sanılanın aksine yeni sevgili bulamadığı için değil, pişman olduğu, ne kadar çok sevdiğini anladığı için geri dönen sevgilidir.
(bkz: john lennon)
(bkz: yoko ono)
sevginin eski olmasından olsa gerek bir anlam vermeyecek söyledikleri,gülümsetecek başta,genel bir yanılsama üzerine egonuzun tatmin olduğunu zannedeceksiniz ama çok daha farklı aslında onun ağzından çıkan sevgi kelimesi bir zamanlar sizin için dünyadaki tek gerçekti ve tek bir anlamı vardı sadece size özel,söylendiğinde beyninizdeki tüm kıvrımlarda ayrı reaksiyonlar oluşturan bir anlam.şimdi ise dünyadaki tek yalanınız olsa gerek ve anlamsızlıktan öteye de gitmeyecek.
bir de tam tersi olarak hala sevdiğini söyleyemeyen eski sevgili modeli vardır ki insanı en çok bu yaralar. en çok kendisine zarar verir bu sevgili gözleriniz önünde, bir türlü inkar edemez ama siz anlarsınız, bakışlarından, davranışlarından...bir zamanlar deli gibi sevdiğiniz, beraberce en güzel anıları paylaştığınız insan, size belki binlerce kere "seni seviyorum" diyen o güzel varlık bunu birkez daha diyemez...belki dese çok şeyler değişecek, hiçbir ilişkinin sonsuz olamadığı gibi bu da olmayacak ama en azından insanlar bazı şeyleri içlerine atmadan,belki de ne büyük hata yaptıklarını anlayarak çözüme ulaşacaklar...bir zamanlar sevdiğiniz kız koluna sigaralar basmayacak, iki kelimede bir küfür etmeyecek, hayali şeyler gördüğünü söyleyerek kendine acımanızı istemeyecek en azından...gözlerinde parlayan sevda alevlerini tekrar görmeyi onları br kere görüpte tutulanlar ister ancak...beni hala sevdiğini biliyorum...ben de hala seviyorum ama geceleri hayatı için endişelenmediğim güleryüzlü kızımı geri istiyorum...sadece bu.
geriye dönüşün olmadığını bilen, ama bunca geçen zaman sonunda, hala unutamadığını anlayan eski sevgilidir, modelidir. araya başka insanlar girse bile, hala aklında o vardır. ama önemli olan gururlu olup, saçma sapan hareketler yapmamaktır. belki tam unutulamasa bile, bazı şeylerin üzeri örtülür, tavanarasına kaldırılır. mühim olan, çok fazla tavanarasına uğramamaktır.