye dönüşün olmadığını bilen, ama bunca geçen zaman sonunda, hala unutamadığını anlayan eski sevgilidir, modelidir. araya başka insanlar girse bile, hala aklında o vardır. ama önemli olan gururlu olup, saçma sapan hareketler yapmamaktır. belki tam unutulamasa bile, bazı şeylerin üzeri örtülür, tavanarasına kaldırılır. mühim olan, çok fazla tavanarasına uğramamaktır.
insani bir davranış sergileyen insan modelidir. herşeyin altında bir bit yeniği aramak ancak sürekli kazık yemiş ve insanlara ve kendine güvenini yitirmiş insanların budalılığıdır.
bazen insanlar, içinde bulundukları durumdan dolayı, korkularından dolayı, hissedememekten dolayı sevdiğini anlayamayabilir, elindekinin kıymeti bilemeyebilirler. hepimiz insanız sonuçta ve içimizde dönüp dolaşan şeyleri illa doğru zamanda anlayamayabiliriz.
ve sevdiği halde yolunu ayırmak zorunda kalan, hatta terk edilen bir insan bile yeri geldiğinde tükürdüğünü yalayarak, hatasını ya da içinde bulunduğu yanlışı düzeltmeye, sevgilisini tekrar geri isteme hakkına sahiptir.
ortada iki insan vardır, biri kadın biri erkek ( alışık olunan durum yani). birbirlerini sevmelerine rağmen, birinin içinde bulunduğu durum o anda ilişkiyi yürütmeye ve sevgilisinin isteklerini yerine getirmeye yetmeyebilir, bu durumda biten bir ilişkiyi tekrar canlandırmaya çalışmak belki de sevginin en doğal halidir. gururdan arınmış birşey olabilir. temiz olabilir.
kendisine en kısa yoldan
necip fazıl kısakürek'den
beklenen şiiri okunası insandır
ne hasta bekler sabahı
ne taze ölüyü mezar
ne de şeytan bir günahı
seni beklediğim kadar
geçti istemem artık gelmeni
yokluğunda buldum seni
bırak vehmimde gölgeni
gelme artık neye yarar..
tabi kendisine